HWSW: Dobhatja a GeForce GTX nevet az NVIDIA

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 11.
  • Hardver
Link másolása
Névváltást is hozhat magával az NVIDIA küszöbön álló sorozatváltása. A heteken belül rajtoló új széria csúcsmodelljei a Ray Tracing szellemében GeForce RTX jelöléssel kerülhetnek piacra - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Névváltást is hozhat magával az NVIDIA küszöbön álló sorozatváltása. Friss pletykák szerint a chiptervező hátrébb sorolja a 13 éve alkalmazott GTX jelölést, helyére pedig a videokártyák márkajelzésében újnak számító RTX-et ülteti. Utóbbi három betű borítékolhatóan a ray tracingre utal, amelyre az NVIDIA az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt helyezett. Legutóbb egy márciusi rendezvényen került középpontba a globális bevilágítási rendertechnika, amely sokkal realisztikusabb világot eredményeznek, valós idejű interaktív alkalmazásuk ugyanakkor mindeddig túlságosan számításigényesnek bizonyult.

A névváltás híre alapján az NVIDIA azt a célt tűzhette ki, hogy a következő generációk áttörésével a konzumer szegmensbe is elhozza a valós idejű ray tracing képességét, amely új utat nyithat a játékfejlesztők előtt. A váltás a rendívül értékes, és talán még soha ilyen erős GeForce nevet minden bizonnyal nem érinti, csupán a hárombetűs utótag változhat (bizonyos esetekben). A pletykák szerint az RTX jelölést egyelőre csak a csúcsmodellek kapják meg, konkrétan a 70-es és 80-as kártyák, valamint az zászlóshajó Titan.

Ha kíváncsi vagy a többi kártya elnevezéseire is, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

5.
5.
Heldengeist
Végül is, már ezt a jelölést is nagyon rég óta nem abban az értelemben használták, mint aminek eredetileg bevezették.
4.
4.
crytek
#2: Ez a techdemo 4 titannal készült. Nos ezt ha beleülteted mondjuk egy witcher szintű open worldba vagy akár egy bármilyen fps-be ami nagyobb mint ez a gyök kettes terület kijöna végeredmény hogy NASA + Mir + PAKS 1 +2 összekötve se lenne elég :)

Ez a tech még nagyon a jövő zenéje... Viszont a kártyák már kintlehetnének mert igp az nemfasza :)
3.
3.
davidferi
#2: Mármint olyan játékról beszélek amelyik alkalmazza ezt a technológiát.
2.
2.
davidferi
Kíváncsi lennék mennyibe lenne egy olyan gép amiben ilyen kártya van és stabilan hozná a játék közben a 60 fps-t 4k-ban de legalább full hd-ban vagy ehhez mennyi ilyen kártya kéne a gépbe? so so
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...