Frissítve: Törölték az Obi-Wan Kenobi-filmet?

  • Írta: sirdani
  • 2018. június 21.
  • Cooltúra
Link másolása
Parkolópályára tették a Lucasfilm legújabb, Obi-Wan Kenobira fókuszáló Star Wars-spinoffját. A háttérben feltehetőleg a Han Solo-film csalódást keltő eredménye állhat, így a Disney inkább új történetek felé tereli a franchise-t.

A Collider értesülései szerint ugyan a munkálatok már megkezdődtek, ám hirtelen mindenkit elbocsátottak, aki az új Obi-Wan Kenobi-filmen dolgozott. A Disney a döntését nyilván a Solo: Egy Star Wars-történet borzalmas nézettsége után hozta meg.

A Solo különösen Európában ért el rendkívül alacsony nézettséget - létjogosultságát mi is megkérdőjeleztük -, melyhez képest a gyártási költségek meglehetősen magasra rúgtak; maga a film közel 250 millió dollárba került, melyhez körülbelül ugyanilyen drága marketingkampány társult. Az eddigi becsült adatok szerint a film 340 millió dollár bevételt hozott világszerte, ami többszörös elmaradás a korábbi epizódokhoz képest. Az eredmény ugyan némileg még javulhat, ám az borítékolható, hogy a Disney legalább 50 millió dollárt bukott a filmen.

Az Obi-Wan Kenobi-spinoff eredetileg az Egy új remény epizód előzményfilmje lett volna. Rendezőjét hivatalosan nem leplezték le, ám számtalan pletykát lehetett hallani arról, hogy Stephen Daldry vette volna kézbe a munkálatokat, aki korábban A felolvasó és a Billy Elliot című filmeken dolgozott.

Ráadásul a Logan rendezőjéről, James Mangoldról is azt híresztelték, hogy egy Boba Fett-filmen kezdett el dolgozni – igaz, a projekt körüli feltételezéseket és szivárogtatásokat szintén nem erősítették meg hivatalosan.

A Star Wars múltjába visszatekintő történetek helyett a Disney teljes erőbedobással kezdett el az univerzum jövője, így lényegében a teljesen új történetek felé fordulni; Az utolsó Jedik rendezője, Rian Jonhson jelenleg is egy teljesen új Star Wars-trilógián dolgozik, ami mellett több másik Star Wars-filmmel is számolhatunk a Trónok harca íróinak, David Benioff és D.B. Weiss közreműködésével.

Emellett pedig természetesen közeleg a Star Wars kilencedik epizódjának megjelenése is, melyet 2019 decemberében láthatunk a mozikban.

Update! A Lucasfilm azóta reagált a Kenobi- és az egyéb spinoff filmek szüneteltetéséről szóló hírek kapcsán - az ABC-nek adott nyilatkozatukban a Collider információit "pontatlanként" jellemezték, s megerősítették, hogy a Solo jegypénztári teljesítményétől függetlenül továbbra is dolgoznak több, a számozott filmektől eltérő mellékágon.

Ne feledjük, hogy habár a sajtó és az internet nyílt titokként kezeli a Kenobi- és Boba Fett-filmek előkészületeit, a Disney és a Lucasfilm egyelőre nem erősítette meg egyik létezését sem, hivatalosan tehát továbbra is titok, hogy a jövőben milyen "Star Wars-történetek" kerülnek majd a képernyőre.

23.
23.
zoli12i
Engem érdekelt volna egy Obi-Wan film, HA annak a ribanc Kathleen Kenned-nek nincs hozzá köze. De amíg az ő kezében van a SW, addig ne is várjunk csodát. Új filmekből egyedül a Rouge One van volt értékelhető, de gondolom a kis kedves Kathleenünk amúgy nem ilyenre szerette volna.Csak hiba csúszott a rendszerbe.
Már az mindent elárul az igényekről, hogy egy Rian Johnson rendezhet SW filmet/trilógiát......
22.
22.
Aanash
Ennek akkor lenne értelme, ha egy Jedi mesteren keresztül megismerhetnénk az erőt behatóbban.
21.
21.
KőbányaKispest
Az egész Disnsey féle SW egy 10 éves korosztálynak belőtt utolsó nulla semmi szardomb. Egy büdös parasztvakitás az egész, ami arra jó, hogy a kislányoddal/kisfiaddal (már ha van olyan) beülsz, és ő érezze jól magát.

De értelmes ember erre a szemétre nem mondja, hogy ez jó film, mert értelmetlen, logikátlan szar az egész 0 céllal, 0 jelenettel, 0 szinészekkel, 0 élvezettel.
20.
20.
zuluvadasz
Szerintem a Solo film teljesen nézhető volt, az igazi baja az, hogy Solo=Ford. Egyébként is azért volt kevés a bevétel mert kb újra forgatták az egészet + az utolsó jedik sok ember számára csalódás (pedig néhány karakter: Rose, DJ + Leia repülése húzta le) pedig nem annyira nézhetetlen mint azt sokan mondják.(Eredeti trilógiával senkinek nem volt baja, pedig kb ugyan az a felállás) Meg szerintem az se tesz jót a bevételeknek, hogy évente dobálják a filmeket. Az ébredő erő rosszabb volt, mint a többi új még is marha nagy volt a bevétele mert újdonság volt, de most az emberek tudják mit várjanak nem is lesz akkora nézettsége a következőknek.
19.
19.
McDuff
Jobb is, Ewan McGregor ide vagy oda, akármilyen jó Obi Wan is volt, biztos vagyok benne, hogy a film egy kalap szar lett volna és ő se tudta volna elvinni a hátán...de most komolyan, miről szólhatna egy "Obi Wan: A remete" film? Hogy lehetne eladni azt 2 órában, hogy a Tatooine-n hereverészik évtizedekig és messziről nézi a fiatal Luke-t, mint vmi pedofil? Kit érdekelt volna ez? Izzadságszagú, feleslegesen beékelt történet lett volna.
18.
18.
kastorhun
#17: Azért a Rogue One eléggé jól sikerült.
17.
17.
kopic
Szegyen amit a Disney muvel a frencsajzzal. 3 ev alatt egy ertekelheto filmet nem tudtak az asztalra letenni. Az Ebredo ero es Az utolso jedik egyenlo a nullaval. RIP SW.
Csak a Rebels utolso evadaban latok remenyt.
15.
15.
kastorhun
#12: Az erővel semmit nem csináltak az ég világon.
Csupán csak annyi volt hogy Rey beleszagolt a levegőbe és már is profi módon használják az erőt.
14.
14.
kastorhun
#12: A tróntermes harc nem volt vészes, de ezen túl nem sok jó jelenet volt, rossz viszont annál több.
https://www.youtube.com/watch?v=DFKNPG9v16Y
13.
13.
abydos
#12: Az egész film felesleges volt, amiben nem Luke, Kylo és Rey volt. Az egész film amúgy totál gyene volt ezen a 3-mon kívül.
12.
12.
PaprikaJancsi
#11: Nekem tetszett, hogy kibontakozott kicsit az erő, meg amúgy a filmben rengeteg szuper jelenet volt. (pl. Snoke termében a preterianusokkal való harc nagyon brute volt). Viszont aláirom, hogy Rose csak rontott az egészen, a kaszinós hely pedig egy kicsit felesleges volt.
11.
11.
BockÚr
#7: Pont, hogy az Utolsó Jedik volt a legrosszabb.... egyáltalán nem emelte új szintre a sorozatot ugyan az volt mint a birodalom visszavág, és a jedi visszatér, semmi újat nem mutatott, ja de mégis a kaszinót meg Rose-t (ami 2 legsz@rabb dolog volt a filmben) tehetséges ez a Rian mit ne mondjak. 3 kis kölcségvetésű film után hogy adhattak ilyen nagy címet a kezébe... Remélhetőleg Abrams rendbe hozza a következővel, de az igazat szólva már nem is érdekel a széria.
10.
10.
Heldengeist
"A Solo különösen Európában ért el rendkívül alacsony nézettséget, - létjogosultságát mi is megkérdőjeleztük"

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a még annál is sokkal gyengébb, mégis (általatok) jobbra értékelt Az Utolsó Jedik miatt vesztett annyit a franchise a presztízséből, hogy ezt végre le mertétek húzni.
8.
8.
hoaw
Nekem tetszett a Solo, annak ellenére, hogy nem vártam a filmet, mert a karakter nekem nem olyan érdekes és számos érdekesebb ember is van.
Ez a film viszont nagyon érdekelt volna.
7.
7.
PaprikaJancsi
Eddig az összes új Star Wars film tetszett, főleg az Utolsó Jediknek voltak még a pillanatai amely új szintre emelte végre a sorozatot. A Solo film szerintem kicsit kevés volt, nem volt meg a "mozifilm" hangulata.
Viszont mérges vagyok, hogy az Obi-Wan filmet parkoló pályára teszik, mert McGregor hatalmas lett volna.
6.
6.
Gumiember
Ezt a Rian-t kéne eltakarítani elsőre, és nagyon gyorsan! Nem is értem, hogy bízhattak erre a félkegyelmű, dilettánsra egy trillógiát?
5.
5.
kastorhun
Ne már, végre egy olyan SW karakter amiből tényleg ki lehetett volna hozni érdekes dolgokat, erre törlik...
Bezzeg Rian egy saját trilógiát kap...
4.
4.
FiveSalmon69
Én nem láttam a Solot, mert nem látom abban a srácban Han Solot. Mielőtt bejelentették vola kb senki nem beszélt egy Solo film eshetőségéről, főleg Harrison Ford nélkül. Ellenben egy Obi-Wan filmet Ewan McGregorral szerintem mindenki tárt karokkal várna, a neten is rengeteg rajongó esdekelt egy ilyen filmért. Persze ezt is el lehet tolni, de ennyi erővel hagyják az összes új filmet, mert azokat is pont ennyire el tudják b***ni.
3.
3.
Slik
nem is baj... szanalmas ami ebbol solobol
is lett
semmi tortenet, nulla ertekelhetetlen karakterek, bena jatek, zero hangulat
az egyetlen jopofa resz a filmben a chewbis verekedes volt szerintem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...