Jövőre is óriási üzlet lesz a battle royale

  • Írta: Shifty
  • 2018. július 21.
  • Biznisz
Link másolása
A SuperData elemzője szerint jövőre sem torpan meg a battle royale-játékok bevételeinek a növekedése, így a piac akár 20 milliárd dolláros forgalmat is generálhat majd, részint az új belépőknek köszönhetően.

A SuperData elemzője nemrég készített egy elemzést, amiben napjaink egyik legnépszerűbb zsánerével, a battle royale-játékokkal foglalkozott. A tavaly még csak 1,7 milliárd dollárt generáló stílus idén, többek között a Fortnite elképesztő sikerének is köszönhetően már 12,6 milliárd dollár összbevétellel fog zárni, míg a következő év végére ez a szám már a 20 milliárd dollárt is meg fogja haladni. Az elemzés arra is rávilágít, hogy a bevételnövekedést jó eséllyel a konzolok fogják generálni, míg a PC-s és mobilos tábor arányosan veszi majd ki a részét a bevételekből.

A Fortnite sikere is jól példázza, micsoda lehetőségek vannak a zsánerben, hiszen az Epic Games játéka eddig csak in-game vásárlásokból több mint egymilliárd dollárt keresett. Nem csoda, hogy az Electronic Arts és az Activision is ráugrott a lehetőségre, így a Battlefield V is kap ilyen játékmódot, ahogy a Call of Duty: Black Ops 4 Blackout módja is egy teljesen különálló battle royale-móka lesz.

És persze bőven akadnak más kihívók is, hiszen a PlayerUnknown's Battlegrounds még mindig elképesztően népszerű, és folyamatosan érkezőnek az új belépők, mint az Islands of Nine, a hányatott sorsú The Culling 2 vagy az épp tesztelés alatt álló Fear the Wolves.

8.
8.
godach
A culling2 egy hirtelen fellángolás volt. Sokan panaszkodnak a pubgra is ami érthető, viszont annyira csappant meg a játékosbázis, hogy pár perc alatt azért összejön egy 100-as meccs. Akkor pedig, csak van aki játssza.
A Battle Royal játékmód egy nagyon jó szórakozás, csak amit lentebb is írtam, kellene már egy értelmes játék alá.
7.
7.
PaprikaJancsi
#6: "culling 2 már most halott"
Ami nem élt, az nem is halhat meg
6.
6.
markoci555
nagy tévedésben vannak, vagy csak a cikkíró
a fortnite van felkapva a sok gyerek által, mint pl egy minecraft, ami még akár tényleg húzódhat pár évig, de nem maga a battle royale, nincs több hely, már a pubg is megy lefele

"Islands of Nine, a The Culling 2 vagy a Fear the Wolves."
2-t nem is ismerek, culling 2 már most halott
5.
5.
shatterhand
Ja a culling2 hatalmas nepszerusegnek orvend:))
Vr piacot is erosen beneztek.
4.
4.
godach
Szerintem meg nem. A BR játékmód hatalmas. Izgalmas. Nehéz. Már csak egy értelmes játék kellene alá.
Viszont szerintem hasonlóan beírja magát a történelembe mint a Deatmatch vagy a Ctf anno.
3.
3.
pszihoapu
#1: :DDD
es hogy pofara esnek majd, mert szerintem jovore mar mindenki annyira unni fogja az ilyen tipusu gamekat mint anno a zombis temat. abbol is megmaradt egy-ket minosegi vonal, de hogy lecsillapodott mostanra a tema.
2.
2.
PaprikaJancsi
A piros free-to-play PC és a kék free-to-play PC között mi a különbség ? XD
1.
1.
Ooorky
Elemzők még sose tévedtek. Sose. Értem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...