Titkos akciójátékon dolgozik a PlatinumGames

  • Írta: Shifty
  • 2018. május 14.
  • Teaser
Link másolása
Nemrég tartották Japánban az idei Bitsummit konferenciát, ahol egy előadás keretein belül a PlatinumGames két meghatározó egyénisége, Hideki Kamiya és Atsushi Inaba is jelen voltak, és elárultak pár izgalmas érdekességet.

A PlatinumGames csapata jelenleg is több izgalmas projekten dolgozik, többek között a Switch-exkluzív harmadik Bayonettán, de úgy tűnik, még így is akad olyan szupertitkos játék a japán stúdiónál, amiről maguk a csapat tagjai sem nagyon tudnak.

A PlatinumGames két meghatározó egyénisége, Hideki Kamiya és Atsushi Inaba a Bitsummit rendezvényen tartott előadásukon elárulták, hogy bár alapvetően mindenki az akciójátékaikkal azonosítja a stúdiót, valójában ők csak szimplán jó játékokat szeretnének fejleszteni, így a zsáner teljesen lényegtelen számukra. Ehhez képest Inaba később elmondta, a Bayonetta 3 mellett dolgoznak egy olyan játékon is, ami ígéretük szerint a feje tetejére állítja majd az akciójátékok műfaját.

A beszélgetés során szó esett a csapat sikerének egyik titkáról, a költségvetésről is. Ahogy Inaba fogalmazott, szerinte azért is tudnak sikeresek maradni ennyi év után is, mert racionálisan határozzák meg a stúdió költségvetését. Nem is nagyon tehetnek mást, hiszen független fejlesztőként nagyon nem mindegy, mire költik a rendelkezésre álló büdzsét. Inaba szerint a nyugati stúdiók között bőven akadnak olyan csapatok, akik ott csúsznak el, hogy elképesztő összegeket ölnek saját projektjükbe, de nem a megfelelő módon használják fel a pénzt. Példaként egyébként épp a Pacific Rim folytatását hozta fel, mint olyan minta, ami jól mutatja, hogy sok pénzből is lehet pocsék végeredményt elérni.

4.
4.
Necreon
#2: Ezek a srácok tették le az asztalra a NieR: Automata-t és a Metal Gear Rising-ot. Ha valakiknek, nekik elhiszem.
2.
2.
Darksiders84
Na itt is a nagy szavak fejre állítja a műfajt az aktuális mű majd 8 sör után biztos amúgy a Bayonetta 3-ra kiváncsi leszek.
1.
1.
shatterhand
Dicseretes a hozzaallasuk. Kar,hogy a japo stilus ma mar inkabb taszit. Mas az elkepzelesuk az iranyitasrol, a stilusrol, a sandboxrol,akciorol,stb,stb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...