Rekordhétvégén van túl a Red Dead Redemption 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 30.
  • Biznisz
Link másolása
Nemcsak a játékipart, hanem az egész szórakoztatóipart (azaz a mozifilmeket is) tekintve brutális nyitóhétvégén van túl a Rockstar alkotása. Az első három napban 725 millió dollárt hozott világszerte az új Red Dead.

A Rockstar Games ma bejelentette, hogy a Red Dead Redemption 2 minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkálta a szórakoztatóipari termékek között. Azaz nem csupán a videojátékokat vették figyelembe, hanem a mozifilmeket is. A westernjáték három nap alatt 725 millió dollárt hozott világszerte.

Már kedden is dicsértük a Red Dead Redemption 2-t, bár akkor még csak a brit piac eredményeit ismertük. Ezzel együtt a Grand Theft Auto V-öt nem sikerült lenyomnia, hiszen az 1 milliárd dollárral nyitott a premier hetében - igaz, erre hat napja volt, mivel kedden jelent meg, a RDR 2 viszont pénteken.

Emellett szinte eltörpül, hogy digitálisan is nagy volt rá a kereslet a PS4-en, hiszen behúzta a legtöbb előrendelés, a legjobb nyitónap és legjobb háromnapos teljesítmény rekordját is a PlayStation Networkön.

Bár a ténylegesen eladott kópiák számát nem ismerjük, remélhetőleg a Take-Two következő üzleti jelentéséből ez is kiderül.

77.
77.
Yanez
#75: Ezzel a trolkodással a ps és konzolbuzi seggeszkit már vagy 10-szer bannoltuk. Ha te is azt a szintet kívánod képviselni, ne csodálkozz, ha egyszercsak nem fogsz tudni belépni az accoddal. Őszintén remélem erre nem kerül sor, mert amúgy nincs veled baj.
76.
76.
delphijos
#75: Nézz utána, de konkrétan a HDR az X-en is "fake".

Ja, és amíg Te kommentelsz ilyeneket, addig mindíg lesz min sírni. :D
70.
70.
Macifasz
#69: Darabos, fapados és pontatlan? :-O Érdekes, mert számomra egyátalán nem az. Sőt. Az Uncharted 1-nél tényleg agyfaszt kaptam én is, de itt ezt egyátalán nem tapasztaltam, legyen a játszhatóság terén bármiről is szó. A célzást is hamar meglehet szokni. Sztem semmivel sem rosszabb a játszhatóság mint a Gof of War vagy a Witcher 3 esetében. Persze, lehet ezzel csak én vagyok így.
69.
69.
KopyAti
Annyit még az irányításról, hogy darabos, fapados és pontatlan. Uncharted 1 szint.
67.
67.
Batman
Van valaki akit komolyan érdekel a HDR? Az összes játéknál egy kalap kula, túlszaturált játszhatatlan valami.
65.
65.
KopyAti
#46: Na végre valaki, aki látja miről dumáltam eddig! És nem csak ezekkel van gond a játékban! Úgy látszik a R* kisérletezgetős kedvében volt a játék kapcsán, ami abszolút nem baj, csak életbe lépett a sokat akart a szarka...efektus. Nem ennél a játéknál kellett volna ezt meglépnie az én meglátásom szerint.
62.
62.
Hunszi
#60: Ami a bugokat illeti, egyszer két szekér egyszerre ért egy hídhoz, ahol sikeresen felakadtak s ott remegteg egy darabig :D mondjuk ez nem vészes, az már annál inkább, hogy véletlen a csapost melkasba lőttem egy puskával, L2 helyett R2-öt nyomtam, na szegény csaposnak azóta a melkasán van egy nagy véres lőtt seb :D
57.
57.
Vis Major
#52: Nèzd. Èn elhiszem, lehet hogy sokan jàtszàk monitoron vagy rosszabb minősègű tv-n esetleg pont hogy jobb minősègűn.... nem tudom

Èn csak azt tudom mondani hogy èn tökèletesen elègedett vagyok. A vilàga gyönyörű a karakterek animaciòi is rendben vannak a szinkronszinèszek zseniàlisak. Nincs benne semmifèle homàly, viszont van benne köd, pàra, por, homok effektek az utòbbi kettő mikor felkapja a szèl.

Emlèkezzünk csak vissza a Witcher3-a! Mi volt az indok a grafikàt tekintve? Hogy a konzolok miatt van vissza butìtva. Erre itt egy màsik multiplatformos cìm ami ugyanùgy openworld, sokkal rèszletesebb szaràsig tölltve tartalommal..... sokkal szebb ès rèszletgazdagabb grafikàval... szòval itt vàlasz arra is hogy a kis szar dobozok rohadtul nem gyengèk.

Ami "negatìvum" lehet szàmomra az a lovagàs közbeni fps zuhanàs (helyenkènt màr ìrtam ròla) valamint a a gyorsan vàltozò napszakok. De hàt istenem. Melyik jàtèk tökèletes?
52.
52.
Hunszi
#51: Na látod nekem pont akkora az eltérés, mint a videóban, ezért játszok lebutitott 1080p-ben. Lehet nem mindenkinek feltünő a probléma, mert a játék tényleg szép, de amint a példa mutatja valós dologról beszélünk, ami egyre több panaszt szűl.
51.
51.
Vis Major
#50: Ez csak annyit bizonyìt hogy a checkerboarding-al nem foglalkoztak annyit hogy hasonlò minôsègű legyen a natìvhoz kèpest, nincs mögötte az a plusz munka mint amit "megkövetelt" volna. Ettől a jàtèkkal mèg semmi baj nincs.

Közbe kipròbàltam az 1080ps verziòt. 10percig maszkàltam hogy szokja a szemem..... hààt talàn kicsivel kevesebb a drop de hogy szebb lenne?!?
Nem tudom hogy a digital f. monitoron vagy tv-n teszteli-e de hogy 1080ps verziòba nem èlesebb a tv-en az fix. Nem tapasztaltam textùra elmosòdottsàgot sem mint ami a videòban van.
Amùgy ; 3840X2160-60Hz RGB. A tv-m 48" samsung. UE48JU6450U a modellszàma ès 2.0-às verziò.
50.
50.
Hunszi
#49: Mekkora és milyen felbontású kijelzőn játszól? Az sem m1. Amúgy pontosan most töltött fel egy videót a Digital Foundry direkt kielemezve a PRO-s verziót, s abban is tisztán látszik, hogy ha a PRO-nál limitálod a játékot 1080Ps felbontásra, a játék sokkal tisztább és szebb, mint a 2160Ps checkerboardingos változat. Nézd meg s megérted milyen homályosságról beszélek. Egyértelműen gáz van a játékkal, ha a 1080Ps verzió sokkal szebb, mint a nagyobb felbontású. 2:09-től kezdődik a side by side összehasonlítás https://www.youtube.com/watch?v=aDGIU88p-EU
49.
49.
Vis Major
#46: Hàt nem tudom. Lehet èn vagyok vak de mi kène hogy legyen a tàvolba?
https://kepkuldes.com/images/2727472e60cd5e14739895a67cf9efdf.jpg
Komolyan kèrdezem.
47.
47.
Hunszi
#40: Egyetértek...most vittem végig az Arkham Asylumot s még mindig azt mondom írtó szép játék s a mai napig megállja a helyét, pedig 9 éves már.
46.
46.
Hunszi
#28: Nem csak a HDR-el van a baj...a HDR nagyon nagyot ront, de itt annál nagyobb a probléma (főleg 4K TV-ken) a checkerboard rendering rosszúl dolgozik s valószínű a dept of field is, mert írtózatosan ocsmány a játék, ha elnézel a távolba, alig van távolt tőled valami 100 méterre, de mégis teljesen homályos, jelenleg úgy játszom, hogy a PS felbontását limitálom 1080P-re, akkor mivel kikapcsol a checkerboarding a látvány elviselhetőbb s a durva, hogy szebb lesz, mint a "teljes" verzió. Az a baj rosszúl oldották meg az egészet. A játék 1920x2160-ban fut, vagyis az álló oldalon natív 4K-ban fut, s a hosszanti oldalon pedig checkerboardinggal oljdák meg a kieső frameket, ez szép és jó lenne..csak, hogy a checkerboarding elront valamit, mert egy az egyben lemásolja a mellette levő pixelt, aminek következtében, ilyen "fátyol" hatás lép fel, érdemes megnézni kicsit közelebről, ha valaki nagyobb 4K TV-n játszik...a tárgyak úgy néznek ki, mintha meglennének duplázódva, mintha két egyforma képet eltoltak volna egymáshoz képest (fákon látszik a legjobban) s tudjátok olyankor ilyen homályos hatást kelt az egész. Ami a homályosítást illeti...random történik az egész sokszor, néha a közvetlen közeledben álló tárgyak is elhomályosodnak egy-egy alkalomkor. Ha valaki pedig nem érti miről beszélek s a konzol hardwerére fogja a dolgot, akkor javaslom lépjetek be a GTA V-be mejetek ki a domba, nézzetek be a városba...hol lesz homályos az egész? sehol...ahogy a Horizonnál se lesz az...itt nem azon múlik, hogy a gép gyenge, hanem egyszerűen valamit elrontottak a beállításoknál...erre a Digital Foundry is felhívta a figyelmet, hogy a checkerboarding nem működik olyan jól itt, mint a többi nagy AAA címben s valahogy nem tiszta a kép.
45.
45.
frankdelgado
#42: Komolyan àtgondolt komment. Ne hisztizz. Megalàzó. Hacsak nem vagy kislàny.
44.
44.
#19: Mert az dead eye, és a dead eye-nál is sárgul a kép.
43.
43.
#26: Nem tudom milyen homályosságról beszélsz, ha kikapcsolod a HDR-t a játékban, olyan beretvaéles, kristálytiszta a kép, amilyet még nem láttál játékban korábban.

HDR-rel sem homályos, csak fakó színek lesznek tőle, az el lett baszarintva.
42.
42.
#32: Te egy sutyerák vagy, üvölt minden egyes betűdből.
41.
41.
Yanez
#40: Én PS3-on a gen végén pörgettem újra az UC szériát és az első részén már érezni lehetett az elavultságot, pedig szent ég, mekkorát ütött 2007-ben! A graffal mellesleg egyáltalán nem volt baj! De amúgy érdekes, mert amikor a GoW1-et toltam újra, ott abszolút nem éreztem a játékmechanika öregedését, a grafikáét viszont már igen. Lehetséges lenne, hogy ez a dolog is szubjektív?
40.
40.
delphijos
#37: "Minden akkor ütt nagyot amikor kijön. Ha az UC4-et valaki 5èv mùlva fogja jàtszaniaz ennyi errővel tetrisezhetne is."

Azért ez is enyhén szólva túlzás. Én pl. az RDR-t és az Alan Wake-et is most nyomtam ( X-en ) és nem volt "Tetriszezek" érzésem. Szerintem is kicsit túl sok figyelmet kap manapság a grafika... Nem mondom hogy nekiugranék egy PS1 játéknak ma már, de az 5 év egy ma szép játéknál azért simán elmegy.
39.
39.
madSci
#32: Milyen durva multi felhozatal?
Itt két, max. három érdemi játék jön a bejelentettek közül a CP2077, a Last of us 2, meg talán a Death Stranding. Vagy mi olyan lesz a "láttuk már, unaloműzőnek jó lesz" típusú cuccokon túl?
(Egyébként rendkívül szórakoztató, hogy 2013 és 2017 között az MS rajongók egy kő alatt lapultak még e teljesítmény ügyben is, de most, most, végre előbújhattak, és legalább ez az egy öröm támadt, hogy elismételhetik az MS szlogenjét időnként. Nem tudom, én mindig úgy képzelem el a gamert, hogy szeret minél több jó játékkal játszani, és a doboz előtt nem áldoz bárányt, max. letörli néha róla a port.:D
37.
37.
Vis Major
#32: Aha. Tehàt nem optimalizàciò hanem erő kèrdèse. Oke. De akkor magyaràzd màr el itt mindenkinek lègyszìves;
A TheVR (pisti ès Jani). Èpìtettek a közelmùltban egy gamer pc-t. A legutòbbi "gèp èpìtős live-ban" megtekinthető youtube-on. Amit arra szàntak hogy legyen egy stream-er gèp illetve egy gamer pc. Vagyis hogy ne egy gèpen fusson a stream ès a jàtèk. A gamer pc 1milliò ft felett van. Ès ez csak a gèp, nincs monitor, billentyűzet egèr...
Tehàt hogy lehet az hogy stream-ben JANINAK!!! a call of duty Battle Royal jàtszàsànàl le kellett venni a grafikàt hogy ne droppoljon, laggoljon, illetve az fps meglegyen?! Egy 10èves motorral kèszült jàtèkhoz gyenge egy 1millàs gèp??

De egyèbkènt vàrd meg meg feltörik.... kb olyan èlmènye lesz az embernek mire sikerül mintha egy előző generàciòs konzollal jàtszana. Minden akkor ütt nagyot amikor kijön. Ha az UC4-et valaki 5èv mùlva fogja jàtszaniaz ennyi errővel tetrisezhetne is. Az èlmèny akkor jött amikor megjelent mert akkor mutatott ùjat. Nokia 33.10 anno a csùcs volt, ha most ingyen jutsz hozzà is dobod a szemètbe.
A màsim rèszèt pexig Yanez tökèletesen leìrta
36.
36.
frankdelgado
#35: Sony cikkek alatt nem szoktam feltűnni , ellenben te témàtol függetlenül elmantràzod minden alkalommal, ami az àtnevelőtàborban a kis agyadba programoztak. Ne fog vissza magad és sorolj fel néhàny baszó exet.
35.
35.
kamgecam
#33: Yanez vigyázz! Nem látod ott villog az ms logo a homloka közepén? Szinte ordít rola hogy vigyázat messzire ki kell kerülni. xD
Hozzá képest ártatlan gamerek vagyunk, ilyen fanatizmust még nem láttam az oldalon még magam részéről sem! :) Eddig még viccesnek tartottam a cinikus szarkasztikus beszolásait a sony cikkek alatt azt hittem csak hülyül de ez tényleg komolyan nyomja a fullt. :D
33.
33.
Yanez
#32: "...a ps, de gyenge mint a harmat"
Azért ez nagyon elfogult állítás. Még akkor sem teljesen igaz, ha az alap ps-ről lenne szó, hisz az is hozza a fullhd 30-at. A Pró pedig valóban gyengébb az X-nél, de nem annyival, hogy ezt úgy kell előadni, mintha PS3-ról lenne szó.

Am mint már pár éve, most is csak azt mondhatom, szomorú, hogy sokaknál ennyire számít a hardver egy konzolnál, pláne, hogy a Nintendo most is megmutatta, hogy a játékok élvezik az elsődleges szerepet.

Mellesleg sima XO-n 864p-n fut az RDR2, de képzeld, a játékosok még úgyis élvezik a játékot. Tudom, nyilván nehéz lehet elhinni, hogy 4K-n alul is van élet (ahogyan pár éve mindig is volt).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...