Frissítve: Cyberpunk 2077 - az első gameplay videó

  • Írta: sirdani
  • 2018. augusztus 27.
  • Videó
A CD Projekt RED pár órája egy meglehetősen különös élő közvetítést indított a Twitchen Data Transmission in Progress_ címmel, amin egy jelenleg még megfejtés nélküli kódot láthatunk.

A Cyberpunk 2077 az idei Gamescomra nem érkezett újabb előzetessel, pár vadonatúj képet és a munkálatok állapotával kapcsolatos információkat leszámítva alig kaptunk valami újdonságot, úgyhogy reméljük, rövidesen kárpótolva leszünk.

A különös élő közvetítéssel kapcsolatban persze rögtön megindultak a találgatások; elképzelhető, hogy ténylegesen valamilyen kódot tettek közzé a fejlesztők, amit visszafejtve újabb információkhoz juthatunk a játékról, de az is lehet, hogy az E3-as bemutatkozó előzeteshez hasonlóan egy friss trailer közeleg.

A vadabb találgatások szerint a szeptember 18-án esedékes információáradatot készíti elő a közvetítés. Miért pont erre a napra várják az új bejelentéseket a rajongók? Nos, a játék első teaser előzetese 2013. január 10-én látta meg a napvilágot, melyhez, ha hozzáadunk 2077 napot, akkor pont szeptember 18-át kapjuk.

Akárhogy is, nem valószínű, hogy a rejtély túl sokáig megoldatlan maradna, addig is reménykedhetünk abban, hogy hátha a konkrét megjelenési dátumról fogják lerántani a leplet. Ha pedig valaki rájönne, hogy mit rejt a kód, akkor a megoldást a hozzászólások közt szívesen látjuk...

Update! Időközben kiderült, hogy az élő közvetítés végül egy 48 perces játékmeneti videót teaselt. Érdekesség, hogy pontosan ezt a játékmeneti videót nézhették meg zárt ajtók mögött a sajtó képviselői a Gamescom során.

122.
Formula1fanatic
Milyen jó feneke volt a karakternek, mellfizika is rendben volt :D Azért voltak rideg jelenetek később, rommá moddolt npc-k akik ennyi beültetéstől már tiszta dilisek az alacsony psi miatt :D Ennek a játéknak pont valami ilyesminek kell lennie.
121.
Yanez
#120: Én sem élem át másként az előző részeknél, ergo ugyanúgy szórakoztat és leköt, de pont így vagyok még néhány más játékkal is. Ami valóban hamisítatlan maradt, az maga Kratos! Amikor irányítom őt, pont olyan jó érzés, mint ezelőtt. :) A játék viszont már nem ugyanaz, ami csak előnyére szolgált a sorozatnak. Ezt így objektíven belátom. Csupán van egy piciny hiányérzetem. Egy piciny, de van.
120.
Zoli0507
#119: Szerintem meg csak annyi a "baj" hogy különböző oldalròl èltük meg őket ezèrt ütközik a vèlemènyünk. Neked maga a mechanika a fontos nekem meg az èrzès ahogyan bele èlem, àtèlem a game-et.
119.
Yanez
#118: Egyáltalán nem olvasol a sorok közt, és totál félreértelmezed amit írtam. Már többször jelentettem ki itt az oldalon, hogy ez a változás szükséges volt, mert a régi recept már kezdett kifulladni, s erre az Ascension tökéletes példa volt. Számomra viszont ez már jó nagy változás, mert gyakorlatilag, Kratos-on és műfajon (az is csak félig...) minden változott. Most nem szeretném leírni, hogy nekem ez mit adott és mit nem, mert bizony van egy csepp WTF bennem, de jól figyelj: maga a játék annyira elvarázsolt, hogy jelenleg nem is akarok mással játszani! Már most várom a folytatást!!! Annyira eltaláltak benne mindent, hogy nem lehet nem imádni, mert überelhetetlen alkotás lett! Viszont, s ezt most nagy GoW rajongóként mondom, ez nem egy hamisítatlan GoW. Hogy a pi*csába lenne az, ha többé már nem egy arcade hack'n slash? Ha érted mire gondolok.

Bővebben majd a blogban, ha elkészül.
118.
Zoli0507
#104: Te azzal èrvelsz hogy mivel "màs a jàtèkmechanika", kamernèzet ezèrt nem is lehet hamisìtatlan Gow-ròl beszèlni.

Jàtèkmechanika majdhogynem ugyanaz, èn inkàbb ùgy fogalmaznèk hogy kibővìtettèk. Ugyanùgy pàlyàròl pàlyàra haladsz ès ledaràlsz mindenkit a picsàba elmebeteg mòdjàra. Ugyanùgy fejleszted a fegyvered, szerzel ùj kèpessègeket..stb.

Nehogy màr azt mond nekem hogy az lett volna a jò hogy maradt volna 100%-os ugyanaz minden csak szebb grafikàval. 2018-ban nem kicsit röhögött volna azon a nagyèrdemű hogy egy előző generàciòs jàtèkot akarnak eladni "ùj rèsznek", mostani grafikàval. Minek neveztèk volna? Remasted?


Szàmomra azèrt hamisìtatlan GOW mert ugyanazt az èrzèst adta vissza mint amikor először jàtszottam vele. Ès ez
117.
Derivel
#116: Nem az emberek különböző véleményével van gondom, hanem azzal, hogy feltételezésem szerint a legtöbb ember csak azért szereti ezt a játékot, mert egy "fehér bárány" csapat fejleszti, és nem egy tipikus nagy kiadó áll mögötte.
Objektivitást akarsz? Akkor mindenki csak akkor ítélje meg a játékot, amikor az már megjelent és játszott vele, függetlenül a fejlesztők múltjától, ne nevezzék ki év játékának már a legelső teaser alapján.
116.
Yanez
#113: Millióan vannak, akik Picasso munkásságában sem értik mi a nagy szám, de attól az még nem változtat a tényen. Neked is van egy stilúsod, egy nézőpontod és ízlésed, s téged talán nem fogott meg az adott game varázsa, de ha így is van és arra is képtelen vagy, hogy objektíven láss, akkor legalább a tény értesse meg veled, hogy milyen produktummal állsz szembe. Arról a tényről beszélek barátocskám, ami világszerte folyik, és emberek véleményének hívják. Engem sem fogott meg a Cyberpunk, hiába a gameplay, az csak rontott a helyzeten. No de ennek ellenére is nem elfogultan látom a dolgot, és minden erőfesztítés nélkül észre tudom venni, mitől olyan nagy szám eddig ez a játék.

Az új God of War-t illetően is voltak kétkedők, de a játék úgyis akkorát üt, hogy Thor kalapácsa is elbújhat!
115.
Juha
#113: A stílus nagyon is sikeres, kb. 50 éve, legalábbis könyvekben (néhány kisebb sikerű film is volt, mint pl. Blade Runner). Játékokból nagyobb (AAA) projekt tudtommal: Deus Ex sorozat, és kb. ennyi. A Shadowrun volt még sikeres, de az ugye egy kickstarterrel indult. Biztos volt még ezer ilyen témájú játék, de valahogy vagy elkerült, vagy szimplán kitöröltem a memóriámból. A Broyale vagy mitököm sem mai találmány, mégis jött egy fejlesztő, aki csakis ebben gondolkozott, szerintem a csapatával megvehetné mára a fél mészároslőrincet, és azóta mindenki erre gyúr.
30 éve a vámpírok/zombik voltak parlagon, azóta kismillió játék, sorozat, vagy szarabbnál szarabb film készült.
Szóval óvatosan ezzel a finom célzással, hogy a cp keveseket érdekel. SZERINTEM :)
113.
Derivel
#91: A cyberpunk stílus önmagában nem magyarázná, hogy az emberek 90%-a tűkön ülve várja a játékot, mert a cyberpunk nem ennyire kedvelt stílus (ha az lenne, akkor már amúgy is lenne egy tucat másik ilyen játék).
A "részletesség" és "lehetőségek" pedig csak olyan fogalmak, amik csak ígérgetések egészen addig, amíg meg nem jelenik a játék.
Továbbra sem értem, hogy mi annyira nagy szám ebben.
112.
Max3000
#110: Szerintem inkább ne folytassa felség.Éppen elég agyrohasztó marhaságot írt így is.Nézzen utána egyébként mi a metafora vagy hasonlat és mikor szokták használni.

111.
kamgecam
#104: Jöhet a blog! Már rég írtál és kiváncsi is lennék mi a véleményed az új gow-ról, a régitől eltekintve. :)
110.
NemecsekErno
#107: Azért minden hülyeséget ne olvass össze.
Túl rövid az élet hozzá.

De pl. pár Petőfi, vagy Arany mindenképpen segít a szöveg értelmezésében, ha meg nem késő.
108.
Jhonyy
Nagyon jó lett....az biztos ...örvendek hogy egy ilyen jó gémet hoztak ki.
Remélem márciusban jövőben megjelenik....vagy talán karácsonyra.
107.
Firsttime
#106: Én meg valahol olvastam, hogy vissza kell olvasni a kommenteket és akkor nem fölényeskedik szar dumával az ember, úgy, hogy közben hülyeséget beszél...
106.
NemecsekErno
#105: Valahol olvastam, hogy a hasonlatot régebben pl. a gyermeki intelligencia mérésére is használták. Még neve is van a tesztnek és van benne W, rá is guglizhatsz.

Ez alapján a hasonlatok megértésének szükségességéhez min. 70-es IQ-t mutattak ki, ami személy szerint engem örömmel tölt el, hiszen ezek szerint nekem legalább 71-es az IQ-m, mert értem a hasonlatot a Cyberpunk és a GoW között.

Mert ilyen apró dolgok is okozhatnak örömöt az embernek.
105.
Max3000
#103: Halvány lila gőzöm nincs,(de neked sem) hogy miről hadoválsz.
104.
Yanez
#101: Hogyhogy mire értem? Ugye most csak viccelsz??? Nem tűnt fel, hogy nem csak a kameranézet más a játékban? Lassacskán hegesztek egy blogot róla, de nem igérem, hogy befejezem...
103.
NemecsekErno
#102:

Gondolom itt egy hasonlatról, avagy metafóráról van szó, nem szó szerint értelemzendő GoW hasonlóságról.

Mint pl amikor a koszorús költő is arról ír, hogy "Szívemnek gyöngyháza, lelkem Iluskája" és megrónák érte, hogy micsoda f...át ír, a szívnek nincs is gyöngyháza.....

Mondjuk nekem a Deus Ex és a Fallout 4 feeling jött át teljesen a gameplay alapján.
Bocsánat, ha ez valakinek lelki sérülést okozna, csak egy hasonlat (avagy metafóra akart lenni).
102.
Max3000
#101: pfffffff..........

Arra akart kilyukadni,hogy bugyuta a logikád.Ha hamisítatlan valami,akkor eleve nem lehet teljesen más közben.Nem kell ehhez még 10-es IQ sem.
101.
Zoli0507
#99: Ezt mire èrted? Fejtsd ki lègyszìves bővebben, mire èrted a jàtèkmechanikàt? Ùgy konkrètan, mi az ami teljesen màs?
99.
Yanez
#97: Hamisítatlan God of War úgy, hogy teljesen más a játékmechanika? Na ne!
98.
Zoli0507
#96: Pont hogy a stìlus maradt meg, a körìtès vàltozott
97.
Zoli0507
#87: Yanez, megmondjam neked mi a "bajod"? XD Tùl sokat agyalsz, illetve nagyon földhöz ragadt, mùltban èlő vagy. Ez nem "lebaszàs" vagy hasonlò kèrlek ne èrtsd fèlre. Lehet, vagy biztos hogy tèvedek is. De miòta itt vagyok, a hozzàszòlàsaidbòl, vèlemènyedről erre következtetek.

A GoW első rèsze nekem kimaradt, sose jàtszottam vègig. Az összes többit viszont igen, ahogyan a mostani rèszèt is. Ez egy hamisìtatlan God of war annak ellenère, hogy teljesen màs- mèg is ugyanazt az èrèst vàltotta ki belőlem. Amikor pèldàul 100 enemyt kell legyőzni....közben ami "zene" alatta szòl.... egyszerűen olyan epic, annyira "magasztos" hogy valami hihetetlen. Kratos az eddig megjelent összes rèszekben nem volt annyira "isteni" mint most ebben az 1 rèszben. Igen, teljesen màs.. de pèldàul szàmomra pont azèrt jàr az àllò taps ès ovàciò mert ùgy kèszìtettèk el az ùj jàtèkot hogy 180 fokot fordultak mègis megmaradt az eredeti plusz emeltek azon a szinten
96.
Yanez
#92: Nem nosztalgiáról van szó, hisz eddig minden évben játszottam az előző GoW-okkal. Az új GoW valóban egy zseniális játék, ezzel egy cseppet sem vitatkozok. A problémám, hogy nem arról van szó, hogy újítottak, hanem egy teljesen másik stílusú GoW-t készítették. Így a régiekhez nem is viszonyítható, hiszen totál két különböző stílusról van szó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...