Meghiúsulhat a Disney és a Fox házassága?

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 14.
  • Cooltúra
Link másolása
Beigazolódott az elemzők korábbi feltételezése, és egyelőre továbbra is bizonytalan a Disney és a Fox házassága, a Comcast cégcsoport ugyanis rálicitált a már így is rekordnak számító Disney-ajánlatra.

Tavaly decemberben hivatalossá vált, hogy a Disney felvásárolja a Fox stúdióját, ezzel pedig olyan címek jogait kaparintja meg, mint a Marvel-moziverzum szempontjából értékes X-Men, de a stúdió jelenlegi portfóliójában is fontos szerepet betöltő Star Wars, vagy egy másik fontos franchise, az Alien és az Avatar.

Az üzlet akkor 52,4 milliárd dollárról szólt, de már akkor is voltak pletykák, hogy a Comcast cégcsoport is szemet vetett a Foxra és azt tervezik, hogy rálicitálnak majd az árra. Ezt sokáig akadályozta egy hasonlóan nagy üzlet versenybírósági döntése, hiszen az AT&T és a Time Warner fúziójánál sokáig úgy tűnt, nem fognak rábólintani az ítészek az üzletre. Végül nem így történt, és ezzel zöld utat kaphat a Comcast-bekebelezés is.

A cégcsoport ennek megfelelően meg is tette ajánlatát, ami 60 milliárd dollárról szól, így könnyen lehet, hogy a fentebb sorolt címek az NBC-t, a Universal Studiost, az Illumination Entertainmentet és a Dreamworks Animationt birtokló óriáshoz kerülhet.

A Deadline beszámolója szerint a Fox részvényesei július 10-én hozzák meg a végső döntést.

2.
2.
delphijos
#1: Internet népe, ugyan már. Legalább ennyi ember utálja a Disney-t ( elég csak az SW-re gondolni ). Mindenki “sír” valami miatt....
1.
1.
B-Shaggy
Na ne röhögtessenek. Amint megláttam a cikkben, hogy arról van szó, hogy más rálicitált, egyből nyílt a google, tudtam, hogy máris kapja ez a Comcast a szart közösségi médián. Szinten bármilyen fandom amit eddig láttam, egy vagy több pontban annyira nem értett egyet, hogy tulajdonképpen kettészakadt. Ez alól az MCU a kivétel, akik nem csak egy rossz szó hallatán lesznek veszett vademberek, de ha csak azt mondod egy-egy fan favorit filmre, hogy 8/10 és nem 10/10. Most, hogy már mindenki a fejében az MCU X-Men és FF filmek forgatókönyveket írja, szét fogják szedni a Comcast céget, ha elveszik ezt. Ahogy nézem, eddig sem volt túl közkedvelt, és a részvényeik is buktak elég nagyot, szóval akármennyire is hiszik aranybányának ezt a vételt, elég rizikós.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...