HWSW: Rekordáron érkezik a legnagyobb iPhone

  • Írta: zoenn
  • 2018. szeptember 13.
  • Hardver
Menetrendszerűen mutatta be legújabb termékeit az Apple, ami a tavalyi évhez hasonlóan egyszerre három új okostelefont leplezett le. Jön az iPhone X közvetlen utódja, valamint az Xs Max és az Xr.

Az Xr az Apple új olcsó(bb) okostelefonja, amely pár kisebb-nagyobb kompromisszumért cserébe mérsékelt, ugyanakkor korántsem alacsony áron került piacra. A három készülék kvázi ugyanarra a formatervre épül, mindössze anyaghasználatban van különbség az Xr esetében. Ezzel az Apple négy év után elhagyta a pazarló, szappan formatervet, az újdonságok egységesen a tavaly bemutatott vékony kávás kialakítással rendelkeznek, felül kivágással. Mindez ugyanakkor még nem jelent forradalmat, a bemutatott három készülék ugyanis jóformán semmilyen innovációt nem hozott, az Apple jó iparosmunkásként inkrementális fejlesztésekkel próbálta vonzóbbá tenni palettáját.


Ez alapján egyelőre kérdéses az új készülékek sikere, az árazást tekintve ugyanis most sem volt szégyenlős a cupertinói cég, amely eddig nem látott magasságokba, bőven félmillió forint fölé emelte a csúcs iPhone-ok árát.

A szokásos koreográfián alapuló keynote az új, első hallásra több innovációt is felvonultató Apple Watch Series 4-gyel nyitott . Ezt követően jöttek az okostelefonok, azok közül is az iPhone Xs. Már az új készülék elnevezése is árulkodó, az Apple ugyanis visszatért a még a 3GS-sel bevezetett, legutóbb az iPhone 6s-nél látott jelöléssel, amely gyakorlatilag a másodkiadásra, azaz a korábbi modell ráncfelvarrására utal. Ezt a specifikációk tökéletesen alátámasztják, az iPhone X-et és az Xs-t egymásmellé téve a korábban látottakhoz hasonló, inkrementális előrelépéseket láthatunk.

További hardveres adatokért és a többi új iPhone-ért olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

44.
Max3000
#38: Nem tudok a többség fejébe belelátni itt a kommentelők közül,de nem a prémium kategóriával van baj szerintem.Legyen drága,de ne kurva drága a semmi újításhoz.

Egyébként igazat adok,de itt azért most nem farmerekről vagy táskákról van szó.Ha azokról lett volna hasonló,mondjuk akkor szerintem ugyanez a vélemény lett volna mindenkinek.Szerintem egy másik hasonló szitu nem menti fel az apple céget.

"Nekem erről az a véleményem hogy már évek óta a kutya se nézi hogy ha valakinek Apple telefonja van. "

Jó lenne erről egy statisztika,de nincs.Helyette videók tanúsíthatják az apple telefon divathullámait,(jobban nyomorognak az ájfon miatt mint a legtöbb telefon márka miatt) valamint, bár ez kevésbé mérvadó,de én nekem is ez a tapasztalatom.És mint írtad,hogy a kutya se nézi azt,hogy kinek milyen telefonja van,ez nem függ össze a divathullámmal.(értsd,ha jóskapityut nem nézi meg senki,bizony akkor is buzinak öltözik)41.

Azért nem akárkikről beszélünk,hanem az apple-ról.Sok pár egyedi innovatív dolgot tettek le az asztalra az elsők között.Juha is ezt boncolgatta(meg a hazai apple igazgató is aki már fel is mondott mert nem volt túl sok gyomra vezetni a dolgokat)

Ezért nagyobb a visszhang.(teljesen jogosan)


43.
Ooorky
#40: Van újítás az új Apple cuccokban.

Érdemes megnézni Louis Rossman néhány videóját, hogy az utóbbi pár évben szándékosan milyen szutykokat pakolnak az elektronikába az élettartam csökkentésére és javíthatóság minimalizálására (Apple partner javítócég hálózata van úgyhogy nem csak a levegőbe beszél).
42.
delphijos
Amúgy nekem aztén mindegy, lehet szidni őket ha valakinek ehhez van kedve. Fogok tudni aludni. De azért még a "Műszaki termékeknél viszont számomra ez az utolsó szempontok egyike..." megjegyzésedhez annyit fűznék hozzá, hogy az emberek többsége mondjuk a kenyérpirítóból is megveszi a Bosh-t ( vagy valami jobban hangző nevet) és nem a "Csingsengszang"-ot, pedig abban még lehet hogy ugyanaz is van.... Vagy ha mégsem, gőze sincs hogy a Bosh jobb-e, csak ott a név.... És 5x annyiba kerül....
41.
delphijos
#40: A telefon már legalább annyira "divatcikk" is lett, hogy ugyanaz vonatkozik rájuk, kb. úgy mint az órákra. ( Amúgy 9k-ért a GAS farmer vagy baromi akciós volt, vagy valami "csencselt" cucc , vagy nem GAS, ott egy öv is drágább ) A piac meg majd hidd el magától eldönti hogy meddig lehet elmenni az árakkal. Addig meg, az alap hogy ( nem csak az Apple ) minden évben jön az új modell, hogy sok újdonsággal, hol nem. Mindenki dönthet úgy hogy vár. Amúgy ha már itt tartunk, pl. pont az Apple-nél nem is vagy úgy rákényszerítve a váltásra. De egy Samsung ( hasonlóan drága ) csúcsmodellhez lesheted a frissítéseket ha kijött az új. A biztosági javításokról meg ne is beszéljünk. Ha neked pl. megfelel az Iphone6 , még azt is nyugodtan tudod használni a LEGFRISSEBB OS-el. Én nem kampányolok az Apple mellett, de azt csinálják amit minden profitorientált cég. Amúgy nézd meg a Huawei és társait, hogy azoknál is szépen felmentek az árak, és egy csúcsmodell ott is 200k felett tud lenni.... Az Apple annyiban más hogy az "olcsó" szegmenssel nem foglalkozik. Mert abban alig van haszon. Azok az Androidos gyártók akik meg szinte csak ezzel foglalkoztak, eltüntek a francba. Ha már az emberek gyomra nem veszi be ezeket az Apple árakat, ők is változtatnak majd.....
40.
Juha
#38: Azért nem érted, mert nem akarod: az Apple nagyot dobott anno az iPhone-al, és tényleg sok innovatív megoldást köszönhetünk nekik. A piac beárazta, hogy ez felső kategória. Most kijönnek olyan dolgokkal, amikben szinte semmi újítás nincs, de az árat nem szintezik hozzá - a legapróbb probléma esetén is újratervez a piac, ezzel akár le is húzhatja az almát úgy, hogy pár év múlva ciki lesz iphone-al megjelenni akárhol.
A GAS farmer tényleg jó, és szerintem nem is drága, 9k egy évekig tartó nadrágért nem sok szerintem.(lehet akciós volt, asszony vette)
A divatcikk amúgy külön kategória szerintem, ott ízlés kérdése a dolog. Műszaki termékeknél viszont számomra ez az utolsó szempontok egyike...
39.
Juha
#37: Én is ezt tapasztaltam, a telefonon lehessen telefonálni, e-mailt olvasni és rövid választ adni, az se baj, ha a fényképező viszonylag jó képeket csinál, meg szabadidődben böngészhetsz rajta kicsit. Minden másra ott a maste... izé, pc, mert elég elvetemült ember lehet az, aki egy összetettebb excel/ppoint fájlt kreál telefonon, mert tudni tudja ugyan, de nem erre való. Nekem elég a 30-40k-s teló is, és szerintem nagyon sok embernek szintén elég lenne, ha nem a villogtatás lenne a céljuk.
38.
delphijos
Szokás szerint nem lepett meg a legtöbb komment. Én ezeknél két dolgot nem értek jó ideje:

1. Megy az a duma hogy "villogni" meg "menőzni" veszik az "Ájfónt". Nekem erről az a véleményem hogy már évek óta a kutya se nézi hogy ha valakinek Apple telefonja van. Lehet hogy az első 1-2 modellnél még kiszúrták az emberek ( főleg itthon ) de ma már ??? Szerintem ez bullshit.

2. Amit nem értek hogy miért csak itt csípi ennyi ember szemét a prémium kategória. Kb. mindenhol van, mi értelme ezen hőbörögni állandóan ? Aki igényli és telik rá, vegye meg. Ahogy van aki GAS ( vagy még drágább ) farmert vesz. Az se 5x jöbb mint egy "sima" farmer... Vagy van akinek kell a Prada táska is, pedig a H&M-ben is van olcsóbban.... Aki szerint túl magas az ára, van 1000 más lehetősége telefont venni.
37.
Max3000
Nekem is régebbi telefonom van.(én mondjuk alapból nem adnék még 60 ezret sem egy telefonért)

Célnak megfelel.Nem vagyok sem hírhedt youtuber,hogy fontos legyen a kamerázás magas minősége,nem játszok telefonon játékokkal sem,arra ott a pc vagy konzol (a megfelelő helyen és időben) se nem késztet semmi arra,hogy megmutassam milyen divat idióta vagyok.Általában meg is figyeltem a környezetemben,hogy pont a vezetőbeosztásban lévők tojnak legjobban a komolyabb telefonokra és az életteleneknek hamarabb van ájfon 20 hitelre.
36.
Max3000
#35: "meg amúgy is meg kell valamiből gazdagodni az Apple-nél."

Ne mond már,hogy eddig a csőd szélén állt a cég.


A cikkhez szólva, nem vagyok régimódi,de az ilyen telefonjukkal, ilyen áron elmehetnek a jó édes anyukájukba.Megértem,hogy nehéz olyan szinten innoválni,mint kezdetekben,de akkor hagyják békén az árat,vagy addig ne hozzanak semmit piacra még nincs értelme.Persze ez már nem is erről szól,hanem a birkaterelésről és "kizsákmányolásról" Steve Jobs forog a sírjában szerencsétlen.
35.
Neotechtr
Az a poén, hogy az 577ezerbe kerülő csúcsmodell mellé sem raknak gyors töltőt, azt külön egy 20-asért kell megvenni...

Hát mindegy, egész biztos, hogy én nem veszek iphone-t, de nem csak azt, hanem más telefont sem fél millióért, vagy afelett. Nem az irigység mondatja ezt velem, csak simán nem vagyok hülye. Ennyi pénzből lehet venni egy csúcs videokártyát, mellé új felniket a kocsira és még mellé egy 50-70 ezres középkategóriás telefont, ami ugyan úgy megfelel és kibír annyi időt, mint egy iphone.

Cserébe ugye cuccom is van és nem cseszegetnek. Mert ugye, ha új az ilyen telefonod, akkor bolondnak néz mindenki, ha meg több, mint egy éves, akkor meg csak simán bohócnak.

Ettől függetlenül, akinek ez kell, vegye csak, engem nem zavar, meg amúgy is meg kell valamiből gazdagodni az Apple-nél.
34.
mhatrix
de ne kamerát meg a teljesítményt meg a csili vili kijelzőjét próbálják feljeszteni baszki ugyanugy néz ki mint az előde,most ennek mi értelme?
az AKSIT !!! azzal próbáljanak valamit tenni,ezek atomzsenik,hát akkor vakarják meg a fingójukat azt alkossanak olyat ami 1 hétig kibírja töltés nélkül,na akkor emelem kalapom,de így eddig sokat nem ér
33.
GAMEROD
Kerülhet 3 millióba is egy telefon, ugyanúgy másfél évig fogja bírni normálisan. Ha esetleg nem a hardver avul el, akkor az akku fogja a teljesítményt helyrevágni, ami ugye már nem is cserélhető házilag a drágább telefonoknál, csak jópár tízezresért a szervízben, plusz az új aksi ára. Azt persze nem reklámozzák a gyártók hogy évekig csak normál használat mellett működhet, tehát heti egykét töltés és 20-30 perc napi használat mellett, mert a többség hardcore módon tolja 24/6-8 órában járatja full meghajtáson, szép hogy kifingik az aksi aztán lassul a telefon mint az állat.
32.
GAMEROD
Hasznosságban már nem tudnak sokat újítani a telefonokon. Marad tehát a kábítás a kicsivel erősebb hardverrel, és persze a pszichológiai betegségek sorozatával megáldott vásárlók kihasználásával, akik nem jöttek még rá hogy az igazi barátok nem kerülnek pénzbe.
31.
Jhonyy
Egy kicsit drágának tartom...fene egye meg
30.
Dízel
#29: Persze, mindenkinek olyan telefont kell vásárolnia ami számára szükséges. Én csak azért fogom lecserélni az SE-t, mert sokat megyek kocsival és telot használok navigációnak, és egy nagyobb képernyőn jobban lehet látni a dolgokat messzebbről. Aki csak telo meg smsezésre hasznalja annak elég bármilyen telefon, de azért ma már a telo+internet elengedhetetlen, legalábbis én nem tudnám a internet nélkül értékelni a telefont.
29.
FrankBlack
#28: Akkor én (is) beletartozom abba az 1%-ba. Nekem egy Xperia Tipo van, és nekem tökéletesen megfelel, mert telefonáláson, és mp3 hallgatáson kívül nem is akarom semmi másra használni. Nekem az a fontos, hogy kicsi legyen.
28.
Gykrizsi
#26: Azért egy x8 szerintem a mai emberek 99% nem lenne már megfelelő. Ha telefonáláson kívül SEMMIT nem csinálsz vele, akkor ok, de már egy rendes fényképet sem tudsz vele készíteni.
27.
XuChi
Én a 3G,3GS,4S,5,5S,6,7 modelleket birtokoltam. Jelenleg még a 7 van használatban. Én megéltem a belassulást, a 3,4s,5s készülékeken. Üzenet app megnyitása 8-15mp, fb app elindulása 20-30mp, állandó gui beakadások, nem reagáló touch, tönkremenő home és power button-ok, besárguló kijelző szélek, túlmelegedő soc stb. Félek a 7 lesz az utolsó apple telefonom. És egzben eljutottam oda hogy utálom az apple-t!!
26.
Stranger
#12: Kipróbáltam egy felsőkategóriás telót. Aztán visszavettem a 7 éves SE X8-am, mert nekem mindenre elég.
25.
PaprikaJancsi
#23: Vicc az egész, kB. 50-100ezer forintos telefont adnak 300ezer forintért. :D
24.
PaprikaJancsi
#22: Ja, hát igen. Én is szoktam ilyen könnyedebb filmeket nézni telefonon pl. animációs film, vígjáték.
23.
KRAT0S
#19: És az akksik mérete nem publikus! Inkább már ki se engedik írni.
-Usb 2.0- 3gb ram-HD kijelző-12mp kamera..és az alma logo még mindíg nem érzékeli az ujjadat.... :D
22.
Heldengeist
#21: Még egy-egy film is elmegy egy 2 órás úton IC-n.
21.
PaprikaJancsi
#20: Ha filmet nem is, sorozatot egy nagy kijelzos telon baromi jó nézni, főleg ha lekerekítettek a szélek.
20.
Dízel
Nekem egy iphone SE van, és tökéletes jó mindenre, kicsit most már ugyan kicsi a kijelző az íráshoz, de filmetnézni meg ilyesmiket biztos nem telefonon fogok, nem erre való. Arra ott a tv vagy a pc. Viszont úgy tudtam most érkezik az SE 2 ami megkapta volna az X képernyőjét. Erről tud valaki valamit?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...