E3 2018: 2020-ban jöhet az új Xbox-család

  • Írta: fojesz
  • 2018. június 13.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykákat szállított a Thurott.com szerkesztője, Brad Sams, az úriember ezúttal arról írt, hogy a Microsoft 2020-ban tervezi boltokba küldeni az idei E3-as konferenciáján beharangozott konzoljait.

Phil Spencer a Microsoft E3-as konferenciáján a redmondiak jövőbeli terveiről is beszélt. Megerősítette, hogy a vállalat egy felhős játékszolgáltatáson és a "jövő mesterséges intelligenciáján" dolgozik, emellett elhintette, hogy a mérnökeik már a következő Xboxokon dolgoznak - így, többes számban.

Ahogy mi is feltételeztük (és maga Spencer is megerősítette az Eurogamernek), a bejelentésnek elsősorban üzenetértéke volt, a Microsoft ugyanis ezzel kívánta jelezni, hogy kitart a konzolok mellett. Sok részletet ennek megfelelően nem is tudtunk meg, a mostani E3 apropóján több hírt is megszellőztető Thurott.com-szerkesztő, Brad Sams azonban utánajárt a dolgoknak, és kiderített ezt-azt.

Azt több lap is megszellőztette már, hogy az új Xbox-projekt Scarlett kódnéven fut, és az sem véletlen, hogy Spencer több konzolt említett, a Scarlett ugyanis egy komplett eszközcsaládot jelent majd, amely a tervek szerint 2020-ban rajtolhat el.

Mindez persze vaskos pletyka egyelőre, hiszen a Microsoft semmit nem erősített meg, ám simán lehet valóságalapja. A cég most is két konzolt futtat párhuzamosan, ésszerű, hogy a "következő generáció" esetében egyszerre dob piacra egy olcsóbb, de gyengébb masinát és egy drágább, erősebb modellt. 

Hiába rajtolt csak tavaly az Xbox One X, a 2020-as dátum sem túl közeli, mindent egybevetve az Xbox One-család hétéves lesz akkor, vagyis érett a váltásra. Ráadásul úgy tűnik, a Microsoft belátta, hogy elszúrta ezt a generációt, az E3-on vázolt tervei agresszív nyomulást sejtetnek, amibe az is belefér, hogy minél hamarabb boltokba küldje az új hardvereit.

Az kérdés persze, hogy a cég betartja-e az Xbox One X érkezése előtt tett ígéretét, és elengedi-e a klasszikus generációváltást. Spencer megerősítette, hogy újra csúcshardvert szállítanának és a visszafelé-kompatibilitást is meg fogják őrizni, kérdés viszont, hogy a hányatott sorsú Xbox One márkát megtartja-e a vállalat.

Egyébként a PlayStation 5 érkezését is 2020-ra jósolják.

17.
17.
Oké, kiadnak egyszerre egy gyengébb és erősebb gépet is (ha nem többet), de mi lesz azután 4 év múlva? Kiadják a generáció közepén a következő, első pároshoz képest sokkal jobb erősebb/gyengébb konzol párost is, vagy mi?
12.
12.
delphijos
#10: Azért annyit megjegyeznék hogy a szuper hardver azért sokszor 'visszaüt". Persze nem a kiadókat / fejlesztőket sajnálom, de a minél jobb hw mellé a minél ütősebb külcsíny, egyrészt nagyon hosszú fejlesztési idővel jár , plusz marha drága. Nem csoda hogy vagy rövid single game lesz , vagy multi , mert a tartalomra nem marad pénz / idő. Persze, akad egy két kivétel, de még azok is rettentő sokáig készülnek. Egy c64-nél azzal a grafikával simán lehetett akár több száz órás játékidőket produkáló játékokat fejleszteni, szinte pár hónap alatt. És néha 1-2-3 emberrel.
11.
11.
mjsilvester
#10: Nagyot szóltál ott a.
10.
10.
GAMEROD
Nem nagyon izgat, mert sokan olyan beállítottságúak hogy amikor kijön, akkor máris a következőt várják, de ők se tudják miért. Inkább olyan játékokat kéne írni, amik beszippantják a játékosokat, persze nem az online dolgokra gondolok ahol több-tízezer órákkal helyettesítik egyesek a szociális életüket.
9.
9.
McDuff
#4: Igen, de én azzal teljes mértékben elégedett voltam. 2005-ben jött ki a 360, nekem először 2009-ben lett, tehát 4 évvel a premier után, amit nem bántam meg, mert hardver és szoftver fronton is addigra kiforrta magát szerencsére. A One 2013-ban jött ki, én tavaly vettem, tehát szintén 4 évvel később a premiert követően, a 360-at addig aktívan használtam és elvoltam vele, meg el is vagyok most is mert a mai napig az is megvan otthon. Játékok, szolgáltatások, multi is akár még most is megy azon is. Nálam egy generáció 8 év inkább, szeretném ezt a One-nál is viszont látni.
7.
7.
TheOneWhoKnocks
Szerintem jobb lett volna, ha most is megvárják azt, hogy égető legyen a szükség a váltásra, mint az előző generációnál. Akkor mar egy ideje sokkal fejlettebben jöttek ki a játékok pc-re, az emberek azt érezték bárcsak jönne már egy új konzol, amin magasabb szinten lehetne élvezni a játékokat. Szívesen kukázták a régit, mert átérezték, hogy az már gyenge, ez az érzés még nincs meg egyelőre.
4.
4.
adamsfamily
#1: Az előző generációknál már láttuk,hogy mire lehet számítani generáció váltásnál.Ha ki is adnak valamit a korábbi generációra azt olyan csapatok készítik,hogy 90%-ban hulladék lesz a játék,mert egy butított szart kapunk.Ez mindig így volt.Nálam fél éve van One S és átérzem.Van egy elég jó számítógépem,de amióta meg van a box azóta csak netezésre és filmezésre használom.
1.
1.
McDuff
Az biztos, hogy most nagyon óvatosan kell hozzáállniuk a váltáshoz, főleg kikommunikálást illetően. Én és még kb 30 millió xboxos, kitartó társam a brand irányába nem szeretnénk ha 2 év múlva azt kapnánk az arcunkba, hogy na akkor minden ami eddig volt kuka, kezdjük elölről, a Slimet gyújtsátok fel, az One X-t dobjátok ki a kukába, mert azzal még a fanoknál és leírják magukat végleg, így még az 30 millió sem fog összejönni a kövi genben!
Én legalábbis nem az az azonnal váltó típus vagyok, 1 éve van nálam a One S, nem szeretném 2 év múlva kidobni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...