Komoly gondban a Driveclub fejlesztőcsapata?

  • Írta: Shifty
  • 2018. július 23.
  • Gyászhír
Link másolása
Nagyon úgy néz ki, hogy hiába mentette meg a Codemasters a Driveclub fejlesztőit, az Onrush pocsék eladásai után a csapat jövője ismét bizonytalanná vált. Egyelőre csak létszámleépítésekről lehet hallani.

Az Eurogamer beszámolója szerint nem alakultak fényesen az Onrush eladási mutatói, így a Codemasters állítólag leépítette az egykor a Driveclubon is dolgozó csapat egy részét. A belsős források szerint régóta a csapat szolgálatában álló munkatársaktól is elköszönt a Codemasters, akik között ott van az Onrush rendezője, Paul "Rushy" Rustchynsky is.

Állítólag a stúdión belül most olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a Codemasters a jövőben nem engedi igazán komoly projekteken dolgozni a társaságot, vagyis az anyacég fejlesztéseiben kell majd segédkezniük, illetve maximum kisebb, kevésbé kockázatos projekteket bíznak majd rájuk.

A kialakult helyzetben állítólag a stúdiók közötti pocsék kommunikáció is vastagon benne van, de alapvetően az Onrush nagyon gyenge eladásai voltak a végső döntés fő indikátorai. Az Eurogamer forrása szerint a játék premierjének a hetében a dobozos kiadásból az Egyesült Királyságban mindössze 1000 darabot tudtak eladni.

A kiadó egyébként nem cáfolta az információkat, és azzal indokolta a döntést, hogy ilyen a normál üzletmenet, éppen ezért nem kommentálják a csapat összeállításának változását. Azt viszont megerősítette a Codemasters sajtósa, hogy az Onrush korábban beígért bővítményeit el fogják készíteni.

20.
20.
crytek
Ez jó hír pc-n nagyon hamar ott találja magát ahol :) Várjuk ezerrel.
19.
19.
mjsilvester
Kár hogy nem a motorstormot folytatták.
Ez igy kissé gagyi lett.
18.
18.
#10: En is imadtam, platinaztam is anno, de ott nem maga a jatek volt a hiba, hanem az a szenvedes ahogy megjelent. En elorendeltem es honapokig nem mukodott a multi resze, es egyeb hibak is voltak. Ennyi buzulas meg pont eleg volt, hogy sokan megutaljak. Pedig rengeteg tartalom lett benne, ingyenes autok is voltak, es mondom platina is befigyel, csak hat nem sikerult se idoben, se jol a start.
17.
17.
Zuzmo
Az egy dolog, hogy a Drive Club készítői, de elvileg a Motorstormot is ők csinálták, az Onrush annak a folytatása valamilyen szinten.
16.
16.
zozo76hun
ja es mindezt egy nyomorult alap ps4-en hozza, le a kalappal., ugye hala a sony-nak, nincs pro patch hozza. pedig megneztem volna a fullhd-nal nagyobb felbontasban is, hdr-el...
15.
15.
zozo76hun
asszem a driveclub-ban van jelenleg a legszebb eso effekt. legalabbis ahogy a viz kenodik a szelvedon, az valami fergeteges. foleg hogy azt is figyelembe veszi milyen iranybol fuj ra a szel az uvegre. baszott jo, na!
13.
13.
Aanash
Nem is csodálkozom ezen.
Driveclub egy nagyon jó és viszonylag nehéz játék volt legalábbis nekem, szerettem is. Ez meg ilyen színes szagos de hulladék agyatlanság.

Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy inkább tudjon egy cím kevesebbet, de azt biztosan, mintsem minden fel legyen turbózva a látvánnyal együtt és azzal akarják eladni.

Inkább folytatnák a Driveclubot.

12.
12.
PaprikaJancsi
#11: Még veszi majd az MS, és majd visznek egy harmadik autós szériát. Kövi Xboxhoz már nem is kontrollert, hanem kormányt fognak adni :D
10.
10.
Duken
Driveclub egy nagyon alulértékelt játék, pedig a lgjobbak mellett a helye. Kár értük.
9.
9.
SilasGreaves
Juuj, ez nagyon nagy kukatöltelék lett. Gyorsan felejtsük is el. Nem is értem, hogy nem látják mennyire gagyi, amikor készítik, vagy tesztelik, vagy éppen játszanak vele. A Driveclub valami nagyon szuper lett, de erre soha többet nem akarok emlékezni. Mondjuk azt nem is létezik. Pff, grr, nagyon gyér. Fejlesztés alatt-közben nem vették észre ?....
8.
8.
XuChi
Hát nem csodálom, hogy elhasalt az Onrush. Hatalmas hulladék.

Pedig a DriveClube egy kiválló cím a PS4 repertoárjában!!!

Kár értük!
6.
6.
Yanez
Kár értük, mert a Driveclub valóban szuper játék.
5.
5.
Őrnagy
#4: Vagyis a FH is a versenyről szól, de a repülővel meg a vonattal való versenyzést én gyerekesnek talàlom.
4.
4.
Őrnagy
A Driveclub nekem első napos vétel volt, de nagyot csalódtam benne. 2 évvel később megnéztem ismét, és megint csalódtam, de nagyon kellemesen, durvajó játékot csináltak belőle, végig is vittem a karrierjét, és nagyon gyakran előveszem azóta is. Nem értem, miért állították le a fejlesztését, simán lehetne a Forza Horizon versenytársa. Sőt, nekem még jobban is tetszett, mert a Driveclub csak a versenyről szól. A Onerush viszont szerintem egy gyerekjáték, telefonon magasabb szintű autóversenyek vannak, ingyen.
3.
3.
RangerFox
#2: Én is ezen a véleményen vagyok, nagyon élveztem minden percét, a Season Pass-el pedig tényleg kellő mennyiségű tartalom van benne.
2.
2.
Sandic1994
#1: Driveclub sokkal több egy jónak tűnő címnél. Szerintem baromi jó lett. Úgy hallottam, hogy eleinte igen kevés tartalom volt benne, ezért a megjelenés után eléggé sokan elzárkóztak tőle, de a frissítésekkel elég szépen feltöltötték, én a legjobb autós játékok között tartom számon.
1.
1.
PaprikaJancsi
Két lövés, két malőr. Ág is húzza ezeket, sajnálom mert a Driveclub és ez is jónak tűnő cím.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...