A GameCube-ot már lenyomta a Nintendo Switch

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 30.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo közzétette a szeptember 30-án véget ért félév pénzügyi jelentését. A Switchből már 22,86 millió egységet adtak el, amivel sikerült megelőznie a GameCube-ot is. Még mindig nagyon mennek a nosztalgiakonzolok.

A legutóbbi üzleti félévben a Nintendo Switchnek sikerült átlépnie a 22,86 millió eladott egységet, így az új konzol már a GameCube-ot is lenyomta, amely a teljes élettartama alatt hozott össze 21,74 millió darabot.

Az elmúlt hat hónapban tehát 5,07 millió Switchet passzolt el a kiotói vállalat, 3,74 százalékkal többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A Nintendo arra számít, hogy 2019 áprilisáig további 20 millió egységet szór szét a boltoknak.

A NES és a SNES Classic Miniből együttesen 3,69 milliót értékesítettek.

Ami a játékokat illeti, 2017-hez képest 91,3 százalékkal, 42,13 millió egységre nőttek az eladások - ebbe a számba már beletartoznak a first- és third-party címek is. A Donkey Kong Country: Tropical Freeze-ből 1,67 millió kópia, a Mario Tennis Acesből 2,16 millió kópia fogyott.

A favorit címek is szárnyalnak, a Super Mario Odyssey vezet továbbra is 12,17 millió egységgel, de a Mario Kart 8 Deluxe sem szégyenkezhet a maga 11,71 milliójával. A sort a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatja 10,28 millióval.

A hanyatlás ellenére a 3DS is szép pénzt hoz a konyhára, hiszen a vizsgált időszakban további 1 millió egység ment el a kézikonzolból, 6,27 millió játék mellett.

A digitális értékesítések is szárnyalnak, ez a szegmens 71,7 százalékos növekedést mutat a tavalyi évhez képest.

Ami a mobiljátékokat illeti, a Mario Kart Tour folytatja a sort még 2019 márciusa előtt.

3.
3.
#1: Hat ha resi 4-eset nem is, de cube-ot siman kapni bagoert, nezz szet boltokban de foleg hirdetooldalakon.
2.
2.
Darksiders84
#1: Én haveromnál láttam szintén Resi 4-et amit nem akartam elhinni hogy az a kis gép ilyet tud iszonyat volt akkoriban az a játék szerencsémre már megunta a gépet is és sikerült megvenném.
1.
1.
strike19
Pedig a kedvenc konzolom. Mindig nagy tekintettel néztem a kis kockára.
2009-be Auchenbe láttam egy Resident Evil 4 Bundle úgy csorgott a nyálam érte csak sajna akkoriba nem volt pénzem hogy megvegyem.Most meg már lehetlen beszerzni.A számomra a legnagyobb becsben tartott Nintendo konzol.Erős is volt és igaz nem innovatív (max 4 játékos mód volt az újdonság)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...