Xbox One - hamarosan billentyűzettel és egérrel?

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 25.
  • Pletyka
Link másolása
Nem először lehet arról hallani, hogy a Microsoft hamarosan hivatalosan is elérhetővé teszi Xbox One-on a billentyűzet és az egér támogatását, de most úgy tűnik, nagyon közel van a megoldás, amit valószínűleg a Razer fog biztosítani.

Lassan hónapról hónapra felröppen a pletyka, hogy a Microsoft végre hivatalosan is elérhetővé teszi majd Xbox One-on a billentyűzet és az egér támogatását. A The Verge a Windows Central magazin hírét szemlézve pedig arról számolt be, hogy a megoldást valószínűleg a Razer fogja majd szállítani.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a redmondiak hamarosan megállapodnak a Razerrel és első körben bevezetik, hogy az Xbox-játékok támogassák a cég Chroma fénytechnológiáját, aminek az a lényege, hogy a játékbeli történtek hatással lesznek majd a kiegészítők által kibocsátott fényekre, így például a billentyűzetünk is jelezni tudja, hogyan áll például az Overwatchban egy-egy képességünk cooldownja. A Windows Central szerint ezt követően megnyílhat a perifériák előtt is az út, első körben a BlackWidow billentyűzet, illetve a Turret billentyűzet és egér párosa csatlakozhat az Xbox One által támogatott kiegészítőkhöz.

A két cég az idei XFesten egyébként már bemutatta a várható újdonságot a fejlesztőknek, a Razer pedig hamarosan segítséget nyújt majd a csapatoknak abban, hogy minél jobban ki tudják használni a Chroma lehetőségeit.

Ha minden jól megy, akkor az év vége előtt már meg is érkezik egy frissítéssel az újdonság, ami talán azt is előrevetíti, hogy a perifériák támogatása is akkor várható.

50.
50.
CitromH
#49: A te igényed egy 400€ Pcben kimerül

Sorry. Konzolt akartam itt írni
41.
41.
Piki68
Én világ életemben pc-n játszottam és nem értem ezt a hisztit a csalókról. Persze néha-néha én is láttam cifra dolgokat, de azért szerintem két kezemen meg tudnám számolni hánnyal találkozom egy évben. Inkább aggódnék a balansz miatt a kontrollerrel játszókkal szemben. Biztos lesz rá valamijen szűrés hogy ne játszhassanak együtt mert annak nem lenne semmi értelme.
39.
39.
delphijos
#37: Szerintem azért ilyen nagy vész nincs. Az egér supportal azért nem lesz könnyebb csalni box-on. Hogy a crossplay hogy megy nem tudom, de azért az csak látszik / választható hogy akarsz-e PC-sel játszani.
38.
38.
frankdelgado
#37: Nyaki sérv kezelésének költségeit
37.
37.
frankdelgado
Én 62 ezeré vettem a pulyàknak az s gépet. Ha valaki ennyiből összerak egy ilyen pc t...meg ugye op rendszer senki se szàmol, mer az ingyé van;). Költségké t hozzà lehet még szàmolni a gép előtti görnyedésből szàrmazó nyaki sérv költségeit is...Mindazonàltal remélem majd lesznek olyan szerverek ahol kontrolleresekkel lehet csapatni, mert ha nem én is àtnyargalok ps re, semmi kedvem repülő, meg làthatatlan/sérthetetlen emberekkel bf ezni...
29.
29.
CitromH
#28: Rádobsz még 5000 pénzt, és 3200mhz memóriát veszel.
19.
19.
Huf93
Már csak 1 lépés a cross play xbox - pc között.
Es a box tarsadalaom örömmel fogja üdvözölni a cheatereket :D
Egyre szimpatikusabb a sony cross play ellenesége.
18.
18.
supair
#3: Hát Duff én már használom az új avatargenerátort.
17.
17.
Yami
#13: Azért ez nem azt jelenti, hogy hirtelen varázsütésre minden játékban, mindenhol működni fog az egér meg a billentyűzet. Most csak annyi történik (már ha végre megtörténik), hogy az Xbox SDK-ba bekerül az egér/billentyűzet API, amit a fejlesztők tetszés szerint implementálhatnak a játékaikba. Multiplayer-nél valószínűleg ez erősen szankcionálva lesz, vagy külön lobbit kapnak az egeresek, vagy egyáltalán nem is lehet majd használni. Ez az adott játék fejlesztőin múlik.
16.
16.
delphijos
#14: Lehet hogy a Xim-re meg rossz világ jön. Ez is benne van a cikkben:

"Microsoft is also on new game APIs that will allow developers to detect and block keyboard and mouse accessories like the Xim that currently unfairly mimic controller behavior."
15.
15.
CitromH
Ha ezt meglépik, asszem vettem is egy konzolt.
14.
14.
CitromH
#8: Ez itt a reklám helye. Ja nem...
13.
13.
frankdelgado
Régebben örültem volna a hírnek, de most már kell a tökömnek az egér-bill. Nagyon jól elvagyok a kontrollerrel. Nem is tudnám hova tenni. Viszont így a multinak lőttek, mert minden vérpista azzal fogja tolni, már aki nem nyomja most is xim4-el.
12.
12.
XuChi
#11: Nos akkor visszavonom a korábban írtakat. Reméltem is hogy így lesz, mert különben semmi értelme nem kett volna. Max a miller pistikéknek lett volna bill egér kombója a one-hoz :)
8.
8.
Efraim
Évek óta használom a Xim4-et PS4-hez! Aki nem akar több 100ezret PC-re költeni de tolná az új játékokat annak konzol és Xim4-re van szüksége. Egy jó egérrel tökéletesen működik. Teljesen PC feeling. (PS és XBOX kompatibilis) Rádugod a saját cuccaidat és kész. Telefonon konfigolod. Nagyon egyszerű. Ha kész lemented a játék profilt és onnantól tudod váltogatni mivel akarsz játszani.
PS4: CoD-WW2, Fortnite, H1Z1, Last of Us, Uncharted4, Division és még sorolhatnám. Mindegyikkel fullos!

https://www.youtube.com/watch?v=3_Cw4JEoPTA
7.
7.
szinkron
ideje lenne, hogy a microsoft pc-ket áruljon, ennek lassan semmi köze egy konzolhoz
4.
4.
mestermagyar
Ha a razer neve benne van, akkor valamely módon le fognak majd gombolni soksok péniszt.
3.
3.
McDuff
Majd az Avatar 2.0 update-tel jön be,azaz kb soha…
2.
2.
delphijos
Én is örülnék, csak kicsit frusztráló mellette hogy 2 havonta van egy ilyen hír, hogy "már szinte itt van", aztán mindíg csak a következő hír jön.
1.
1.
Stack
Jó lenne.
Legalább megúsznám a PC frissítést. Talán :-S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...