Az Apple blokkolta a Steam Linket

  • Írta: sirdani
  • 2018. május 25.
  • Hír
Az Apple megvonta a jogot a Valve-tól a Steam Link kiadásához az App Store-on keresztül. Az Apple szerint az alkalmazás teljes mértékben szemben áll az applikációkkal kapcsolatos irányelveikkel.

A Valve szerint az Apple úgy próbálja elzárni előlük az iPhone- és iPad-felhasználókat, hogy a cég május 7-én egyszer már jóváhagyta az alkalmazás megjelenését az App Store-ban. A hivatalos kiadást két nappal későbbre, május 9-re időzítette a Valve, ám az alkalmazás alig pár órát élt meg, ugyanis az Apple másnap reggel visszavonta az engedélyt, és törölte a programot, mivel annak működését nem tartották elfogadhatónak.

Egészen konkrétan üzleti szempontból sérti a vállalat által lefektetett irányelveket. Nyilván az állhat a háttérben, hogy az Apple iOS rendszere rendkívül zárt, minden ott megjelenő applikációban történt vásárlás összegének megközelítőleg 30 százaléka az Apple zsebében landol különféle díjak formájában. Ezzel szemben a Steam Link applikáció egy teljesen független ökoszisztémaként funkciónál.

A Valve fellebbezett a döntés ellen arra hivatkozva, hogy az App Store-ban számtalan ehhez hasonló streaming alkalmazás érhető már el, melyek elfogadott irányelveitől az övéké sem tér lényegesen el. Az egyeztetések még most is zajlanak a két vállalat közt, egyelőre újabb fejleményről azonban nincs hír.

Az alig két hete bejelentett applikáció androidos verziója egyébként már május 21-től elérhető, és ugyan komoly megkötésekkel – 5 GHz-es vezeték nélküli hálózat vagy vezetékes Ethernet-kapcsolat szükséges, illetve a streamelő számítógépnek azonos hálózatra kell kapcsolódnia a Steam Linket futtató eszközzel –, de meglepően jól működik viszonylag magas felbontás és stabil másodpercenkénti képkockaszám mellett.

A Valve másik telefonos applikációja, a Steam Video az eredeti tervek szerint még a nyár folyamán élesedik, ám az iOS-es támogatottság ezek után szintén kérdéses lehet. Az alkalmazás segítségével amúgy a steames könyvtárunk filmjeit érhetjük el mobileszközökön is.

10.
Extol
Nem tudom mit pattog az Apple, nemhogy örülnének neki h szóba áll velük a Valve, valószínűleg egyébként sincsenek rászorulva erre a sokad rendű platformra
6.
mestermagyar
#5: Nem tud a User minden egyes ilyen megkötés miatt háborúba menni. Ezért hatásos. 200ezres iphonet senki nem dob ki steam link miatt. Lépésenként kell haladni, befolyni a réseken mint a víz. A mai világrend Achillesi sarka az hogy nem töm be mikrorepedéseket, csak amikor már a hajóban térdig ér miatta a víz.

Egy több tízmilliós platformról van szó, aminek az alkotója most hihetetlenül versenyellenes törekvésekkel igyekszik a belső piacot monopolizálni. Egyáltalán nem egy "majd a user eldönti hogy használni akarja oszt csá". Ez nagyon vadkapitalista gondolkodás, már bocsánat. Mondjuk nem csodálkozom, ti a konzolokat is elfogadjátok a mai formájukban.

A Windowst is megállították a böngészőkkel való kitolásában. Szerintem a Valve-nek csak kacsintania kell az EU felé és holnap mágikusan felkerül a piacra az alkalmazásuk.
5.
NemecsekErno
#4: Igy igaz, a felhasználók meg eldönthetik, hogy PC-t, vagy Mac-et vesznek.
Android, vagy iOS-alapú készüléket.
Nintendo-t, vagy Playstation-t.

Amelyiket nem veszik, mert pl. nincs rá Steam Link, az majd jól behal.
Vagy nem, mert van rá más ami miatt a felhasználók beruháznak rá.

A játékosok meg legfeljebb kifizetik az AppStore-on keresztül a játékokat. Ha a fejlesztőnek megéri ott terjeszteni az alkalmazásait, akkor olyan nagy baj azért nem lehet.
A Steam Link meg legfeljebb megmarad másra. Akinek az hiányzik ne vegyen iOS-alapú készüléket.

Az élet attól is szép, hogy változatos és a felhasználó meg eldöntheti, hogy mire költi a pénzét.
Én is eldöntöm, hogy milyen albérlőt engedek be a lakásomba. Aki nem fizet, azt kirúgom. Pont, mint az Apple a Steam Link-el.

Mondjuk ezt a ted_tris csávót amúgy egy millióért sem engedném be, mert komolyan lezsibbasztna....
4.
GAMEROD
Lényeg annyi, hogyha az IBM is az Apple minden a miénk, más nem nyúlhat hozzá bele fajta politikát folytatta volna akkor szerintem nem is lennénk itt. Olyan cégek hogy NVidia, Asus stb... egyáltalán nem léteznének de még Intel meg AMD sem, legalábbis nem ebben a formában. Igaz magának a cégnek rosszat tett ez a más gyártókkal való szabad körbeépülés, de az emberiségnek jót, elősegítette a fejlődést, hogy mindenki belerakjon valamennyit a saját fejlesztéséből. Ezzel szemben az Apple már a jack dugóval is bohóckodik, nehogy véletlenül más gyártó termékét dugja bele a paraszt, az asztali gépeik pedig házilag szédszedhetetlenek és bővíthetetlenek talán még ma is ugyanezért.
2.
GAMEROD
A 80-as évek végén is ezért utáltuk az Apple meg Macintosh szarságokat, mert annyira zárttá tette a kapzsiság, hogy semmivel nem voltak kompatibilisek a termékeik, szinte még a konnektorral sem. Nem véletlenül terjedt el az IBM féle PC, mert ők nem zárták be a kapukat, így teljesen univerzális hardverek és szoftverek, csatlakozók jöhettek létre, amit a felhasználók többsége jobban díjazott. Az Apple tulajoknak meg csak kínlódás az életük mert egy rakat közismert dolog el volt, el van előlük zárva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...