Nem készít több GO-játékot a Square Enix

  • Írta: fojesz
  • 2018. június 4.
  • Gyászhír
Link másolása
Hitman GO, Lara Croft GO, Deus Ex GO: hiába kedvelték a Square Enix sorozatát még azok a játékosok is, akik szkeptikusok a mobilos címekkel kapcsolatban, a kiadó most úgy döntött, nem fejleszti tovább a szériát.

Volt idő, amikor még azt találgattuk, hogy vajon melyik címével viszi tovább a Square Enix a GO-sorozatot, erre pedig minden okunk megvolt, hiszen a kiadó is hosszútávon tervezett a márkával: még a Just Cause GO, a Thief GO és a Life is Strange GO címét is levédette. Nos, úgy tűnik, hogy ezekből a tervekből végül semmi nem lesz.

Patrick Naud, a mobiljátékokat fejlesztő Square Enix Montreal fejese a PCGamesInsidernek adott interjújában erősítette meg, hogy a sorozat véget ért, méghozzá egész egyszerűen azért, mert már nem érte meg folytatni: "Az egyik kihívás, ami érint minket, hogy a prémium mobilos piac egyre zsugorodik. Egyre több jó minőségű ingyenes játék érkezik, így egyre kevesebb az olyan ember, aki hajlandó valamit kipróbálni, amiért fizetni is kell."

Naud szerint hiába a kritikai siker és a jó eladások, azt vették észre, hogy a játékok 5 dolláros árcédulája miatt csak egy szűk közönséget érnek el. Mint ismert, a Square a klasszikus üzleti modellel próbálkozott a GO-sorozat esetében, vagyis a játéknak "előre kérte el" az árát, és nem alkalmazott reklámokat vagy mikrotranzakciókat sok más mobilos címmel ellentétben. Úgy tűnik, ez mégis sokak gyomrát megfeküdte.

Naud hozzátette, habár a GO-sorozatnak annyi, továbbra is fejlesztenek majd mobilos játékokat, köztük olyanokat, amelyek a már meglévő címeikre építkeznek.

2.
2.
Slik
inkabb veszek a duplajaert valamit egy salesen minthogy egy mobilos jatekot, legyen akarmilyen jo is
1.
1.
markoci555
thief pedig nagyon bejönne egy ilyesmiben, persze nem pénzért, miért nem csinálják azt amit a legtöbben: ránk sóznak egy rakat reklámot, meg max energiát, reklámmentességet pénzért stb azt úgy se nézem meg / kivárom amit kell
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...