A Microsoft megoldásai a mobile gaminghez

  • Írta: sirdani
  • 2018. október 29.
  • Hardver
Link másolása
Az utóbbi időkben egyre többet lehet hallani a Microsoft cloud-gaming szolgáltatásairól, melyeknek köszönhetően a jövőben otthoni erőművek helyett többek közt a telefonjaink képernyőjére streamelhetjük a játékokat.

Legalábbis ez a nagy terv. A Project xCloud névre keresztelt szolgáltatás lényege, hogy egyes, konzolminőségű grafikával felvértezett játékok streamelve szinte bármilyen platformon - legyen az akár telefon vagy tablet - játszhatóak lesznek majd.

Viszonylag hamar felmerül a kérdés, hogy mi lesz az irányítással? Egy eredetileg Xbox One-ra vagy PC-re tervezett játékot ugyanis az esetek többségében lehetetlen lenne megfelelően irányítani az érintőképernyő segítségével. Ezen a ponton érkeznek a speciálisan telefonokhoz és tabletekhez készített kontrollerek, melyek között a Microsoft pár éve közzétett lehetséges megoldásai is felmerülhetnek.

Egy, a mobile gaming vezérlési nehézségeiről szóló belsős tanulmányában a Microsoft kiemeli, hogy az olyan eszközök, mint a Sony PlayStation Portable és a Nintendo Switch, azért tudtak igazán sikeresek lenni, mert a mobile gaming-funkciók mellett sikeresen megőrizték a precíz irányításhoz a fizikai gombokat és joystickokat. A mostani cél azonban az, hogy a korábbi megoldásokhoz képest ezek a kiegészítők kevésbé legyenek nagyok és rugalmatlanok.

14.
14.
Batman
Vagy csináljanak egy switch-hez hasonló következõ konzolt és kèsz. Ki az aki elfogadná azt, hogy a telefont merítse? Én nem.
13.
13.
delphijos
#12: Szerintem megint kicsit "túltolod" ezt, ennek semmi köze az MS-hez, a stream-elős megoldásokra ( tök mindegy ki áll mögötte ) áltálában egyelőre elutasítóak az emberek. A PS Now ugyanúgy "savazást" kap ha csak szóba kerül....
6.
6.
delphijos
Plusz azért az tényleg elég életszerűtlen hogy hurcolod magaddal az irányítókat.... és hol fel, hol leszeded mondjuk a telefonról.
4.
4.
Gaboo77
Ja és arról nem beszélve, hogy a streamhez a vezetékes hálózat még, csak-csak, de a WIFI totálisan alkalmatlan lesz a nagy Ping idejével. Vagy előírás lesz a korlátlan 5G mobilnet?
3.
3.
Gaboo77
Szuper és máris sikerült tervezni olyan koncepciót, amely teljesen alkalmatlan a mai és főleg az elkövetkező keret nélküli kijelzős eszközök normális használatára, mert már a képen is látható, hogy belelóg a kijelzőbe még egy hagyományos eszközön is!
2.
2.
semike
Ezekkel mi van?!?! :))))
1.
1.
user101
Azért jó látni, hogy egy jó ideje bilibe lóg a kezük és lila gőzük sincs a realitásokról, meg úgy uszkve a világról... :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...