Loadout - megszűnik a free-to-play lövölde

  • Írta: szlav
  • 2018. május 9.
  • Gyászhír
Link másolása
Sajnos még a hónap végén bezárja a kapuit a Loadout. Az ingyenesen játszható online TPS PlayStation 4-en és PC-n elérhető, de néhány jogi változtatás és a csekély játékostábor miatt most kénytelen végleg lehúzni a rolót.

Egy újabb free-to-play játéktól kell elbúcsúznunk ebben a hónapban. Az Edge of Reality stúdió külső nézetes online shootere, a Loadout egy ideig egész népszerű volt a steames és a PS4-es felhasználók körében, az egyszerű feladatokra alapuló aréna-shooter azzal a jópofa csavarral dobta fel a játékmenetet, hogy saját, néha teljesen eszement fegyvereket építhettünk magunknak, s ezekkel szállhattunk szembe a többi játékossal.

Sajnos már nem sokáig lövöldözhetünk így egymásra, ugyanis május 24-én végleg leállnak a szerverek. A fejlesztők a közleményükben amellett, hogy megköszönték a játékosok támogatását, el is árulták, hogy miért kellett végül erre a döntésre jutniuk.

Nem titok, hogy egyik platformon sem alakult túl jól a Loadout sorsa, a játékosbázis a megjelenés óta egyre csak csökkent. Ez önmagában azonban nem feltétlenül jelentette volna a játék végét, de az Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR olyan változtatások hoz május 25-től, amely nagyban megnehezíti a kisebb fejlesztők dolgát. A loadoutos srácok elmondása szerint komoly változtatásokat kellett volna eszközölniük annak érdekében, hogy megfeleljenek az új szabályozásnak, ehhez pedig nem rendelkeztek elegendő erőforrással.

Nem ez az egyetlen játék, amelyet hasonló módon érint az új adatvédelmi szabályzat - többek közt a 2002 óta futó Ragnarok Online európai részlegétől és a 2012 óta játszható Super Monday Night Combattól is el kell búcsúznunk.

2.
2.
br1Koo
Én is játszottam vele az elején és tényleg baromi jó játék, általában lagg mentesen futot, könnyen kezelhető volt, pörgős játékmenettel. Sajnos azonban lassacskán unalmassá vált, személyre szabható arzenál ide vagy oda.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...