40 millió eladott PlayStation 2 Európában

  • Írta: Daks
  • 2006. november 9.
  • Hír
Link másolása
A Sony a mai napon bejelentette, hogy a PlayStation 2 gépekből már 40 millió darabot használnak Európaszerte illetve a PAL szabványt alkalmazó országokban.
A Sony a mai napon bejelentette, hogy a PlayStation 2 gépekből már 40 millió darabot használnak Európaszerte illetve a PAL szabványt alkalmazó országokban.

A 40 milliós határ átlépése azt jelenti, hogy a PlayStation 2 a legnépszerűbb szórakoztató rendszer Európában, a  sikere pedig felülmúlja elődje, a  PlayStation (PS one) teljesítményét, melyből valamivel több, mint 39 millió darab kelt el. A most 6. évébe lépett PlayStation 2 az úttörő PS1 méltó utódjának bizonyult, amely 6. évében 33 millió eladott készülékkel dicsekedhetett.

"Nagyon büszkék vagyunk a PlayStation 2 tartós sikerére," - nyilatkozta David Reeves, a SCEE Elnök-Vezérigazgatója. "Az elmúlt nagyjából egy hónapban a PlayStation 2-ből Európaszerte és a PAL szabványt alkalmazó területeken több mint heti 100 000 darabot értékesítettünk, ami nagyon hízelgő eredmény, és azt bizonyítja, hogy ez a játékplatform népszerűbb mint valaha.  Az új és innovatív játékfajták, mint például a társasági szórakozásra tervezett EyeToy, SingStar és BUZZ! játékok folyamatos fejlesztésének köszönhetően a PlayStation 2 továbbra is az újonc és tapasztalt játékosok kedvelt választása maradt."

A 40 milliós mérföldkő egy másik említésre méltó teljesítménnyel is egybeesik; a PlayStation2-re ma már több mint 2000 játék kapható Európában, karácsonyra pedig várhatóan további 50 cím kerül a boltokba.
1.
1.
KD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...