Destiny 2: Forsaken - jócskán alulteljesített a DLC

  • Írta: sirdani
  • 2018. november 9.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision Blizzard a tegnapi napon közzétette a legújabb pénzügyi jelentését, mely alapján a szeptember 30-cal záródó üzleti negyedévben a vállalat az előzetes elvárások felett teljesített. Ám vannak szépséghibák...

A vállalat teljes bevétele megközelítőleg 7 százalékkal csökkent, így 1,51 milliárd dollárt könyvelhetett el, ám a nyereség 38 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, vagyis összességében 260 millió dollárral zárt a kiadó.

Az adatokhoz viszont hozzátartozik, hogy nemcsak a bevétel, de a vállalat iránt elköteleződött játékosok száma is csökkent az utóbbi hónapokban. Egészen pontosan az Activision Blizzard 345 millió aktív játékossal rendelkezik, melyből 262 milliós játékos a King Games alkotásain keresztül kötődik a céghez (lásd Candy Crush Saga), 46 millió az Activision-játékokkal, 37 millió pedig a Blizzard-alkotásokkal.

A csökkenő tendenciából a Destiny 2 jócskán kivette a részét, a szeptember elején debütált Forsaken DLC-ről a vállalat ugyanis azt írta, hogy „nem sikerült teljesítenie pénzügyi elvárásainkat. Még mindig sokat kell dolgoznunk azon, hogy teljes mértékben újraélesszük a Destiny rajongói bázisát. Mivel ez még nem sikerült, így a Destiny az elvárásaink alatt teljesített az utóbbi időkben.”

A DLC viszonylag sikertelen rajtja egyébként azért is hathat rémisztően az Activision számára, mivel a körülmények teljes mértékben adottak voltak, hiszen a Destiny 2 szeptemberben szerepelt a PlayStation Plusban, illetve PC-n egészen november 18-ig ingyenesen szerezhető be az alapjáték.

7.
7.
gegory
Persze nem panaszkodok ingyen volt és tetszik a természet megvalósítása mert az a Warframe-ben nem lett annyira jó mint itt.
6.
6.
gegory
Én nagy Warframe-es vagyok és az a játék után ez a Destiny egy sótlan tucat shooter :S A Warframe-ben számtalan jobbnál jobb fegyver, karakter, páncél és kiegészítő van de itt a taktikázás kimerül abban, hogy jobbnál jobb fegyvereket, strapa bíró páncélt kell farmolnod, hogy lenyomd az ellent.
5.
5.
Aanash
A Forsaken nem lett rossz, inkább az egész Destiny úgy ahogy van.
Lehúzás és újra hasznosítás nagyrészt és kritikán aluliak az előző dlc-k.

Nem jól teljesített, azaz nem tudtak hülyére venni mindenkit újfent.
4.
4.
Macifasz
Talán nem kellett volna huszonezerért adni, mintha egy teljes értékű 3. rész lenne, és akkor többen megvették volna. Pl. én is ezért várok egy akcióra, mert annyit nem adok érte, amennyiért árulják.
3.
3.
McDuff
Nem sikerült? Máshol azt olvastam, hogy a Destiny 2 vitte a szeptembert, azt nézve hogy melyik játékra költöttek legtöbbet a játékosok adott hónapban. Úgyh ogy van egy Fortnite is...és még így se?
2.
2.
delphijos
Szerintem amennyire jó üzlet manapság multi only játékokat fejleszteni, annyi buktató is lehet benne. Jön valami új, és az emberek két perc alatt elpártolnak.... Nagyon kevés cím van amelyik sokáig meg tudja tartani a játékosbázist. Az MMO-kkal ugyanez a helyzet.
1.
1.
zoli12i
Talán az segíthetne ha neki ülnének és csinálnának egy Forsaken szintű kiegészítőt ingyen. Meg ha azt a ezernyi bugot is orvosolnák. Pl. a Pvp játszharatlan. Egyedül a pve része megy a játéknak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...