Elstartolt a Switch Online, megoszthatóak a játékok

  • Írta: zoenn
  • 2018. szeptember 20.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo Switch online szolgáltatása már éles, ezentúl már csak előfizetési díj ellenében tudunk multizni a hibridkonzolon. Az új, 6.0-s rendszerfrissítéssel meg is oszthatjuk digitális játékainkat egy másik konzollal.

Tegnap óta éles a Nintendo Switch Online, a kiotóiak online szolgáltatása, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a legtöbb játékkal multizhassunk. Emellett kapunk felhőmentést és hozzáférhetünk a NES-játékok folyamatosan bővülő katalógusához is.

A regisztrációhoz első körben be kell lépnünk az eShopba és telepítenünk kell a legújabb, 6.0-s rendszerfrissítést. Ezek után a boltban találunk egy Switch Online fület, ahol kiválaszthatjuk, hogy milyen időtartamra szeretnénk előfizetni. Egy hónapra 4 dollárt, három hónapra 8 dollárt kell leszurkolni, míg az egyéves előfizetésért 20 zöldhasút. Persze választhatunk egy hét napra szóló próbalehetőséget is. Ha nem akarsz pénzt fizetni érte, felhasználhatod az összegyűlt My Nintendo-pontjaidat is.

Ezek után olyan címekkel multizhatunk, mint a Mario Tennis Aces, a Splatoon 2 vagy a Mario Kart 8 Deluxe. Néhány free-to-play címhez, mint amilyen a Fortnite is, nem szükséges a tagság. Az előfizetéssel hozzáférhetünk a Nintendo Switch Online apphoz, amellyel elérhetjük a voice-chat funkciót, míg a Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online alkalmazással első körben 20 NES-klasszikussal játszhatunk. Ez utóbbi esetben egy online aktiválás után egy hétig játszhatunk offline is a korábbi sikercímekkel, ám ez után újra be kell jelentkeznünk. A Switch Online-tagok továbbá exkluzív ajánlatokat is kapnak, most például a Splatoon 2-höz járnak egyedi cuccok.

Megoszthatóak lettek a digitális játékok két konzol között

A 6.0-s rendszerfrissítés emellett egy hasznos funkciót is magával hozott. Ha például két Switch van a családban, az egyik masinát beállíthatjuk "elsődleges" konzolnak. Ez után egy másodlagos masinán a barátunk vagy a családtagunk bejelentkezhet a Nintendo Accountunkba, és letöltheti a meglévő digitális játékainkat. Azonban ezekkel a címekkel egyszerre csak egy játékos játszhat. Ha az elsődleges konzolon elindítjuk az adott játékot, a másik gépen szünetelni fog a móka.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...