Brit toplista: élen nyitott a Red Dead Redemption 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 29.
  • Biznisz
Link másolása
A GfK számai alapján a dobozos Red Dead Redemption 2-ből kétszer annyi fogyott, mint az elődjéből 2010-ben. A FIFA 19 első heti eladásait nem sikerült túlszárnyalni a Rockstar játékának, de ez most elég volt az első helyhez.

Az erős debüt ellenére a Red Dead Redemption 2 nem tudta felülmúlni a FIFA 19 rekordját, így még mindig az EA Sports játéka produkálta idén a legjobb első heti eladásokat az Egyesült Királyságban. Ennek ellenére a Call of Duty: Black Ops 4 teljesítményét lazán felülmúlta a Rockstar alkotása.

Sőt még házon belül is szép eredményeket ért el a RDR 2, hiszen kétszer annyi fogyott belőle, mint a 2010-es elődjéből az első héten. Ami a platform szerinti bontást illeti: a dobozos példányok 68 százalékát tette ki a PS4-es verzió, a maradék az Xbox One-os változat.

A Grand Theft Auto V számait sem nyomta le a vadnyugati kaland, igaz, a GTA V kedden került a boltokba, míg a RDR 2 pénteken. Tehát a 2013-as játék kétmillió kópiája valójában több napos előnnyel jött össze.

Mégis, a nyitány eléggé durva: az időarányosan legjobban fogyó, nem FIFA-címek között csak a Call of Duty: Black Ops III és a Call of Duty: Advanced Warfare előzi meg ebben a generációban a Rockstar gyermekét.

Nemcsak a Red Dead volt az egyetlen új cím a múlt héten. A Nickelodeon Kart Racers a 21. helyen nyitott, a My Hero One's Justice a 23., míg a Just Dance 2019 teljesítménye a 24. helyhez volt elég. Érdekes, hogy a Forza Horizon 4 eladásai 50 százalékkal javultak egy hét alatt.

  1. Red Dead Redemption 2
  2. Call of Duty: Black Ops 4
  3. FIFA 19
  4. Forza Horizon 4
  5. Assassin's Creed: Odyssey
  6. Spider-Man
  7. LEGO DC Super-Villains
  8. Super Mario Party
  9. Shadow of the Tomb Raider
  10. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
72.
72.
Yami
#71: Nos, láthatóan az alapokkal sem vagy tisztában, nem tudom ebbe most miért kellet belekontárkodnod...

De akkor hagy világosítsalak fel, ha már a google nem a te barátod:
A képrekonstrukció azon belül is az úgy nevezett "checkerboard" képrekonstrukció (amit az RDR2 is használ) egy fejlett képfelskálázási módszer melynek lényege, hogy a "render target" felbontás pixelszámának mindössze felét renderelik le (leggyakrabban pepita mintában) és ezen pixelekből egy úgynevezett "checkerboard reconstruction shader" segítségével állítják elő a teljes felbontású képet. Az anti-aliasing és minden egyéb post-processing eljárás csak a felskálázás, azaz a "render target" elérése utána történik, mivel máskülönben rontanák a rekonstrukció minőségét.

Részletes leírás itt: Checkerboard Rendering for Real-Time Upscaling

Szóval összefoglalva:
1, a képrekonstrukció az upscale egy formája
2, a probléma nem "fordítva működik", a Digital Foundry is beszélt erről
3, az upscale nem feltétlen az utolsó lépés a kép előállításában, és nem feltétlen a "hardver csinálja automatikusan".
71.
71.
delphijos
#67: Az upscale nem képrekonstrukció ( Te is írod hogy felskálázás ) bár ezen nem fogunk összeveszni. És szerintem fordítva “működik” a probléma. A AA algoritmus túl agresszív, és emiatt lesz a felskálázás ronda. Az AA már eleve okoz némi “életlenséget” ( cserébe nem olyan “darabosak” az átmenetek ) és ez nem segit a interpolálálásnak. Egesz biztos hogy az upscale ( ha a render nem egyezik meg a kimeneti felbontással ) az utolsó lépés a kép előállításánál. Ráadásul ezt a hardver csinálja automatikusan.
70.
70.
PaprikaJancsi
#53: PC-n fut a legjobban, ott tuti nem látsz egy aprócska FPS dropot sem.
+ olyan brutális mértékű optimalizálás van rajta, hogy az összes PC-n ugyanúgy fut XD
68.
68.
Yanez
#65: Teljesen egyetértek! Te viszont soha nem vergődsz ilyen dolgokon. ;)
65.
65.
delphijos
#64: Azért tisztázzuk, hogy én midíg is azt mondtam, hogy még jó hogy egy 1 évvel később megjelent, drágább és erősebb konzol jobb minőségre / teljesítményre képes. Az lenne a gáz ha nem így lenne...
64.
64.
Yami
#63: Heh, azért az imádott Rockstar-nál is megy a simliskedés...
Mindegy, a Pro verziónak e nélkül is van elég baja a homályos képpel, meg a le-le eső framerate-tel.
Red Dead Redemption 2 PS4 Pro version loses out to Xbox One X in one big way
Igazából ez az egész számomra külön vicces, miután a múltkor akkora hisztit csaptatok, amikor én ezt előre megmondtam.
Gal 4:16
63.
63.
delphijos
#60: Mondjuk a HDR-t mindkét platformon "fake"-nek tartják

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-whats-up-with-red-dead-redemption-2s-hdr
60.
60.
Yami
#58: Nem látok semmi újat a videóidban. Az egyik egy texture glitch-ről beszél, amit valoszínűleg az X verzió 4K textúrái okoznak és egyetlen patch-el orvosolni lehet, a másik meg arról szól hogy nem elég hogy PS4 Pro-n gyötrelmesen gyenge a 4K felskálázás, de még a HDR sem működik rendesen.
59.
59.
Yami
#57: Valamiért nem mentette el a linket: https://youtu.be/sOiXyBebIXQ
58.
58.
kamgecam
#57: A pcsába má megint rajtakaptál! :D
Azért ezeket sasold meg, ezek tények :)

https://www.youtube.com/watch?v=k1gED7XdnDo

https://www.youtube.com/watch?v=Dll0s-AOFHs&t=8s
57.
57.
Yami
#53: Framerate comparison
Hazudsz Pityu, há’ mán megin hazudsz! :’D
54.
54.
Vis Major
Oldman!!!
50. Hsz; a witcher 3fő sztorit 3X az első dlc 2X mìg a màsodik 1X vittem vègig XD. Szòval nekem ne mond.

51. Erre nem tudok vàlaszolni. Mellèk küldit màr hagytam fèlbe majd kèsőbb visszatèrtem. De az hogy mellèket fèlbe hagyni, vinni a fő storit majd vissza tèrni...... ebben a jàtèkban mèg ilyet nem csinàltam.

52. Motion blur nincs benne. A kamera mozgàs elèg lassù, legalàbbis nekem. A kamera mozgàst èn màr a jàtèk legelejèn maxra àllìtottam de szerintem ez csak szokàs kèrdèse ki hogyan szereti. Ennek a jàtèknak elèggè "egyedi", ehez hozzà kell szokni. Az elejèn csak èrtetlenkedtem mi ez a nagymama tempo.... de maga a jàtèk menet is ilyen -biztos hogy nem èrted, illetve ez most negatìvan hangzik, pedig nem- teljesen egyedi a stìlusa, a dinamikàja amihez hozzà kell szokni.

Plusz most is jàtszom, ŐŐŐØ.... OLDMAN!! SZOKTAM EGY EGY GAMET "ISTENÌTENI..... BESZARNI RAJTA" Deee .... hogy ez a game megèri mèg akkor is ha az ember egy szòt nem beszèl idegen nyelven? .. IGEN!! Èn mèg azt is bevàllalom ha neked nem tetszik akkor èn megveszem tøled bolti àron (lesz aki otthon-Magyaror.- örülni fog neki a baràtaim közül ajàndèknak). De hidd el, 4-5 hònapig a gepedbe nem igazàn lesz màsik lemez.
53.
53.
kamgecam
#28: Szerintem ez egy nagyon rossz tanács.Az igaz hogy nem chakeboard 4k hanem natív, de úgy szaggat X-en mint a fene, míg a pro-n úgy fut mint a vaj, igaz nem natív 4k-ban.
39.
39.
crytek
#35: Dark Soulsnál totál nem csalás ha megnézed...én is anno néztem sok videot mi benne a nehéz csak elfutott a srác az ellenségek mellett. Aha probáld ki ingame...az egy dolog hogy te mit láttam esélyem sincs a játékba kb 30 méterig jutok minden ami hozzámér megöl...amikor 1 csontit le tudtam verni kiléptem és pezsgőt bontottam..

A toronyba a minotauruszig jutás a best rekordom azon soha nem jutottal túl hiába láttam hogy győzik le..
38.
38.
ollie92
#37: r/reddeadredemption Some useful tips I found out

Na itt vannak jó tippek !
37.
37.
Beniciodeltoro
Nyilván tippek alatt nem azt értettem hol találok aranybányát, hogy negyed óra alatt multimilliomos legyek a játékban.
Kösz a sok hasznos kommentet :)
36.
36.
madSci
#28: A világ leghaszontalanabb tippje.:P
35.
35.
Batman
#34: Ismerősöm ugyanúgy játszotta a Dark Soulst. Megnézte a videót, majd végigtolta ugyanazt.. Kérdem én minek?! Csalás és agyrém.
34.
34.
Hunszi
#29: Soha nem értettem az ilyesmit...mi értelme van annak, ha egy már begyakorolt sablon szerint játszik valaki? Hol marad a felfedezés öröme, a tanulságok, hogy legközelebb máshogy csinálod stb stb. Mi értelme van, ha úgy kezdesz játszani, hogy már tudod, mit kéne tenned, hogy pl hamar pénzhez juthass? Tegnap este leűltem játszani 3 órát csak azzal foglalkoztam, hogy bejártam a környéket és megnéztem mit is lehet tenni, vagy, hogy hova érdemes merészkedni. 1 árva küldetést nem csináltam ezidő alatt...de jól szórakoztam.
33.
33.
Duken
#27: Játssz vele. Tök mindegy melyik konzolon, csak játssz vele.
31.
31.
Raptor X
30.
30.
Batman
29.
29.
Buggy
#27: Tele van vele a YouTube nagyon pici spoilerrel. Van egy starter guide még sok mas, amúgy a missziók során megmutatják szerintem az elején mit és hogyan érdemes a csinálni.
28.
28.
frankdelgado
#27: 1. tipp: játszd xox-en.
27.
27.
Beniciodeltoro
Valaki összeírhatna néhány hasznos tippet a játékkal kapcsolatban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...