Megszűnik a dobozos PS Vita-játékok árusítása

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 16.
  • Gyászhír
Link másolása
Úgy tűnik, a Sony még egy szöget bever a PlayStation Vita koporsójába. Lapértesülések szerint a handheld GameCardjainak gyártása befejeződik, a dobozos játékokat pedig kivonják a forgalomból az USA-ban és Európában is.

Hamarosan már nem tudunk dobozos PlayStation Vita-játékokat vásárolni. A Kotaku értesülései szerint a Sony amerikai és európai részlege már értesítette a fejlesztőket arról, hogy a GameCardok gyártása a 2018-as üzleti év végéig befejeződik. Ez egészen pontosan 2019. március 31-ét jelent.

A Sony képviselője később megerősítette a lap információit. A lépés egyáltalán nem meglepő, lévén a japán és az ázsiai piacon kívül a PlayStation Vita nem tartozik a Sony "aktív vonalához". Magyarán a nyugati piacokon csak a PS4-gyel számol a gyártó.

A PS Vita 2011 végén jelent meg Japánban, majd 2012 elején a világ más országaiban is kapható lett. A kezdeti lendület azonban nem tartott ki sokáig, a belső fejlesztésű AAA-kategóriás játékok elkerülték a handheldet. Egy 2016-os felmérés szerint a Vitából világszerte 10 millió egység talált gazdára, ami eltörpül a rivális Nintendo 3DS teljesítményéhez képest.

11.
11.
zola2000
Várjunk csak, most gondoltam át a helyzetet: olyan kiadók mint a pqube, aksys game localization, limited run games idén is adnak ki dobozos vita játékokat, biztos jövőre is lenne ilyen ... ha a sony engedné

Ez már szinte morbid.
9.
9.
zola2000
Egyébként a Sony ott szúrta el, hogy nyugaton kicsit sem reklámozta a keleti játékokat

A Nintendo directekben nagyban nyomatják a Dragon quest builders, YS8at hogy jönnek switchre is, amik igazából régebbi vita játékok, a Sony semmit nem tett, fpsekkel megbukott, és nyugaton feladta, a magyar nyelvű "big in japan" csoportokban is mindenkinek csak ps4e van, pár embernek switche, vitája senkinek sincs aztán 80%ban olyan játékokról volt szó még tavaly is, amikkel én vitán tolom.
8.
8.
zola2000
Évek óta csak digitálisan jön ide a játékok 90℅a vagy csak drága gyüjtői kiadásban van fizikai verzió

Azért még lesznek új címek:
http://www.handheldplayers.com/upcoming-games/upcoming-ps-vita-games-2018/

Jrpg-visual novel rajongóknak máig jó vétel a vita itt is ha egy jó kézikonzol kell, ami kell is, mert nekem a 2ds túl gyenge és kicsi a képe, a switch nagy nehézkes szinte csak tvn használom pedig nem azért vettem, a vita pont jó, kár hogy egyre kevesebb cím jön rá -európában, még jó hogy ázsia egyre jobban jön fel.
6.
6.
RangerFox
Szerettem a kis gépezetet, mindent köszönök neki!
2.
2.
ollie92
Végre, dobozos játékoknak úgy sincs jövőjük. A játékokat havonta patchelik...
1.
1.
a vita már rég halott, és igazából sosem élt. Pont mint a legtöbb magyar ember.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...