Ennyivel lesz jobb a vágatlan Agony

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 22.
  • Hír
Link másolása
A Madmind Studio formálisan is megerősítette, hogy október 31-én érkezik az Agony Unrated. Ha megvan az alapjáték, akkor is fizetned kell érte egy jelképes összeget - "jogi okok" miatt a patch nem járható út a fejlesztők szerint.

Ahogy arról már beszámoltunk, halloween napján, azaz október 31-én végül mégiscsak megjelenik az Agony Unrated, a Madmind horrorjátékának továbbfejlesztett, vágatlan változata. Habár eddig úgy tudtuk, hogy az alapjáték tulajdonosai ingyen frissíthetnek az Unratedre, sajnos a fejlesztők blogbejegyzése alapján, ez nincs így.

Pontosabban, ha már a Steam-könyvtáradban van az eredeti Agony, akkor 90 százalékkal olcsóbban ruházhatsz be a cenzúrázatlan verzióba. Az alapár 15 euró lesz, tehát 1,5 eurót kell kicsengetned érte. Csak akkor kapod meg ingyen, ha Kickstarter-támogató vagy.

Jogi okokból a patch ötletét már korábban elvetették a készítők, mivel az akkoriban hatályban lévő, a kiadással és korhatár-besorolással kapcsolatos szerződések nem tették lehetővé, hogy eltöröljék a cenzúrát. Ha mindezek ellenére a kiadtak volna egy frissítést, azzal a stúdió bezárását kockáztatták volna, így a készítőknek alternatív megoldást kellett találniuk.

Mivel a határidők java része lejárt, a srácok megoszthatták a nagyérdeművel az Unrated-verzió kiadásával kapcsolatos részleteket. Jelenleg a PC az egyetlen platform, ahol az anyag megjelenhet - ne is számítson senki a konzolos portokra.

Mégis mivel jobb az Unrated, mint az eredeti? Javult a karaktermodellek és a textúrák minősége, megjelentek a volumetrikus fények. Már halálos csapdákat is kerülgetnünk kell, illetve új típusú statikus ellenségekkel is találkozunk. Bekerült a kalapba egy kiterjedtebb karakterfejlesztési rendszer, a normál és a hard mód egyaránt új fejtörőkkel bővült. Az Agony módba egy új pályatípus, a Forest kerül bele további csapdákkal és főellenfelekkel. A sztorimód már nyolcféle befejezést kaphat, de sukkubként tovább folytathatjuk a pokolbeli kalandot.

A számos új, cenzúrázatlan jelenet mellett egy fekete-piros képi filtert is választhatunk, amit a játék előzetesei ihlettek. A világtérképnek és a minimapnak sokan fognak örülni, kevésbé tévedünk majd el. Végre tüzet is rakhatunk, és néhány ellenfelet mártírként végezhetünk ki, illetve megjelennek az áldozati oltárok is. A pályafelépítés is módosul új útvonalakkal, nem is beszélve az egyéb technikai fejlesztésekről.

A bejelentés mellé egy vadiúj előzetes érkezett, de az ábrázolt erőszak és groteszk aktusok miatt úgy döntöttünk, nem tesszük közé - ha kíváncsiak vagytok, keressetek rá!

A (cenzúrázott) Switch-verzió 2018 végén fut be.

11.
11.
PaprikaJancsi
#9: Tiszta Robert De Niro vagy, ő is mindig ilyen Hisztis Mirtill volt :D
10.
10.
Back2U
#9: Vigyázz tedtris, nehogy ez a profilod is úgy végezze mint az előző ;-)
7.
7.
Back2U
#6: Ez volt a párhuzam :D
6.
6.
pjoco
#5: Akárcsak a játék nélkül. :D
5.
5.
Back2U
#4: Pont olyan mint a kommented. A világ jobb hely maradt volna nélküle
4.
4.
Ez a szar akkor is bukott volna ha nem vagjak meg, mert a jatek maga, egy koncepciotlan fos.
3.
3.
Slik
nem fogja megmenteni ezt mar semmi
2.
2.
Blueberry
Ez vicces xD “a horror ami túl ijesztő” milyennek kéne lennie?
1.
1.
crytek
Azért elég vicces hogy alapból így kellett volna megjelennie de mégis pénzért adják az alap tulajoknak is... gyakorlatilag ez egy fizetős patch ami szánalmas.
De nem is gond minél előbb bundleba tolják majd az garantált.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...