Lezárult Carmack és a ZeniMax pere

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 14.
  • Hír
Link másolása
Véget ért a jogi vita John Carmack és a ZeniMax között. A fejlesztőpápa azért fogta perbe egykori munkáltatóját, mert szerinte a kiadó az id Software felvásárlásakor nem teljesítette kötelezettségeit, azaz nem adta meg neki a kívánt összeget.

A fejlesztőzseni és a ZeniMax közti vita még akkor kezdődött, amikor 2017 márciusában Carmack beperelte egykori munkáltatóját. Nemrégiben a szakember azt írta a Twitteren, hogy a pereskedés véget ért, miután a ZeniMax "teljes mértékben kielégítette" az id Software 2009-es felvásárlási szerződésében foglalt kötelezettségeit. Így mindkét fél visszavonta egymás elleni követeléseit.

Carmack megemlítette, hogy az Oculus VR és a ZeniMax pere továbbra is folytatódik. A kiadó egy csatát már megnyert 2017 februárjában. A beadott kereset szerint a Facebook tulajdonában lévő cég a Carmack által eltulajdonított kutatási anyagokból jogtalanul húzott hasznot, így a ZeniMax 2 százalékos tulajdonrészt követelt az Oculusból. Bár a lopás ténye nem bizonyosodott be, a bíróság kimondta, hogy a VR-cégnek 500 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a kiadónak. Az Oculus fellebbezett.

Nem tudni pontosan, hogy végül mennyi pénzt kapott Carmack a ZeniMaxtól, de korábban 22,5 milliót követelt tőle.

2.
2.
#1: Tuti perelnek a többiek is, csak a híresekről (akik vélhetően gazdagok is) jönnek hírek.
1.
1.
Chase
Feltűnt másoknak is, hogy mindig a dúsgazdag emberek perelnek? Nem azt vitatom, hogy igaza van -e vagy sem a felperesnek. Csak sosem elég a pénz... mindig több kell.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...