A 2K lootbox-lobbira kéri a rajongókat

  • Írta: Shifty
  • 2018. szeptember 4.
  • Hír
Link másolása
A 2K Games kissé vonakodva, de végül eleget tett Belgiumban a tavasszal hozott lootbox-törvénynek, így a most boltokba készülő NBA 2K19-ben már nem lesznek valódi pénzért vásárolható, különböző bónuszokat ígérő kártyák.

Közben azonban a kiadó kiadott egy közleményt, amiben lényegében arra buzdítja a rajongókat, hogy ha mégis szeretnének lootboxokat a játékokba, akkor itt az ideje, hogy lobbizzanak érte a belga kormánynál.

Mint írják, ők nem értenek egyet a belga kormány által hozott döntéssel, miszerint a lootboxok sértik a belga szerencsejáték-törvényeket. Később azzal folytatják a közleményt, hogy ettől függetlenül vonakodva, de elfogadják a helyi törvényeket, így az NBA 2K19 My Team módjában már nem lesz rá lehetőség, hogy a rajongók valós pénzért különböző kártyákat vásároljanak. A funkció ugyan nem tűnik el, de most már csak játékbeli pontok és valuták ellenében lehet majd előnyöket biztosító kártyákat vásárolni. A kiadó ezután pedig arra buzdít, hogy ha továbbra is szeretnéd támogatni a lootboxokat, akkor itt az ideje, hogy felkeresd helyi képviselődet, hogy rajta keresztül tolmácsolhasd a felsőbb döntéshozók felé a véleményedet.

21.
21.
DarkLord
Amúgy észre lehet venni ki az a játékos, aki a játék ára mellett még egy vagon pénzt rátol, hogy legyen belőle valami/valaki...ez így megy minden játékban nem kell ezen csodálkozni. És nagyobb a dícsőség, amikor egy ilyen pénzes gyereket tudsz megverni a pénzből vásárolt játékosaival együtt. Eddig is pofátlan módon tolta az arcodba a játék, hogy vegyél VC meg biszbaszt, mert akkor te leszel a király, de kb. ezek a játékosok, akik megveszik ezeket a dolgokat és jönnek a 90%-os győzelmi arányukkal meg hasonlók, mert a játék indulásakor annyi előnyben vannak a többiekkel szembe. Nem azért nyer, mert ő a király, hanem, mert neki ott a kess és megvette ezeket az általam teljesen feleslegesnek tartott plusz dolgokat. 1 hónap múlva már simán kiállok bármelyik ilyen pénzes ellen és jöhet a nagy%-val, akkor is kikap vagy egy szoros meccsen elvérzek esetleg :D Volt olyan , hogy felállt a 3-as ellenünk Parkos sztori Volt egy 98-as hárompontosdobó magasember 7000 feletti győzelem 300 vereség. Leszedtem a pályáról nem tudott semmit csinálni ellenem, pedig én akkor voltam 92-es , kifagyasztottam (az pedig már gáz, ha kifagysz egy meccsen :D). Tipikus pénzes játékos volt, aki megszedte magát győzelmekkel a sok kezdőn...ez van én tuti nem fektetek bele semmi extra költséget a játék árán kívül, mert az is már egy komoly összeg minden évben. 80%-os nyerési arányban vagyok 3000 feletti meccsel és mindent önerőből . De valaki pénzzel cinálja valaki meg zseni ez van :D
20.
20.
coderman
Uristen ezek mekkora csicskak, remelem csodbe megy a kiado...
18.
18.
delphijos
#17: Nem mennék bele jobban, de szerintem a túltolt fizetősség ( millió drága DLC, stb... ) már eddig is sokszor megbosszulta magát. Az meg hogy Józsi vesz egy ruha skin-t magának engem nem érdekel. Én amúgy sem költök ilyesmire. Szerintem ennél sokkal rosszabb az - bár engem nem érint mert nem játszom mobilon - hogy mobilon pl. már szinte nincs is fizetős játék ( ami nem "ingyenes" azt már egyszerűen le se töltik ) , helyette viszont vagyonokba kerülnek a mikrotranzakciók. Mert az meg "kell" hogy tudj játszani. Ha még a kozmetikai dolgok ellen is ennyire ágálunk, elöbb-utóbb ide is ez jön. Vagy majd csak bérlelni ( előfizetni ) lehet a játékokat, és garantálom hogy rosszabbul fogunk járni....De ez csak vélemény.
17.
17.
Heldengeist
#16: A kozmetikai dolgokat régen ingyen megoldották a modderek, pusztán a saját kreativitásuk és a játék iránti rajongásuk kiélése miatt. A moddereket kirakták, cserébe kaptál rá lehetőséget, hogy a tisztességesen kiperkált pénzen túl még tovább tejelj. Eleve fizetős játékban semmilyen formában nincs helye a mikrotranzakciónak.

Tudom, hogy ez csúszós lejtő, de a kiadók már bizonyították, hogy így működnek. Az "elfogadható" mikrotranzakciókkal feltolják az ingerküszöböt, aztán eljutunk oda, mint a Metal Gear-nél, hogy még a save slotokért is fizetni kell.
14.
14.
shatterhand
Sportnal tok nem ertem ez miert olyan fontos. Ha online jatszom a valos csapatokkal jatdzunk,hogy közel egy szinten legyen. Myteam osszerakott custom csapatos ligakat pont ezert nem szeretem.
11.
11.
carbon based
mellesleg teljesen egyetértek delphijos-szal (5-ös comment)
9.
9.
carbon based
Nem a lootbox a baj, hanem a vele kapott előnyök "kezelése". Adjon pénzért célzás segítséget, +5 ATK-t, stb., de ezeket ne vihesd az online meccsekre, csak a single player alatt tudd érvényesíteni, vagy achievmentek elérésében segítsen (mennyi 100%-os game lenne hirtelen ). A kampányhajrában nem lenne ezen opció ruggózni a kedves képviselőknek, a sok kis osti "acsivadász" vérpisti meg tejelne, mint a hiszti előtti boldog években...
8.
8.
B-Shaggy
#3: A Battlefront 2-ben már régóta nincsenek lootboxok.
7.
7.
Heldengeist
#5: Itt nem csak ez a konfliktusforrás, hanem hogy megcsonkítják a fejlődési rendszert és a játékélményt, hogy mikrotranzakcióra ösztönözzenek. Ez még akkor is rossz, ha tudod, mit veszel. Ha meg zsákbamacska, akkor különösen.
5.
5.
delphijos
Én azt mondom hogy mindenkinek szíve joga arra költeni a pénzét amire akarja. Ha egy játékban lehet valódi pénzért vásárolni, engem nem zavar, aki akarja csinalja. Szerintem itt az a gond hogy ha ki van irva hogy piros pöttyös puska skin 5 euró, akkor az tiszta helyzet. De ha egy láda 5 euró és lehet benne “bármi” az már szerintem is szerencsejáték. Még akkor is ha valamit mindenképpen kapsz. Mert az lutri hogy azt kapod amit szeretnél is....
4.
4.
Heldengeist
#3: Úgyérted a kiadók és kevés befektetéssel hatalmas profitot. A játék készítők java szívesen csinálna kreatív, jó és tartalmas játékokat, csak nem náluk van a gyeplő.
3.
3.
strike19
Én nem szeretem a lootboxokat.A battlefront II-be is olyan hülyeség ez a rendszer.
Régen DLC voltak ,az előtt meg kiegészítő lemezek és sokkal több tartalmatt adtak a játékhoz mint ezek a fillérés lootboxok. A mai világba egyre lustábbak a játék készítők is.(kevés munkával akarnak sokat keresni).
2.
2.
hadzsime
"A kiadó ezután pedig arra buzdít, hogy ha továbbra is szeretnéd támogatni a lootboxokat, akkor itt az ideje, hogy felkeresd helyi képviselődet, hogy rajta keresztül tolmácsolhasd a felsőbb döntéshozók felé a véleményedet."

Ezt még olvasni is fájt.
1.
1.
Persze hogy nem értenek egyet vele..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...