E3 2018: Kihagyhatja ezt a generációt a Starfield

  • Írta: fojesz
  • 2018. június 13.
  • Hír
Link másolása
Ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy az új Xboxok belengetése mellett az első következő generációs játékokat is bejelentették az E3-on. A Starfield például már next-gen cím, és lehet, hogy ki is hagyja PS4-et és az Xbox One-t.

Huszonöt év után vadonatúj címet jelentett be a Bethesda: a Starfieldről először 2013-ban hallottunk, amikor a cég levédette a játék nevét. A Starfield ambiciózus projekt a fejlesztők szerint és egy igazi következő generációs sci-fi szerepjátéknak szánják, a platformlista viszont még nem eldöntött, és a megjelenése is nagyon messze van még.

És bár joggal bízunk abban, hogy a játék PS4-re és Xbox One-ra is elkészül, hiszen a generációváltás küszöbén sűrűn potyognak a cross-gen címek, Todd Howard, a Bethesda kreatív direktora arra utalt a GameSpotnak, hogy a Starfield végül kihagyhatja ezt a konzolgenerációt, amennyiben a hardverek limitációi nehezítenék a víziójuk megvalósítását.

"Őszinte leszek, erre nem tudok válaszolni, nem tudom kijelenteni egyértelműen, hogy kihagyjuk a kurrens gépeket. Egyelőre nem szabunk ilyen korlátokat a játéknak; én szeretném ezt meglépni, de egyelőre nem prioritás. Amikor játékot készítesz, a legjobb dolgokat akarod képernyőn látni, utána optimalizálsz, és ha belefér, szélesebb csoportra lőhetünk, ami szuper. Ha nem... csináltunk már ilyesmit korábban is."

Érdemes megemlíteni, hogy a kérdés a The Elder Scrolls VI szempontjából is érdekes, hiszen az a játék a Starfield után érkezik majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...