Újra mozgásban a Beyond Good & Evil 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 4.
  • Videó
Link másolása
A Ubisoft egy tegnap esti livestreamben mutatott némi gameplayt a Beyond Good & Evil 2-ről. Egy űrkalózt irányítunk a folytatásban, lehetünk állatok vagy emberek is, miközben bolygóról bolygóra fedezhetjük fel az univerzumot.

Michel Ancel csapata a tegnap esti livestreamben részletesen mesélt a Beyond Good & Evil 2 világáról, és bemutatott egy új, de elég rövid gameplay jelenetet a várva-várt folytatásról. A játékban olyan űrkalózokat irányítunk, akik emberek vagy intelligens állatok is lehetnek. Hajónkkal bolygóról bolygóra navigálhatunk, míg az ellenséges űrhajókra egy jetpackkel a hátunkon bármikor átszállhatunk.

A harcokat megvívhatjuk a hajónk fegyverzetével, vagy simán átrepülhetünk, hogy a fedélzeten csapjunk össze a legénységgel.

A háttérsztoriról annyit érdemes tudni, hogy 2040-re az emberiség feltalálta az űrutazáshoz használható technológiát. Nem sokáig tartott az aranykor: húsz évvel később a mesterséges intelligencia a teremtőik ellen fordult. 2086-ra megszületett az első ember-állat hibrid. 2108-ra elhagytuk a Földet, pontosabban három expedíció indult az űr felfedezésére.

A játékosok az utolsó expedíció által felfedezett naprendszerben bolyonghatnak. Ennek lesz egy fővárosa, a 2223-ban alapított Ganesha City, ami egyfajta hubként szolgál az űrkalózok számára. Itt rengeteg NPC-vel találkozunk, számos küldetést vehetünk fel.

A Beyond Good & Evil 2 még mindig a fejlesztés korai szakaszában van, de az E3-on többet is láthatunk belőle.

18.
18.
BockÚr
Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem úgy hidegen hagy ahogy van.
16.
16.
KopyAti
#4: S ezt egy két perces videóból szűrted le?
14.
14.
kamgecam
Látszik hogy még sok munka lesz vele de eddig nagyon bejön!
13.
13.
A Pulyka
#11: Koszonom az infot! :)
11.
11.
Valahogy így vagyok vele én is, de amíg Ancel ott virít a csapat élén, szerintem nem lesz ez rossz. El kell fogadni, hogy pár potenciális utalást leszámítva Jade történetét elengedték, és az egyébként baromi jól megalkotott világban egy másik irányt vesznek fel. Én sem örülök neki. Plusz titkon még remélem, hogy Jade-ről nem azért nem beszélnek semmit, mert tényleg nincs mit, hanem mert igenis lesz szerepe (illetve a szüleinek) a történetben.

#6: Ez egy nehéz kérdés, igen is meg nem is. Egyfelől lesz lehetőség egyedül játszani, de nagyon a co-op mókát emlegetik. Másfelől maga a kampány is elég nyitott lesz: lesznek bizonyos kőbe vésett momentumai a történetnek, de ugye akármilyen karaktered lehet, ami már eleve több irányba viheti el a dolgot. Pl. a hibridek "rabszolgatartása" központi téma lesz, így szerintem nagyon nem mindegy, hogy emberi vagy hibrid karaktert választunk magunknak. A legénység is elég flexibilis lesz.

Erre jön még a shared world koncepció, ahol olyan események is történnek majd, ami a játék világán, minden játékos számára nyomot hagy, például becsap egy bolygóra egy meteor és utána egy hatalmas kráter, a fővárosban leomlik/lerombolnak egy épületet, stb. Ezeket gondolom megéri majd meglátogatni.

Így ezekből ítélve, szerintem nem lesz singleplayer per se, és kelleni fog az online kapcsolat, de dönthetsz úgy, hogy magányos farkas leszel.

Disclaimer: a fenti infókat csak emlékezetből írtam, most nem néztem utána, pontosan hogy is lesznek a dolgok, úgyhogy könnyen lehet, hogy egyes dolgokra rosszul emlékszem.
10.
10.
kastorhun
#9: Véletlen elküldtem.
Fel nem fogom hogy miért kell minden 2. játéknak open worldnek lennie, az első rész után jobban működne ez ha legalább fél open world játék lenne, de nem teljesen.
8.
8.
kastorhun
#5: Azért a 3. rész egy meh-nél többet ért el.
7.
7.
mamgu
Én meg még mindig azon duzzogok, hogy az első rész zenéjének még mindig nincs hivatalos, valamire való felbontású kiadása.
6.
6.
A Pulyka
Ez fog valami single modot is tartalmazni online kapcsolat nelkul? Mert szerverek nelkul ez soknak hangzik,
5.
5.
PiszkosFred
#4: Kicsit olyan erzes az egesz, mint Lucas es a klasszikus triologia utani "folytatas". Ugyanaz a vilag, ugyanaz az alkoto, es megis, meh...

Drukkolok a BGE 2-nek, mert Jade kalandjait mai napig evente eloveszem, de tenyleg az a helyzet, hogy egyelore - nalam legalabbis - nagyon nem all ossze a kep, hogy mit is akarnak most...
4.
4.
zsocc-nrg
Ez minden csak nem BG&E... random open-world játék amit a klasszikus nevével akarnak eladni. Lehet hogy jó lesz de totálisan figyelmen kívül hagyja a nagy elődöt :(
3.
3.
azureknight0715
Hát nem tudom eddig semmi beyond good and evil nincs benne akár más címet is adhatnának neki. Nem èrtem mèrt nem folytatják az első rèszt.
2.
2.
adamsfamily
Ez se tűnik valami nagy eresztésnek.
1.
1.
Zisten
Egy éve is kb. itt tartottak.
2020nál előbb ez se jön.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...