Brit toplista: élen nyitott a Red Dead Redemption 2

 • Írta: zoenn
 • 2018. október 29.
 • Biznisz
A GfK számai alapján a dobozos Red Dead Redemption 2-ből kétszer annyi fogyott, mint az elődjéből 2010-ben. A FIFA 19 első heti eladásait nem sikerült túlszárnyalni a Rockstar játékának, de ez most elég volt az első helyhez.

Az erős debüt ellenére a Red Dead Redemption 2 nem tudta felülmúlni a FIFA 19 rekordját, így még mindig az EA Sports játéka produkálta idén a legjobb első heti eladásokat az Egyesült Királyságban. Ennek ellenére a Call of Duty: Black Ops 4 teljesítményét lazán felülmúlta a Rockstar alkotása.

Sőt még házon belül is szép eredményeket ért el a RDR 2, hiszen kétszer annyi fogyott belőle, mint a 2010-es elődjéből az első héten. Ami a platform szerinti bontást illeti: a dobozos példányok 68 százalékát tette ki a PS4-es verzió, a maradék az Xbox One-os változat.

A Grand Theft Auto V számait sem nyomta le a vadnyugati kaland, igaz, a GTA V kedden került a boltokba, míg a RDR 2 pénteken. Tehát a 2013-as játék kétmillió kópiája valójában több napos előnnyel jött össze.

Mégis, a nyitány eléggé durva: az időarányosan legjobban fogyó, nem FIFA-címek között csak a Call of Duty: Black Ops III és a Call of Duty: Advanced Warfare előzi meg ebben a generációban a Rockstar gyermekét.

Nemcsak a Red Dead volt az egyetlen új cím a múlt héten. A Nickelodeon Kart Racers a 21. helyen nyitott, a My Hero One's Justice a 23., míg a Just Dance 2019 teljesítménye a 24. helyhez volt elég. Érdekes, hogy a Forza Horizon 4 eladásai 50 százalékkal javultak egy hét alatt.

 1. Red Dead Redemption 2
 2. Call of Duty: Black Ops 4
 3. FIFA 19
 4. Forza Horizon 4
 5. Assassin's Creed: Odyssey
 6. Spider-Man
 7. LEGO DC Super-Villains
 8. Super Mario Party
 9. Shadow of the Tomb Raider
 10. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
72.
Yami
#71: Nos, láthatóan az alapokkal sem vagy tisztában, nem tudom ebbe most miért kellet belekontárkodnod...

De akkor hagy világosítsalak fel, ha már a google nem a te barátod:
A képrekonstrukció azon belül is az úgy nevezett "checkerboard" képrekonstrukció (amit az RDR2 is használ) egy fejlett képfelskálázási módszer melynek lényege, hogy a "render target" felbontás pixelszámának mindössze felét renderelik le (leggyakrabban pepita mintában) és ezen pixelekből egy úgynevezett "checkerboard reconstruction shader" segítségével állítják elő a teljes felbontású képet. Az anti-aliasing és minden egyéb post-processing eljárás csak a felskálázás, azaz a "render target" elérése utána történik, mivel máskülönben rontanák a rekonstrukció minőségét.

Részletes leírás itt: Checkerboard Rendering for Real-Time Upscaling

Szóval összefoglalva:
1, a képrekonstrukció az upscale egy formája
2, a probléma nem "fordítva működik", a Digital Foundry is beszélt erről
3, az upscale nem feltétlen az utolsó lépés a kép előállításában, és nem feltétlen a "hardver csinálja automatikusan".
71.
delphijos
#67: Az upscale nem képrekonstrukció ( Te is írod hogy felskálázás ) bár ezen nem fogunk összeveszni. És szerintem fordítva “működik” a probléma. A AA algoritmus túl agresszív, és emiatt lesz a felskálázás ronda. Az AA már eleve okoz némi “életlenséget” ( cserébe nem olyan “darabosak” az átmenetek ) és ez nem segit a interpolálálásnak. Egesz biztos hogy az upscale ( ha a render nem egyezik meg a kimeneti felbontással ) az utolsó lépés a kép előállításánál. Ráadásul ezt a hardver csinálja automatikusan.
70.
PaprikaJancsi
#53: PC-n fut a legjobban, ott tuti nem látsz egy aprócska FPS dropot sem.
+ olyan brutális mértékű optimalizálás van rajta, hogy az összes PC-n ugyanúgy fut XD
69.
Max3000
#66: Bár kaptál választ,de szerintem ez általánosságban sem mondható el,hogy a "párával" vagy "köddel" könnyebbítenék a teljesítményt,hiszen ezek pont olyan dolgok,amik zabálják a grafikus teljesítményt.Pont akkor bírná a rendszer jobban,ha "tisztább" lenne a kép.
68.
Yanez
#65: Teljesen egyetértek! Te viszont soha nem vergődsz ilyen dolgokon. ;)
67.
Yami
#66: Dehogy a páráról meg ködről beszélek. A PS4 Pro nem képes 4K-ban renderelni a játékokat, ezért alacsonyabb felbontáson dolgozik, amit aztán felskáláz 4K-ra. Ezt hívják képrekonstrukciónak. Az RDR-ben ez a rekonstrukció olyan bénán dolgozik, hogy amikor a Rockstar saját anti-aliasing algoritmusa végigmegy a rekonstruált képen, behomályosítja azt.
Ez a jelenség megfigyelhető a két felskálázó konzolnál (Xbox One és PS4 Pro), de nyoma sincs a két natív felbontással dolgozó konzolnál (Xbox One X és PS4)
66.
Oldman
Yami!
Szerintem a homàlyos kèpi megjelenìtès gyàrilag lett megalkotva mindegyik konzolnàl, a pàra, köd alkalmazàsa nem vèletlen, ès plàne nem hiba. Ha tisztàbb volna a kèp, azt nem bìrnàk a konzolok, sokkal több adatott kellene kezelnie a kèszülèkeknek, ìgy akadozna ( mèg a mostaninàl is jobban )
65.
delphijos
#64: Azért tisztázzuk, hogy én midíg is azt mondtam, hogy még jó hogy egy 1 évvel később megjelent, drágább és erősebb konzol jobb minőségre / teljesítményre képes. Az lenne a gáz ha nem így lenne...
64.
Yami
#63: Heh, azért az imádott Rockstar-nál is megy a simliskedés...
Mindegy, a Pro verziónak e nélkül is van elég baja a homályos képpel, meg a le-le eső framerate-tel.
Red Dead Redemption 2 PS4 Pro version loses out to Xbox One X in one big way
Igazából ez az egész számomra külön vicces, miután a múltkor akkora hisztit csaptatok, amikor én ezt előre megmondtam.
Gal 4:16
63.
delphijos
#60: Mondjuk a HDR-t mindkét platformon "fake"-nek tartják

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-whats-up-with-red-dead-redemption-2s-hdr
62.
kamgecam
#61: :D Ezen szakadok! Egyébként milyen igaz!
61.
NemecsekErno
#58: Milyen sokan ölnének azért, ha ilyen szinváltoztatós jakóban tudnának menni csajozni, mint az XBX-es videóban, itt meg azért bántják, hogy ezt húzta rá a szereplőre a Rockstar.
Valakinek semmi nem jó....
60.
Yami
#58: Nem látok semmi újat a videóidban. Az egyik egy texture glitch-ről beszél, amit valoszínűleg az X verzió 4K textúrái okoznak és egyetlen patch-el orvosolni lehet, a másik meg arról szól hogy nem elég hogy PS4 Pro-n gyötrelmesen gyenge a 4K felskálázás, de még a HDR sem működik rendesen.
59.
Yami
#57: Valamiért nem mentette el a linket: https://youtu.be/sOiXyBebIXQ
58.
kamgecam
#57: A pcsába má megint rajtakaptál! :D
Azért ezeket sasold meg, ezek tények :)

https://www.youtube.com/watch?v=k1gED7XdnDo

https://www.youtube.com/watch?v=Dll0s-AOFHs&t=8s
57.
Yami
#53: Framerate comparison
Hazudsz Pityu, há’ mán megin hazudsz! :’D
56.
Oldman
Àllìtòlag, ha hosszan lenyomod az OPTIONS gombot, akkor egyből bejön a tèrkèp, nem kell a menüben kikeresni. Gondoltam szòlok, most olvastam egy helyen. Sokan csak 40 óra jàtèkidő utàn jöttek erre rà. Soha nem kèső ugye... ;)
55.
Oldman
Vis Major!
Meg egyszer köszi a rèszletes vàlaszokat!! Annyi mindenkèppen lejött nekem a jàtèkròl, hogy egyedi, semmi màshoz nem foghatò, esetenkènt furcsa, iszonyatosan rèszletes/èletszerű, ùgyhogy ez kell nekem! :) A jàtèkot termèszetesen megpròbàlom vègigjàtszani mert szerintem tetszeni fog, emiatt nem kell megvàsàrolni tőlem, de rendes vagy, hogy felajànlottad!!
54.
Vis Major
Oldman!!!
50. Hsz; a witcher 3fő sztorit 3X az első dlc 2X mìg a màsodik 1X vittem vègig XD. Szòval nekem ne mond.

51. Erre nem tudok vàlaszolni. Mellèk küldit màr hagytam fèlbe majd kèsőbb visszatèrtem. De az hogy mellèket fèlbe hagyni, vinni a fő storit majd vissza tèrni...... ebben a jàtèkban mèg ilyet nem csinàltam.

52. Motion blur nincs benne. A kamera mozgàs elèg lassù, legalàbbis nekem. A kamera mozgàst èn màr a jàtèk legelejèn maxra àllìtottam de szerintem ez csak szokàs kèrdèse ki hogyan szereti. Ennek a jàtèknak elèggè "egyedi", ehez hozzà kell szokni. Az elejèn csak èrtetlenkedtem mi ez a nagymama tempo.... de maga a jàtèk menet is ilyen -biztos hogy nem èrted, illetve ez most negatìvan hangzik, pedig nem- teljesen egyedi a stìlusa, a dinamikàja amihez hozzà kell szokni.

Plusz most is jàtszom, ŐŐŐØ.... OLDMAN!! SZOKTAM EGY EGY GAMET "ISTENÌTENI..... BESZARNI RAJTA" Deee .... hogy ez a game megèri mèg akkor is ha az ember egy szòt nem beszèl idegen nyelven? .. IGEN!! Èn mèg azt is bevàllalom ha neked nem tetszik akkor èn megveszem tøled bolti àron (lesz aki otthon-Magyaror.- örülni fog neki a baràtaim közül ajàndèknak). De hidd el, 4-5 hònapig a gepedbe nem igazàn lesz màsik lemez.
53.
kamgecam
#28: Szerintem ez egy nagyon rossz tanács.Az igaz hogy nem chakeboard 4k hanem natív, de úgy szaggat X-en mint a fene, míg a pro-n úgy fut mint a vaj, igaz nem natív 4k-ban.
52.
Oldman
Vis Major!
Mèg egy utolsò kèrdès: fut annyira szèpen a jàtèk pro-n, mint pl a Horizon zero? Gyorsabb kamerakezelèskor a kèp nem tùlzottan mosòdik el? ( motion blur ) Kìvancsi vagyok, tudni szeretnèm mire szàmìtsak.
51.
Oldman
Egy kèrdès:
Ha egy mellèkküldit nem követek mert nem èrdekel, akkor kèsőbb el tudom ùjra kezdeni az adott fèlbehagyott küldetèst? Nem veszik el? Vagy ha belevetem magam, abbahagyhatom egy màsikèrt? A Witchernèl 80%-ban nem veszett el a mellèkküldetès. Illetve, ha a kèses reflex-ügyessègi jàtèkot pl elindìtom, akkor abbahagyható, ki lehet lèpni belőle, ès folytathatom a bolyongàst? Előre is köszönöm a vàlaszodat!
50.
Oldman
Vis Major! 49#
Húha, azèrt azt nem gondoltam volna, hogy ennyire időigènyes lesz a game, igaz többször szò volt ròla, de ahogy leìrtad fentebb, ez ijesztően vonzò lesz a szàmomra. :) Èn szerencsès helyzetben vagyok, mert magam ura tudok lenni, akkor ès annyit jàtszom, amennyit szeretnèk, de a vèlhetően sok szàz òra amit bele fogok tenni ebbe a kalandba az inkàbb persze pozitìvum mint negatìvum a rèszemre èrtve. Igen, èn is szeretek nèzelődni egy szèpen kivitelezett műben, emiatt is vagyok rigolyàs a jàtèk kinèzetèt illetően. ( homàly, fps, szaggatàsok, rèszletessèg stb )
Engem nem csak maga a jàtèk èrdekel, hanem a filing, amit esetenkènt àtad a game. A hèten beszerzem, ès belevetem magam a vèget nem èrő kalandokba. :) Anno a Witcher 3-at 7-hònapon keresztül nyomattam sok szàz òràval, ès mèg akkor sem untam meg, igaz egy ùjabb vègigjàtszàst màr nem mertem megejteni, fèlő becsavarodtam volna. ;)
49.
Vis Major
#48: Üdvözletem Oldman.

Hààt őszintèn szòlva nem nagyon. Az egyik problèmàm hogy hètköznap nincz nagyon időm rà. 2-4òra jàtèkidő ebben csak egy pillanat.
Viszont ami leginkàbb az előre haladàsban gàtol az maga a jàtèk. Annyi minden van benne hogy az màr botràny. Tegnap pèldàul a tàborban odamentem az egyik tàrsamhoz(direkt nem ìrom a nevèt). Aki felajànlotta hogy "jàtszunk". Csalni nem fogok ìgy nem googlizom ki. Nem jut eszembe a magyar megfelelője szòval lehet nevetni ez ciki. A jàtèk törtènetesen az hogy az egyik kèszfejedet lerakod az asztalra szèthùzott ujjakkal mìg a màsikkal kèst markolsz èèès...? Gondolom tudod. Nnnnna csak ezzel fèl òra 40percet el lehet lenni hogy begyakorold rendesen.... de nem szeretnèk spoiler-ni.
Hogy hogy tetszik?? Meglepetès meglepetès hàtàn mindig mutat -idàig- valami ùjat, mindig van valami amit meg kell tanulni..... ès azèrt is elkèpszesztő hogy mindezt nem a fő storit követve teszi, hanem vagy mellèk küldetèseknèl vagy pedig RANDOM!!! Èrted? Random küldetèsnèl mutat olyat a jàtèk amit 1000% -ra veszek hogy a fő storiban is benne lesz illetve hasznàt fogom venni.

Plusz a màsik hàtràltatò az maga a jàtèkstìlusom. "Ismersz" màr annyira hogy tudod èn nem rohanok, hanem ràèrősen mindent megnèzve, ki ismerve haladok. Ki èlvezem a jàtèk minden rèszèt. Itt meg hatvànyozottan adva van erre a lehetősèg; gondolsz egyett elmèsz vadàszni. Gyönyörködsz a tàjban keresed a vadat, nyomra bukansz akkor a nyomokat követed- közbe megtàmadnak fejvaxàszok vagy utonàllòk- random küldetèsekbe botlasz, amit ha akarsz megcsinàlsz majd iràny vissza vadàszni de közbe èjszaka lett. Akkor màr tàbort verek, a tűznèl sütök főzök, craftolok. Majd a karakterem alszik egyet. Hajnalba folytatom a nyom követèsèt.... majd megtalàlom levadàszom, megnyùzom vagy egy az egybe elviszem èz eladom.
Ès ennyi volt 4òra jàtèkidő. Csak elmentèl, mondjuk egy őzet elejteni.
48.
Oldman
Üdv Vis Major!
Èrtem, ez azèrt megnyugtatò!
A gyors napszakvàltàs a Horizonnàl is megfigyelhető volt, az àrnyèkok olyankor gyorsvonati sebessèggel haladtak.
Hogy haladsz a jàtèkkal? ( RDR 2 ) Mèg mindig tetszik? Vagy mèg jobban? :)

Haslerfan!
Neked is köszi a vàlaszt!

thecook! 45#
Csak azt ne mond, hogy te nem làtod azt, amit nagyon sokan igen, egyre többen elègedetlenkednek emiatt! A homàlyos hàttèr mindegyik konzolnàl èszlelhető, csupàn annak foka ami eltèrő. Boxok ( one ) esetèben kisebb, vagy talàn a textùràk èlesebbek, ès emiatt nem olyan feltűnő.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...