Microsoft: jól teljesít a játékos divízió

  • Írta: szlav
  • 2018. október 25.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Microsoft 2019-es üzleti évének első negyedéves pénzügyi jelentése. 29,1 milliárd dolláros rekordbevétellel zárták a Q1-et, ezt pedig részben a felhős szolgáltatásoknak, illetve a játékoknak köszönhetik.

Elégedettek lehetnek a befektetők, a Microsoft ugyanis lezárta a 2019-es üzleti évének első negyedévét, az eredmények pedig semmiképp sem adnak panaszra okot. A hivatalos közlemény szerint 29,1 milliárd dolláros rekordbevétellel és 8,8 milliárd dolláros nyereséggel zárták a negyedévet. A sikeres eredményhez a gaming-szekció is jócskán hozzájárult - az üzletág bevételei 44 százalékos növekedést élveztek, a hardveres eladások pedig 94 százalékkal nőttek, hála a tavaly novemberben megjelent Xbox One X-nek. A Microsoft pedig jövőre sem hagyja annyiban a terjeszkedést, hiszen ekkor várható a Project xCloud felhős játékrendszere, valamint PC-n is kibővül majd az Xbox Game Pass előfizetéses szolgáltatása. Ezzel a számítógépes játékostábor ismét közelebb kerülhet az Xbox Live felhasználóihoz, akik jelenleg körülbelül 57 millió főt számlálnak.

A felhős rendszerek szintén hatalmas ugrásnak örülhettek - az egyre szélesebb körben használt Azure bevételei 76 százalékot növekedtek, ezzel a vállalat összes szerveres és felhős szolgáltatása 28 százalékos növekedést élt meg. További érdekesség, hogy a Microsoft Surface-családja is 14 százalékkal növekedett - mára egy 1,1 milliárd dolláros bevételt hozó üzletről van szó. Ezt valószínűleg első sorban a Surface Go tabletnek köszönhetik. Érdemes lesz szemmel tartani a következő negyedév eredményeit is, hiszen a Surface Laptop 2 és a Surface Pro 6 könnyen megbolygathatják a Microsoft piaci jelenlétét a laptopok terén.

Az összesített felhasználói oldalú számítógépes üzletág (amely a játékokat, a Surface-termékeket, a Windowst és a Binget foglalja magába) tehát 10,7 milliárd dolláros összesített bevétellel zárt, a szerveres, felhős, illetve Office szolgáltatások pedig 18,4 milliárd dolláros pluszban végeztek.

10.
10.
zozo76hun
Pedig van problem az ms supportnal, igaza van adamsfamily-nek. Nekem vinyot kellett cserelni az xbox one x-be, elkuldtem (az is megert egy miset mig a support megertette mi a baj, majd visszajott a gep, es lass csodat a garancianak lottek. A support oldala szerint lejart. Ertitek? A 2 eves gari lejart. Miota is kaphato a gep? Mult ev vege ota. Na aztan rendbetettek, erre havernak ugyanez a baja (hdd hiba, scorpio edition), szorol szora ugyanaz lett a baja mint az enyemnek, ugyanugy halt is meg szepen-lassan a gep. Elkuldte, visszajott neki is, ott is elbasztak a garanciat. Neki is telefon, na akkor nagy nehezen visszairtak. Kesz krimi.
9.
9.
#4: Igen, ez mindig így volt. A világ legerősebb, leggazdagabb vállalata sosem tudott megfelelni senkinek, aki ennyire megrögzötten a másik tábort erősíti.

De arra gondolom senki sem gondolt, hogy a MS-nak sem célja, sem szándéka, sem dolga vagy kötelessége megfelelni az egyszeri PS fanboynak?
8.
8.
PaprikaJancsi
#6: Ugye nem gondolod komolyan amit írtál?
7.
7.
Fata Morgana
#4: Az amit írsz az te internet szolgáltatód sara nem az MS-é legközelebb nem árt utána olvasni nálam az invitel a szolgáltató és semmi gondom nem volt 2009-óta semmilyen játékkal.
Vagyis egyszer volt olyan hogy nem tudtam felcsatlakozni a Live-ra (egy villámcsapás kiütötte a modemet és a csere után történt) de elmondtam az ügyeletesnek telefonon mi a gond(a support segítségével kiderítettük hogy nem kap IP címet a modemtől a konzol) és 5perc alatt megoldotta valamit átállított központilag nekem csak újra kellett a modemet indítani és már működött is az egész úgy mint máskor.
6.
6.
adamsfamily
#5: Miért ne gondolnám?Felmész a telekom oldalára és 120 hozzászólás van csak ott ezzel a forza dns hibával kapcsolatban.A forza fórumban találhatsz még tízszer ennyit.
Az önkéntes témából meg hír(ign-en olvastam) is volt hónapokkal ezelőtt.Elküldtek egy rakás embert az ügyfélszolgálattól és megtartották azokat akik microsoft szarokért dolgoznak.
De a forza support is jó fej,mert olyan hasznos tanácsokat adnak,hogy nézzem meg mit ír a network connection test(miután az elején leírtam neki,hogy a nat nyitva van és minden más játék megy).
Röviden tömören fogyatékosok gyülekezete.
5.
5.
uTOmi
#4 ugye nem gondolod komolyan amit írtál ?
4.
4.
adamsfamily
Papíron lehet,hogy jól teljesít,de szerintem egyre inkább azt a hatást kelti a Microsoft vezetősége,hogy fingja nincs róla mit csinál.
Régen volt support neten,most van "a gamer answers" vagy valami ilysmi.A lényeg,hogy már önkéntesek vannak.
Múltkor előrendeltem a Horizon 4 ultimate-et(pedig soha semmit nem rendelek elő).Normálisan egy percet nem játszottam vele neten,mert nem csatlakozik valami hiba miatt.A fórumon minden hatodik téma ez volt jó darabig.A forza support nem válaszol,a microsoft support nagyon segítőkész volt,amikor leírtam a gondomat és belinkelte a forza support oldalát.
Na ezzel érte el a microsoft,hogy jó formán a kutyának nem kell a gépe.A game pass egy vicc,van benne 5 értelmes játék és az összes többi vagy ősrégi,vagy szemét.
Az exkluzív címek jó pár éve kimerülnek a Forzában,de még azt se tudták normálisan megcsinálni.
3.
3.
frankdelgado
Tudom, h kiverte a biztosítékot, h a box jobban teljesít RDR2 vonatkozásában, de tessék ezt férfi módjára viselni. Ezek a számok nekem nem mondanak semmit, csak azt h nem fognak éhenhalni, akik benne vannak a biznyicben.
2.
2.
Őrnagy
#1: Hol, hol? Hát a jövőben! 2019...
1.
1.
KRAT0S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...