A Microsoft megoldásai a mobile gaminghez

  • Írta: sirdani
  • 2018. október 29.
  • Hardver
Az utóbbi időkben egyre többet lehet hallani a Microsoft cloud-gaming szolgáltatásairól, melyeknek köszönhetően a jövőben otthoni erőművek helyett többek közt a telefonjaink képernyőjére streamelhetjük a játékokat.

Legalábbis ez a nagy terv. A Project xCloud névre keresztelt szolgáltatás lényege, hogy egyes, konzolminőségű grafikával felvértezett játékok streamelve szinte bármilyen platformon - legyen az akár telefon vagy tablet - játszhatóak lesznek majd.

Viszonylag hamar felmerül a kérdés, hogy mi lesz az irányítással? Egy eredetileg Xbox One-ra vagy PC-re tervezett játékot ugyanis az esetek többségében lehetetlen lenne megfelelően irányítani az érintőképernyő segítségével. Ezen a ponton érkeznek a speciálisan telefonokhoz és tabletekhez készített kontrollerek, melyek között a Microsoft pár éve közzétett lehetséges megoldásai is felmerülhetnek.

Egy, a mobile gaming vezérlési nehézségeiről szóló belsős tanulmányában a Microsoft kiemeli, hogy az olyan eszközök, mint a Sony PlayStation Portable és a Nintendo Switch, azért tudtak igazán sikeresek lenni, mert a mobile gaming-funkciók mellett sikeresen megőrizték a precíz irányításhoz a fizikai gombokat és joystickokat. A mostani cél azonban az, hogy a korábbi megoldásokhoz képest ezek a kiegészítők kevésbé legyenek nagyok és rugalmatlanok.

14.
Batman
Vagy csináljanak egy switch-hez hasonló következõ konzolt és kèsz. Ki az aki elfogadná azt, hogy a telefont merítse? Én nem.
13.
delphijos
#12: Szerintem megint kicsit "túltolod" ezt, ennek semmi köze az MS-hez, a stream-elős megoldásokra ( tök mindegy ki áll mögötte ) áltálában egyelőre elutasítóak az emberek. A PS Now ugyanúgy "savazást" kap ha csak szóba kerül....
12.
frankdelgado
#11: Azért megy, mert az MS-t hivatalbol utálni kell. Csinálhatnak bármit, akkor se lesznek fasza gyerekek és elbuknak mindent. Egyébként erre már van occó megoldás, csak meg kell venni hozzá a box kontit. https://www.amazon.co.uk/Dainslef-Controller-Smartphone-Microsoft-Steelseries-Black/dp/B076BW6PJK

Egyébként nekem a játék, az otthon kényelmesen, nagy kijelzőn. Fasznak se lenne kedve egérmozin játszai mondjuk a BF-et. Így is minden marharépa a mobilját bújja még séta közben is. sok hülye zombi, ezzel meg még több lesz.
11.
NemecsekErno
#10: Akkor miért is megy a rinyálás?
10.
delphijos
#8: Én se vágom mi a fenétől beszélsz. Nálunk kifejezetten jó, és nagy lefedettségű mobilnet van. Népszerű állandóan sírni hogy nálunk minden szar, de sikerült pont olyat felhozni amire ez nem igaz. Úgyhogy ezt a “butusozást” nem ártana átgondolni.
9.
McDuff
#8: Nincs rendes mobil net? Itt? He? Te hol voltál az elmúlt 5 évben? Majd hogynem az 5G is itt lesz először...
8.
NemecsekErno
Kis butusok. Hiába is megy a sopánkodás, a cél akkor is az, hogy a MS kezében legyen a teljes forgalmazói lánc, a fejlesztésről a marketingben át a kiadásig és terjesztésig.

A streamimg erre tökéletes, és ha a fejlettebb, jobb infrastruktúrával rendelkező országokban, mint pl. Kína erre rá harapnak, akkor sokkal több pénz landol a zsebükben.

A kis 3. világbeli Mo-al meg minek foglalkozzanak, ahol még egy rendes Internetet sem kifizetődő kiépíteni mobil eszközökre.
6.
delphijos
Plusz azért az tényleg elég életszerűtlen hogy hurcolod magaddal az irányítókat.... és hol fel, hol leszeded mondjuk a telefonról.
4.
Gaboo77
Ja és arról nem beszélve, hogy a streamhez a vezetékes hálózat még, csak-csak, de a WIFI totálisan alkalmatlan lesz a nagy Ping idejével. Vagy előírás lesz a korlátlan 5G mobilnet?
3.
Gaboo77
Szuper és máris sikerült tervezni olyan koncepciót, amely teljesen alkalmatlan a mai és főleg az elkövetkező keret nélküli kijelzős eszközök normális használatára, mert már a képen is látható, hogy belelóg a kijelzőbe még egy hagyományos eszközön is!
2.
semike
Ezekkel mi van?!?! :))))
1.
user101
Azért jó látni, hogy egy jó ideje bilibe lóg a kezük és lila gőzük sincs a realitásokról, meg úgy uszkve a világról... :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...