Overwatch - minden, amit Ashe-ről tudni illik

  • Írta: szlav
  • 2018. november 3.
  • Hír
Link másolása
A BlizzCon Overwatch-színpadán Ashe-é volt a főszerep. Fussunk át azon, hogy pontosan hogy jött létre és milyen képességekkel lép pályára a kalapos hölgyemény, na meg persze a show valódi sztárja, Bob!

A szakadatlan népszerűségnek örvendő Overwatch sem maradhatott el a BlizzCon színpadáról. Az új bejelentések mennyiség tekintetében talán hagytak némi kívánnivalót maguk után, de ezért kárpótolt azok minősége. A What's Next panel ugyanis jóformán egyetlen új hős körül forgott: bemutatkozott Ashe, a Deadlock Gang vezére és a játék huszonkilencedik játszható karaktere.

Aki lemaradt a Reunion alcímű animált rövidfilmről, az tegyen le mindent és kattintson a fenti linkre, ugyanis a tömény western stílussal átitatott videó az utóbbi Shortok egyik legjobbja lett. Egy kicsit közelebbről megismerhetjük Jesse McCree történetét, valamint itt mutatkozott be először a játék talán legjobban öltözött hőse, Ashe is. Ismerjük meg az ő történetét is!

Az Overwatch legújabb gonosztevője (vagy antihőse?) már kislányként megtanulta, hogy milyen igazi vezetőnek lenni. Egy gazdag család sarjaként számtalan lehetőség adott volt számára, ő mégis új családot keresett magának, s hamar rossz útra tért. Úgy izgalmas az élet, ha van benne izgalom, nem igaz? Persze testőre és inasa, Bob, a jókora omnic sosem hagyta el - még akkor sem, amikor a fiatal McCree-vel megalapították a Deadlock Ganget. Új családjával a háta mögött Ashe az amerikai délnyugat egyik legrettegettebb banditája lett. Mégpedig jó okkal.

Viper nevezetű scifi-Winchesterével a kézben Ashe a sebzésre specializálódott karakterek táborát erősíti. A fegyver folyamatos gyors tüzeléssel, vagy pontos, lassabb alternatív lövésekkel süthető el, hála az azon található célzókának. A 12 töltényt tároló karabélyt egyesével tölthetjük újra, ezzel megkerülve a teljes újratöltés-animációt. Ezt persze félúton meg is szakíthatjuk, ha úgy hozza a helyzet. A puska mellett Ashe egy rövid csövű sörétest is magával hord, melynek akkora a lökete, hogy a legmasszívabb ellenfeleket is messzire ellökhetjük vele. A stukker visszarúgása sem semmi, így ezt kihasználva Ashe könnyedén hátra vagy a levegőbe ugorhat.

Egyetlen postakocsi tolvaj sem lehet az igazi pár rúd dinamit nélkül. A két másodperces kanóc komoly sebzést okoz bárkinek, aki nem keres fedezéket, ezt az időt pedig könnyen lerövidíthetjük, ha a szeretetcsomagot egy célzott lövéssel még a levegőben szétdurrantjuk. Végül, de abszolút nem utolsó sorban: Bob. Bizony, Ashe legerősebb képessége nem más, mint a bajszos omnic. A szűkszavú robot gond nélkül tarolja le az útban lévő ellenfeleket, ezután pedig afféle lőtoronyként funkcionálva meg is szórja őket ólommal. Bob technikai szempontból egyébként egy extra hősnek számít a pályán, így hatnak rá az olyan képességek is, mint Ana Nano Boostja, Sleep Dartja, vagy Zarya Barrierje.

A bemutató során nem kevés szó esett Ashe technikai, vizuális, illetve audiodizájnjáról. A jól öltözött fegyverforgató és omnic testőre meglepően kevés iteráción estek át. A hölgy képességei szinte alig változtak a fejlesztés alatt, csupán a dinamit volt az, amely fürtbombaként kezdte a pályafutását és csak később nyerte el a végleges formáját. Az eredeti tervekhez képest jóformán csupán néhány színvariáció és egy hajvágás történt - ez utóbbira technikai szempontból volt szükség. A hős hangját egyébként a voiceover-veterán, Jennifer Hale kölcsönzi majd.

Ezzel pedig ki is merült a Blizzard idei Overwatch-bemutatója. Szó esett az idei év legemlékezetesebb pillanatairól (le a kalappal, hiszen a játékosok 12,7 millió dollárt gyűjtöttek össze a mellrák-kutatásért), de új térképről, játékmódról ezúttal sajnos nem kaptunk hírt. Akik azonban esport-oldalról is követik a lövöldét, azok tartsák nyitva a szemüket: az Overwatch World Cup igen komoly mérkőzéseket tartogat még számunkra.

   
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...