Új címen dolgozik a Shadow of the Colossus atyja

  • Írta: szlav
  • 2018. szeptember 12.
  • Hír
Link másolása
Fumito Ueda neve ismerős lehet azok számára, akik játszottak a Shadow of the Colossusszal, az Icóval, vagy a The Last Guardiannel. A hírek szerint a legendás játéktervező egy új, az említettekhez hasonló kaliberű projekten dolgozik.

A Team Ico játékait mindig is egy különös, nehezen megmagyarázható atmoszféra övezte, talán ez tette olyan különlegessé a Shadow of the Colossust, vagy a The Last Guardiant. A fejlesztőcsapat vezető dizájnere, Fumito Ueda legfrissebb nyilatkozata szerint ismét egy újabb játékon dolgoznak, amely ugyan nem kapcsolódik az eddig megismert címeikhez, de a méretei és a hozzá fűzött remények tekintetében könnyen felveszi majd a versenyt a stúdió korábbi műveivel.

Az interjúból kiderül, hogy a projekt még egészen korai fázisban tart, jelenleg leginkább csak az ötletelés zajlik, illetve azon dolgoznak, hogy egy olyan stabil alapot építsenek a játéknak, amelyre a későbbiekben könnyen lehet építeni. Ueda elmondása szerint a projekt jelenleg sem érződik úgy, mint egy indie játék - egy teljes értékű, nagyszabású cím létrehozása a cél, csakúgy, mint például a Shadow of the Colossus esetében. Nem kizárt, hogy emiatt a későbbiekben kénytelenek lesznek kibővíteni a fejlesztőgárdájukat, de ez egyelőre még a jövő zenéje. A híres játékdizájner mindenesetre leszögezte, hogy egy vadonatúj címről van szó, nem folytatást vagy mellékágat készítenek a már meglévő játékaikhoz.

14.
14.
Yanez
#13: Nekem anno kimaradt a SotC. Amint megjelent, lecsaptam rá. Életem egyik legmeghatározóbb videójáték élménye lett!
13.
13.
Aanash
A felújított Shadow Of Colossus jó lett?
Az eredetivel akkoriban tettem egy próbát, de nem adta.
Mondjuk mostanság egyre inkább érdekelne az ilyen gyöngyszemek.
12.
12.
KopyAti
Pedig egy ICO II-t nagyon preferálnék!
11.
11.
LexerTheFirst
#10: Rakerestem de sajnos semmit se hoz ki :( esetleg egy próbát tehetsz vele, de 3000 forintnál többet ne adj érte
10.
10.
Yanez
#9: Eddig még kimaradt, de amúgy nem adtak ki javítást hozzá? Mert ha nem, akkor jóideig hanyagolnám.
9.
9.
Ecneb
#4: Amennyire vártam, akkor csalódás lett belőle számomra. Pont az irányítás volt az, ami miatt be sem fejeztem.
8.
8.
adamsfamily
15 év múlva számíthatunk is a megjelenésre.
7.
7.
LexerTheFirst
#6: Mondjuk a sotc irányítása a korhoz képes nem volt annyira rossz, inkább a mai normákhoz képest, de valóban elég hajtépős. Az viszont hogy a tlg-t ennyire túltolták, hát...
6.
6.
xSHx
#5: Művészinek lehet művészi, csak nem kellett volna az irányítás/kezelhetőség rovására művészkedni. Ezzel annyira elcseszték az egész élményt, hogy már fáj. Nem volt játék amin annyit idegeskedtem volna mint ez a kettő (tlg, sotc). Ami zavar, mert alapból tetszett az alaptémájuk.
5.
5.
Duken
#4: Nálam ütött. Ahhoz hogy valaki igazán értékelni tudja kell hozzá egy bizonyos érzelmi tapasztalat meg kor és abból nekem "sajnos" mindkettő megvan! :D Majd ha 30 40-es leszel tény vele még egy próbát ha gondold. Hihetetlen mély szimbólumokat fedezhetsz fel benne. Az biztos hogy réteg játék de én nem csak a mainstreamet hanem az ilyen művészibb játékokat is aminek van üzenete, mondanivalót és értéket hordoz.
4.
4.
LexerTheFirst
#3: Egyedinek egyedi, de annyira fapados irányítása volt hogy az kurva élet. A story se volt erős
3.
3.
Duken
Jöjjön csak időben a The Last Guardian is egyedi élmény volt a SotC-ről nem is beszélve!
2.
2.
LexerTheFirst
Remélem az unokáim majd játszhatnak vele
1.
1.
Slik
na akkor ez mar csak ps6 ra fog megjelenni, ahogy oket ismerem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...