Rekordhétvégén van túl a Red Dead Redemption 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 30.
  • Biznisz
Nemcsak a játékipart, hanem az egész szórakoztatóipart (azaz a mozifilmeket is) tekintve brutális nyitóhétvégén van túl a Rockstar alkotása. Az első három napban 725 millió dollárt hozott világszerte az új Red Dead.

A Rockstar Games ma bejelentette, hogy a Red Dead Redemption 2 minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkálta a szórakoztatóipari termékek között. Azaz nem csupán a videojátékokat vették figyelembe, hanem a mozifilmeket is. A westernjáték három nap alatt 725 millió dollárt hozott világszerte.

Már kedden is dicsértük a Red Dead Redemption 2-t, bár akkor még csak a brit piac eredményeit ismertük. Ezzel együtt a Grand Theft Auto V-öt nem sikerült lenyomnia, hiszen az 1 milliárd dollárral nyitott a premier hetében - igaz, erre hat napja volt, mivel kedden jelent meg, a RDR 2 viszont pénteken.

Emellett szinte eltörpül, hogy digitálisan is nagy volt rá a kereslet a PS4-en, hiszen behúzta a legtöbb előrendelés, a legjobb nyitónap és legjobb háromnapos teljesítmény rekordját is a PlayStation Networkön.

Bár a ténylegesen eladott kópiák számát nem ismerjük, remélhetőleg a Take-Two következő üzleti jelentéséből ez is kiderül.

77.
Yanez
#75: Ezzel a trolkodással a ps és konzolbuzi seggeszkit már vagy 10-szer bannoltuk. Ha te is azt a szintet kívánod képviselni, ne csodálkozz, ha egyszercsak nem fogsz tudni belépni az accoddal. Őszintén remélem erre nem kerül sor, mert amúgy nincs veled baj.
76.
delphijos
#75: Nézz utána, de konkrétan a HDR az X-en is "fake".

Ja, és amíg Te kommentelsz ilyeneket, addig mindíg lesz min sírni. :D
75.
frankdelgado
#72: Persze..már megmondtam, h a grafika a hdr a felbontás meg az fps nem számít. Csak a tartalom. Van ez az egy játék, ami jobban néz ki, meg a SOTR, meg jön az Anthem, meg a többi jobb multijáték, ami még jönni fog, és akkor mi van? Attol még boxra nem lesznek olyan játékok, amiken sírni lehet, mint például a gow, nem lesz robotdínós játék, meg amiben morális döntéseket kell hozni. Ugyan olyan jó ez 18-20 fps-el, kamu hdr-el és 4k-val is. "Hangyaf@sznyi" a különbség.... :)
74.
Oldman
73+72!
Köszi, nektek is jò jàtèkot!
Igen, hallottam meg nèzegettem videòkat, az x-box one szèpen teljesìt ennèl a jàtèknàl. Ami megnyugtatò, hogy remèlhetőleg 1-2-èv, ès vàrhatòan mindegyik konzolvariàciònàl ugyanilyen csodàs làtvànyban lehet rèszünk minősègi jàtèkoknàl, mint ami most tapasztalhatò RDR 2 / X BOX ONE X kapcsàn. Aztàn ki tudja, a jövőben mèg ennèl is komolyabb làtvànyban lehet rèszünk, mindent lehet ugye fokozni. :) De azok kritizàlàsàt màr inkàbb szőrszàlhasogatàsoknak lehetne nevezni szerintem. Most jelen pillanatban jogosan elègedetlenkedünk pàr dolog terèn.
73.
KopyAti
#71: Talán majd egyszer egy akcióban, miután kész lett a játék pár patch után, beszerzem megint!

One x-en úgy tudom nincs is baj, jó játékot hozzá! ;)
72.
Ultimate
#71: Ez meg a ps miatt van, alacsony felbontás. És gyér checkerboard skálázás. One X tűéles natív 4k-ban szemet gyönyörködtető, kijön az erőtöblet.
Az animációk pedig a legjobbak közé tartoznak.
71.
Oldman
KopyAti!
Rèszben igazat adok egyes dolgokban amit leìrtàl, de kicsit tùlzol szerintem. Az irànyìtàs megszokhatò/begyakorolhatò, igaz nem pàr òra alatt. A HDR valòban problem, erre idővel tuti jön javìtó patch. Azok jàrnak jòl, akik nem azonnal szereztèk be a jàtèkot. Engem ami idegesìt - de csak ennyi - a màr àltalam többször hangoztatott vèkony vagy erősebb homàly, vagy fàtyol ha ùgy tetszik, ami nagy %-ban làthatò a grafikai megjelenìtèsnèl. Nem csak a tàjnàl, hanem közelről is! Tehàt mintha nem lenne fekete szìn a jàtèkban, minden sötètebb tònus inkàbb szûrke-kèkes àrnyalatù. Ezàltal a kontraszt gyengusz. Ismètlem, nem mindig, de nagy szàzalèkban igen. Ez szàmomra èrthetetlen mièrt van ìgy.
70.
Macifasz
#69: Darabos, fapados és pontatlan? :-O Érdekes, mert számomra egyátalán nem az. Sőt. Az Uncharted 1-nél tényleg agyfaszt kaptam én is, de itt ezt egyátalán nem tapasztaltam, legyen a játszhatóság terén bármiről is szó. A célzást is hamar meglehet szokni. Sztem semmivel sem rosszabb a játszhatóság mint a Gof of War vagy a Witcher 3 esetében. Persze, lehet ezzel csak én vagyok így.
69.
KopyAti
Annyit még az irányításról, hogy darabos, fapados és pontatlan. Uncharted 1 szint.
68.
KopyAti
#66: Oldman!
Nem itt, hanem vhol máshol már leírtam, de röviden annyi, hogy a karakterek kidolgozása, animációja és az irányítás így együtt már betette a kulcsot 3 nap után. Plussz még ez a HDR mizéria...! Tegyem 1080p-be, és kapcsoljam ki a HDR-t, hogy jobban nézzen ki. Nonszensz! Nem azért vettem 400e-es 4k tv-t, hogy 1080p-ben hajtsam! Röviden ennyi.
67.
Batman
Van valaki akit komolyan érdekel a HDR? Az összes játéknál egy kalap kula, túlszaturált játszhatatlan valami.
66.
Oldman
KopyAti! 65#
HDR-en kìvül mire èrted mèg, hogy gond van a jàtèkkal?
Optimalizàciòs, jàtèk mechanikai, irànyìtàsbeli gondok? Vagy màs esetleg?
65.
KopyAti
#46: Na végre valaki, aki látja miről dumáltam eddig! És nem csak ezekkel van gond a játékban! Úgy látszik a R* kisérletezgetős kedvében volt a játék kapcsán, ami abszolút nem baj, csak életbe lépett a sokat akart a szarka...efektus. Nem ennél a játéknál kellett volna ezt meglépnie az én meglátásom szerint.
64.
Oldman
Vis Major! 61#
Az utolsò mondatod üt rendesen, de mennyire igaz! :)
63.
Oldman
Hunszi!
Neee, az komoly! Mèg a vègèn a zombik is el(ő)jönnek.
62.
Hunszi
#60: Ami a bugokat illeti, egyszer két szekér egyszerre ért egy hídhoz, ahol sikeresen felakadtak s ott remegteg egy darabig :D mondjuk ez nem vészes, az már annál inkább, hogy véletlen a csapost melkasba lőttem egy puskával, L2 helyett R2-öt nyomtam, na szegény csaposnak azóta a melkasán van egy nagy véres lőtt seb :D
61.
Vis Major
#59: Szerintem kb mint amennyi idő eltelt a Witcher megjelenèse ès az első tesztek publikalàsa között. XD Szòval halvànylila gőzöm sincs. Tènyleg passzolom hogy egy àtfogò teszthez mennyi időnek kell eltelni.
De igazàbòl minnèl hosszabb annàl jobb XD.
Bizonyìtja hogy nem lehet vègig rohanni rajta.
Pàr streamer meg youtube-er ezzel a game-el biztos hogy megszìvja. Marmint az ilyen vègigrohanòs balf...ok. XD
60.
Vis Major
#58: Eddig komolyan nem tudok màs negatìvumot mondani ròla. (Pedig ugye "sony fanboy" vagyok sokak szemèben plusz az ezzel jàr ex cìmek ajnarozàsa ;)- XDgondolom èrted az iròniàt)
Ha jòl emlèkszem az első dlc-vel èrkezett meg a patch ès mèg itt a fòrumon beszèltük mennyivel simàbban fut a jàtèk. Biztos ehez is lesz.... de igazàbòl nincs min nagyon javìtani. A bug-ròl annyit hogy 24%-nàl jàrok a fő storit tekintve, nagyon sok mellèk ès random küldetèsekkel egybekötve ez idàg 1db bug-al talàlkoztam. Az egyik tàrsam a lovon ülve vàrt ràm ès pàr màsodpercig villòdzott ahogy közeledtem hozzà.
59.
Oldman
Szerinted mikor vàrhatò hivatalos helyről komplett jàtèkteszt? Közel 1-hèt elteltèvel mèg mindig sehol semmi, pedig kìvàncsi lennèk rà. Gondolom nagyon időigènyes, hosszù a jàtèk, emiatt a kèsedelem.
58.
Oldman
Vis Major!
Ha csak annyi a negatìvum amit ìrtàl, akkor ùgy nèz ki közel tökèletes a jàtèk, jò olvasni az ilyen sorokat! Egyèbkènt emlèkszem, hogy a Witcher megjelenèse utàn 1-2-hònapra rà èrkezett egy nagyobb javìtò tapasz a simàbb futàs èrdekèben, onnantòl a jàtèk nem csak szebb lett, hanem a rengeteg bug is eltűnt. A Rdr 2 esetèben sincsen kizàrva, hogy a kisebb szaggatàsok majd megszűnnek, igaz a nèhai beröccenèsek talàn nem olyan zavaròak most sem.
57.
Vis Major
#52: Nèzd. Èn elhiszem, lehet hogy sokan jàtszàk monitoron vagy rosszabb minősègű tv-n esetleg pont hogy jobb minősègűn.... nem tudom

Èn csak azt tudom mondani hogy èn tökèletesen elègedett vagyok. A vilàga gyönyörű a karakterek animaciòi is rendben vannak a szinkronszinèszek zseniàlisak. Nincs benne semmifèle homàly, viszont van benne köd, pàra, por, homok effektek az utòbbi kettő mikor felkapja a szèl.

Emlèkezzünk csak vissza a Witcher3-a! Mi volt az indok a grafikàt tekintve? Hogy a konzolok miatt van vissza butìtva. Erre itt egy màsik multiplatformos cìm ami ugyanùgy openworld, sokkal rèszletesebb szaràsig tölltve tartalommal..... sokkal szebb ès rèszletgazdagabb grafikàval... szòval itt vàlasz arra is hogy a kis szar dobozok rohadtul nem gyengèk.

Ami "negatìvum" lehet szàmomra az a lovagàs közbeni fps zuhanàs (helyenkènt màr ìrtam ròla) valamint a a gyorsan vàltozò napszakok. De hàt istenem. Melyik jàtèk tökèletes?
56.
Ultimate
Nem tudom ki miért van meglepődve illetve egyeseknek a fanboi problémáin kívül mire jó az hogy hazudoznak és hülyeségeket írnak le megtévesztve azokat akik tanácsot kértek.
A minap olvastam másik Red Dead alatt valaki kérdezte milyen a játék,mire leírták neki hogy jó,és ha a maximumot akarja akkor Xbox X-en vegye. Erre megjelent az egyik ilyen gremlin és rögtön elkezdte hogy hiába 4k ott, borzalmasan szaggat.
Nos kis barátom ha már hazudsz (mert tapasztalat hijján csak a fanboi szövegelés maradt) legalább néznél utána a neten hogy mennyire,mert ezt most nagyon sikerült.
Szakmai oldal bizonyítja hogy ez egy olyan játék lett ami a késöbb megjelenő és amúgy Playstation Pro-nál jóval erősebb One X tudását kihasználja aminek az eredménye hogy közel kétszer akkora felbontáson, jobb minőségű textúrák mellett még a framerate is simább. Erről stresszteszt van kép összehasonlítások, nem csak egy sima felbontás különbség (ami a közel duplaakkora felbontás miatt már magában egy sokkal komolyabb képet ad), hanem textúrák minőségében érezhető az ugrás, a játékban pedig ahol a Pro már érezhetően nem tudja tartani a stabil 30 fps-t ott az X tartja. Látványos a képminőségbeli különbség 4k televízión.

Itt van egy komplett teszt erről szakemberektől,nem egy fanatikus mendemondája a fórumon youtube-ról behozott user baromságokkal amikből egy tucatot össze lehetne szedni minden platformon:
https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-red-dead-redemption-2-face-off

A HDR mint olyan a játékban egyébiránt csak gimmick feature minden platformon, jobb kikapcsolni. A Pro-n pedig a felskálázás tovább ront sajnos a képen mert nem sikerült valami jól, célszerű inkább 1080p-ben játszani, élesebb képet eredményez mint 4k-n.

Egyébként nem értem mire jó hogy egy multiplatform alatt is képesek egyes emberek egymásnak esni ahelyett hogy élveznék a játékot ami gyakorlatilag a generáció legjobb openworld játéka jelenleg szinte minden téren - talán grafikában nem, ott erős holtversenyben a Horizonnal ami hol szebb hol rondább biznyos megoldásaiban jobb bizonyos megoldásaiban gyengébb tud lenni.

Ez végre egy openworld játék amiben nem fogják a kezedet, nem magyarázzák el centiről centire mit hogyan csinálj hova menj mi lesz a tetteid következménye. Egy élettel teli világ ahol ha akarod csinálod a sztorit és letudod,ha meg nem akkor felfedezed ezt az élettel teli világot ami openworld játékban ilyen szinten megalkotva még sosem volt. Mindenki tolja olyan platformon amin tudja, ez a játék mindenhol ütős feltéve hogy szereted a felfedezést és brutálisan megalkotott élő világokat ahol szabad kezet kapsz. De ehhez a játékhoz időmilliomosnak kell lenni ha fel akarod fedezni minden zegét zugát, és itt nem szaros pávatollkeregélésről van szó mint egy assassins creed játékban....

Jó játékot mindenkinek!
55.
Oldman
Via Major!
A mellèkelt kèppel semmi gond, nagyon szèp a tàj! Ugye előzőleg nem azt emlìtettük meg, hogy mindig homàlyos a tàj, hanem elèg gyakran. Szerintem mivel a jàtèk 7-èvig kèszült, emiatt technikailag akkoriban a làttatàs ezt produkàlta, utòlag gondolom nehèz volt belenyùlni bizonyos dolgokba a kèszítőknek.
Hunszi!
1080-on fogok jàtszani, mert a plazmàm nem kèpes többre. Tehàt elvileg rendben lesz amiről beszèltünk. Hdr sincsen. Viszont a szìntònusok alapból gyönyörűek ezen a konstrukciòn, a kontrasztja is közel fullos. Jò lesz ez, màr vàrom a beszerzèsèt a game-nek!
52.
Hunszi
#51: Na látod nekem pont akkora az eltérés, mint a videóban, ezért játszok lebutitott 1080p-ben. Lehet nem mindenkinek feltünő a probléma, mert a játék tényleg szép, de amint a példa mutatja valós dologról beszélünk, ami egyre több panaszt szűl.
51.
Vis Major
#50: Ez csak annyit bizonyìt hogy a checkerboarding-al nem foglalkoztak annyit hogy hasonlò minôsègű legyen a natìvhoz kèpest, nincs mögötte az a plusz munka mint amit "megkövetelt" volna. Ettől a jàtèkkal mèg semmi baj nincs.

Közbe kipròbàltam az 1080ps verziòt. 10percig maszkàltam hogy szokja a szemem..... hààt talàn kicsivel kevesebb a drop de hogy szebb lenne?!?
Nem tudom hogy a digital f. monitoron vagy tv-n teszteli-e de hogy 1080ps verziòba nem èlesebb a tv-en az fix. Nem tapasztaltam textùra elmosòdottsàgot sem mint ami a videòban van.
Amùgy ; 3840X2160-60Hz RGB. A tv-m 48" samsung. UE48JU6450U a modellszàma ès 2.0-às verziò.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...