HWSW: Jönnek a hardveresen bevédett Switchek

  • Írta: zoenn
  • 2018. július 13.
  • Hardver
Link másolása
A Nintendo rendkívül népszerű Switch konzoljait már idén év elején sikerült feltörni. Most megérkeztek a boltokba a Fusée Gelée sebezhetőség ellen felvértezett gépek, de aki igazán akar, ezeken is talál fogást - írja a HWSW.

A Nintendo rendkívül népszerű Switch konzoljait már idén év elején sikerült feltörni, áprilisban pedig közelebbi képet is kaphattunk a Fusée Gelée nevű coldboot sérülékenységről, amely tetszőleges kódfuttatást tesz lehetővé az eszközön, ezáltal megnyitva a kapukat a kalóztartalmak előtt is. A sebezhetőség ráadásul, miután a készülékben használt NVIDIA Tegra chipek bootROM-jában található, nem javítható szoftverfrissítéssel sem.


Ha a már piacon lévő eszközökön nem is foltozható a hiba, az új eszközöknél még igen, amit a japán gyártó már meg is tett, az újonnan a boltokba kerülő Switch-modellekben már nem lesz ott a Fusée Gelée. A javításról először a konzol feltörése kapcsán ismert, SciresM néven futó fejlesztő számolt be Twitteren, aki szerint az eszközöket az NVIDIA-chipekhez szánt iPatch rendszerrel foltozhatta be gyáraiban a Nintendo.

A forrás szerint a javítás csak átmeneti - ha érdekelnek a részletek, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

2.
2.
zozo76hun
utoljara xbox classic-on warezoltam, de ott aztan rendesen, azota tiszta vagyok (game ugyileg, a tobbi psszt!). :D
1.
1.
Slik
ma mar nem meno a kalozkodas
mindenben van multi, coop stb amiben meg nincs annak hamar lemegy az ara szoval kb tok felesleges ezzel szorakozni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...