Rocket League - platformok közt is lőhetünk gólt

  • Írta: szlav
  • 2018. május 12.
  • Hír
Link másolása
Cross-platform támogatást kap a Rocket League. A népszerú autósjátékban eddig is megvolt a lehetőség a platformok közti privát meccsek létrehozására, de a Psyonix mostantól felemel minden erre vonatkozó korlátozást a többi játékmódról is.

Közeleg a Rocket League harmadik születésnapja, így a nyár most is eseménydúsnak ígérkezik. Az Anniversary Event egy halom új pályát, autót és egyéb kozmetikai elemet tartalmaz majd, de érkezik pár régen várt technikai újítás is.

Elsősorban érdemes megemlíteni, hogy bejelentették a Rocket Passt. A Fortnite: Battle Royale játékosainak ismerős lehet az efféle rendszer, a koncepció szerint ugyanis a Pass tulajdonosai a lejátszott meccsek után oldhatják fel az éppen aktuális szezonhoz tartozó tárgyakat.

Ami viszont talán ennél is fontosabb, hogy a fórumozók és a közösség hosszas unszolásának hála végre bekerül a teljes cross-platform support a játékba. Mostantól bármely játékmódot pörgetve egy partiba szállhatunk a barátainkkal, nem számít, hogy PC-n, PS4-en, Xbox One-on, vagy Switch-en játszanak. Elméletileg olyan meccseket is játszhatunk, amelyben mindegyik platform képviselői jelen vannak.

Persze sok bíbelődéssel már korábban is volt lehetőség hasonlóra, ha a privát meccs funkcióit használtuk, de így csak külön jelszóval csatlakozhattak az emberek, tehát a játék matchmaking rendszerén kívül tudtunk csupán poénkodni a haverjainkkal. Az új frissítésnek hála a Rocket League összes játékmódja egy kalapba dobja majd a négy platform játékosait, így még a rangsorolt meccsek során is találkozhatunk a többiekkel.

Sok más apróbb változtatást is hoz magával a nyári update, így ha ti is nagy Rocket League-fanok vagytok, akkor ajánljuk, hogy nézzetek rá a hivatalos oldalon feltüntetett teljes roadmapre!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...