PUBG - 1 millió alatt a játékostábor

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 11.
  • Hír
Link másolása
Megjelenése óta a legnagyobb visszaesést produkálta a PlayerUnknown’s Battlegrounds az elmúlt napokban; 2017 nyara óta először esett be az egyidejű játékosok száma 1 millió fő alá.

A Steam adatai szerint a tegnapi nap során a PUBG a délutáni csúcsforgalom idején is „csak” 954 139 játékost ért el, így 2017 augusztusa óta először telt el úgy nap, hogy nem volt képes megtartani egyidejűleg 1 millió játékost.

Az adat önmagában még így is remeknek tűnik, hiszen a PUBG a több mint 900 ezer játékossal még így is bőven vezeti a Steam-ranglistát, azonban ha mellétesszük azt, hogy idén januárban 3,2 millió játékos küzdött a győzteseknek járó chicken dinnerért, akkor kijelenthető, hogy látványos visszaesésről van szó.

A PUBG Corporation számára azért is lehetnek rémisztőek a statisztikák, mivel úgy néz ki, hogy nem a battle royale-műfaj népszerűségét általánosságban érintő csökkenésről van szó, mivel a Fortnite még mindig remek eredményeket produkál, ráadásul a battle royale-játékmódot tartalmazó, újonnan érkező játékok iránt is nagy az érdeklődés, elegendő csak a Call of Duty: Black Ops 4 - Blackout tegnap elindult bétatesztjére gondolni.

A játék fejlesztői egyébként augusztusban indították el a Fix PUBG kampányt, melynek kereteiben több hónapnyi munkával próbálják kijavítani azokat a hibákat, amikkel megjelenése óta küzd a játék. A kampány azonban igencsak a visszájára fordult; a legtöbb játékos inkább amolyan vallomásként kezelte a dolgot, mely során a PUBG Corp. hivatalosan is beismeri, hogy hiába hatalmas a játékosbázis, az alkotás mégis több sebből vérzik.

Ha pedig figyelembe vesszük azt is, hogy a Call of Duty battle royale-játékmódja szeptember 14-től már PC-n is tesztelhető lesz, akkor bizony nem igazán festhetünk pozitív képet a PUBG jövőjéről. Egyelőre kíváncsian várhatjuk, hogyan fog átalakulni a battle royale-játékok sorrendje az igencsak ütősnek ígérkező őszi szezon során.

26.
26.
zoe9
#23: Csak 4 éves a wow? Nem kevés az egy kicsit?
24.
24.
hadzsime
#23: Na ja, régen mindenki a WoW gyilkos MMO-t várta de most már úgy tűnik, hogy előbb döglik meg az MMO zsáner mint a WoW.
23.
23.
Normen1976
#22: Ez valahol nyilván törvényszer, de akad kivétel. Pl. WOW. 2014 óta fut és a mai napig milliók játszák. Közben megjelent tucatnyi WOW gyilkos game, ami mind eltűnt a piacról :)
22.
22.
s4jtqkac
#16: Abszolút igazad van. Szerintem ez a player base nem valószínű hogy valaha is ilyen számban hosszan megragadjon egy címnél. Légyen akar milyen jó is egy game, több millió ember sosem fogja mindig ugyanolyan lelkesedéssel játszani.
21.
21.
zoe9
Nekem azt magyarázza már el valaki, hogy ha 2018 augusztus 8-án (akkor volt egy cikk erről itt) bejelentették, hogy "na most akkor már tényleg nekilátunk a bugok kijavításának", akkor előtte még is mi a f*sszal töltötték az idejüket?

Létrehozták a "Fix PUBG" kampányos honlapjukat, aminek kezdőlapján kb 3. sorából idézem: "...So we think it's time to do something about it...". Most ez komoly? Ezt egy ilyen sikerű játéknál külön be kell jelenteni? Nem az elejétől kezdve hegesztették / peccselték? Eddig a f*szukat verték?
20.
20.
shatterhand
16.
16.
Heldengeist
#15: Régen sem voltak türelmesebbek az emberek, csak nem volt általános az internet hozzáférés. Még patchelni sem volt annyira egyszerű (konzolon meg lehetetlen) egy már megjelent játékot, nemhogy tartalmat kiadni és menedzselni hozzá. Régen kész játékot kellett kiadni, mert egy optimalizálatlan bugtenger az is maradt. Játékmagazinok lemezmellékletére felkerült egy marék patch a népszerűbb cuccokhoz, meg le lehetett tölteni melóban, könyvtárban vagy suliban, ha hozzá tudtál úgy férni nethez, ha meg kiegészítőt csináltak, abban kellett annyi tartalomnak lennie, amit megérte CD-re nyomni.

Ami pedig a single playert illeti, az annyira nem feltétlenül igaz. A Counter Strike (ez pont modként született), Quake III Arena, Unreal Tournament, Enemy Territory single nélkül jöttek. Maximum botok ellen lehetett gyakorolni a pályákat és a fegyvereket. Mégis évekig elvoltunk velük, hatalmas modder közösség építkezett rájuk, amik ingyen megoldották azt vagy még többet is, amit ma a DLC-k és a mikrotranzakciók. Ez frissen tartotta az élményt.

Aztán jött a bárki számára zsebpénzből megfizethető gyors internet, azzal pedig a Steam, Xbox Live és PSN, és ez megágyazott a ma élő gyakorlatnak.
15.
15.
semike
#14: Szerintem azert van mert a ma embere mindent Akar,azonnal es ugyanilyen hamar ra is un a dolgokra.
Nincs ideje semminek kifutnai magat mindent megunnak par honap alatt.
A masik dolog szerintem a jatekgyartok is igenytelenednek,mert amig regen volt kampany,otlet magyarul melozni kellett egy jatekert,addig ma csinalnak par palyat sztori nulla, otlet nulla, jon 100barom azt lojjenek, jo az a nepnek...a 11eves gyereknek meg elvan amig nem jon a kovi trendi cucc....vicc....
12.
12.
Lorthirash
Én szeretem a PUBG-t mert jó a ballisztika a fegyverhasználat realisztikus, de sajnos azt kell mondjam maguknak köszönhetik, mert még mindig pugos bár már sokat javult, talán már kicsit későn kezdték el foltozni.
11.
11.
Kolompár Tarzan
Hálistennek vége. Az 5-7 éves korosztály kedvenc játéka és játékmódja kihal. Irány vissza a Pokemon GO-hoz, vagy valami...

Sajnálatos módon a játékfejlesztőknek nincs sok esze, amikor CoD és BF játékokba tesznek ilyen fost a helyett, hogy az erőforrásokat értelmesebb dolgokra allokálnák. pl: debug.
10.
10.
ollie92
Mivel a GK még mindig nem hozta le :

Ciri néger lesz a netflix sorozatban :D
9.
9.
xICEMANx
Adja az ég, hogy befuccsoljon már és vége legyen az egésznek.
7.
7.
RangerFox
#5: Amúgy tényleg az.A redstoneos cuccokkal a kisgyerekekkel is meg lehet szerettetni a programozást, kicsit ráhangolja az agyat a megfelelő látás és gondolkodásmódra. Szerintem klassz. És még mindig sokan megveszik a Minecraftot, nem egyszer van a top 20-as eladási listában. A GTA V-ről meg ne is beszéljünk, még mindig az egyik legkelendőbb játék a piacon az online része miatt.
5.
5.
Ooorky
#3: Szerintem inkább a Minecraft, GTA5 Online őrülethez lehetne hasonlítani, jöttek őrjöngtek, mentek.

Emlékszik itt még valaki anno mekkora szájkaraték mentek arról, hogy a Minecraft a kreativitás netovábbja...?
4.
4.
shatterhand
Ez van. Fortnite is idővel unalmas lesz. Meg a cod is. Aztán a bf br módja is.
Jön helyette új fajta játék.
3.
3.
Extol
Pokémon GO-t is nyomta a fél világ, már arról se hallani
2.
2.
ollie92
Erről is csak a mérsékelten retardált Bluehole tehet.
1.
1.
anonymus26
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...