Tízéves a LittleBigPlanet

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Ki hitte volna, hogy a Media Molecule bájos PS3-exkluzív platformere október 27-én volt tízéves? A fejlesztők egy érzelmes blogposztban emlékeznek meg az évfordulóról és a már megszépült emlékekről.

A LittleBigPlanet 2008. október 27-én landolt PlayStation 3-on, és bizony azóta eltelt egy évtized. A Media Molecule alkotása alapból egy briliáns platformer volt Sackboyjal a főszerepben, de csavart egyet a recepten, hiszen előtérbe helyezte a rajongói tartalmakat. A beépített pályaszerkesztővel nemcsak új helyszíneket lehetett kreálni, hanem teljesen új játékokat - még FPS-t is!

"Egy elképesztő, fantasztikus és kreatív" alkotásként tekintenek a játékra a fejlesztők - még ennyi év távlatából is. A LittleBigPlanet azóta két folytatást és számos spin-offot élt meg - legutóbb 2014-ben, PS4-re kaptuk meg a harmadik részt a Sumo Digital jóvoltából. Még több karakter, még több lehetőség ágyazott meg a rajongói tartalmaknak, az élelmesek az elődök pályáit is átültették, így a játék szavatossága gyakorlatilag végtelen.

Ám a legnagyobb köszönet kétségkívül a címet a mai napig életben tartó, termékeny közösséget illeti. A hétvégén számos fejlesztő emlékezett meg egy Twitter-posztban a LittleBigPlanetről.

6.
6.
Hunszi
#2: 2 új játék árából vehetsz egy használt PS4-et (elég az alap kiadás is) a játék pedig most 5 euró...szóval ha annyira szeretnél játszani, nem épp olyan nagy befektetés, főleg, ha mellé tesszük azt, hogy, ha van egy PS-ed még hány exklúziv játékot próbálhatsz ki még. 10-15 eurókért röpködnek az olyan játékok, mint a Last of Us, Uncharted, Horizon s társai.
5.
5.
KRAT0S
#1: +++ (az eredeti fejlesztőcsapattól...!)
4.
4.
GAMEROD
Inkább új Little Big Adventure jöjjön
3.
3.
DarkLord
Tényleg annyi pálya van a játékban, amit a rajongók készítettek, hogy gyakorlatilag nincs is az az idő, ami rendelkezésre állna bárkinek is, hogy mindent végigjátssza benne. Vannak eszméletlen jó kreálmányok. Fenn a gépen és néha rászoktam kapni, akkor pár napig elvagyok vele mindig :)
2.
2.
joshfeed
Jöhetne PC-re is ennek örömére-
1.
1.
Hunszi
Ennek örömére jöhetett volna egy 4. rész...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...