HWSW: Íme, a Samsung hajtogatható okostelefonja

  • Írta: fojesz
  • 2018. november 9.
  • Hardver
Link másolása
Fejlesztői konferenciáján villantotta fel a telefont a cég, ahol a Bixbyt is megnyitotta a fejlesztők felé, sőt a TouchWiz utódja, az új One UI felhasználói felület is bemutatkozott - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Évek óta várt bejelentéssel rukkolt elő a Samsung az idei fejlesztői konferenciáján: a vállalat bemutatta első hajlítható kijelzővel szerelt, összehajtható okostelefonját - még ha nem is teljes egészében. A színpadon persze nemcsak a sokat pletykált készüléknek jutott hely, a cég új felhasználói felülete is bemutatkozott, illetve virtuális asszisztense, a Bixby háza táján is jöttek újdonságok, melyek közül a legfontosabb, hogy azt a cég végre minden érdeklődő fejlesztő számára megnyitja.

samfold02

A gyártó lekapcsolt színpadvilágítás mellett, látszólag elég masszív tokba bújtatva mutatta be az összehajtható okostelefont, így annak végleges formaterve továbbra is ismeretlen, a lényeg azonban így is kiderül: a telefonra két kijelző került, a méretes hajlékony panel a telefont félbehajtva annak belsejébe kerül, ilyenkor egy kisebb, külső kijelzőn folytatható az eszköz használata, mezei okostelefonként. A nagyobb, táblagép üzemmódban használatos "Infinity Flex Display" panel 7,3 hüvelykes, ezen a cég szerint párhuzamosan három alkalmazás futtatható, "multi active window" üzemmódban.

Érdekelnek a további specifikációk? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

23.
23.
BrockSamson
#22: Jah igen, en az sem lenne rossz, ha nem lenne olyan tegla, mint egy Nokia 2110. :D
22.
22.
BrockSamson
Az okostelefonra es foleg a tabletre is mindenki azt kommentelgette, hogy halott ugy, es amugy is folosleges, megis mindketto letezik. Ez nem igeny kerdese, mert igeny kb. mindenre van, ah eleg nagy tomeghez juttatod el a termeket, ez kizarolag artol fugg.
Ha lesznek nemsoka hajlithato kijelzok a kozepkategoriaban, akkor mukodhet, ha minden ilyen keszulek 400k+ lesz, akkor meg ugyis eltunik a sullyesztoben.
18.
18.
Blueberry
Az lenne menő ha pl.: simán telefon-széthajtom akkor tab-tovább hajtogstom akkor tv
16.
16.
delphijos
#8: "de erre nincs szüksége szerintem egy átlag felhasználónak de még az átlagon felülinek sem..."

Persze erre nem, de ahogy Admin is írta a 1234 megapixeles kamerára, meg az 5"-on 8k-s kijelzőre meg igen ? És persze mindíg jobb hw, de ugye a teljesítmény meg szinte pont elmegy ezekre... Még ez se tökéletes, de te hologramos vetítést akarsz ? De persze az is rögtön az első modellnél legyen tökéletes, mert különben bukás....
12.
12.
PS4jacksony
#10: Ezt már évekkel ezelőtt hallani lehetett ,hogy képesek rá...Hát meglátjuk hogyan reagál a piac és ki tudja majd kamatoztatni az összehajtható kijelzőt...Kíváncsian várom :)
11.
11.
Őrnagy
Ennél csak az lenne praktikusabb, ha a telefon egyben fustöltkolbász is lenne, mert ha megéhezik a tulajdonosa, megeheti.
10.
10.
Derivel
Nem értelek titeket. Hát persze, hogy bukás lesz EZ a telefon, de ezt nem is azért adják ki, hogy vegyék, mint a cukrot. Már a megjelenése is egy nagy mérföldkő, ezzel a termékkel azt mutatják meg, hogy igenis képesek ilyen újdonságokat létrehozni. Ennek a fejlesztése alapozza meg azt a technológiát, amit a jövőben sok helyen fognak használni.
9.
9.
Yanez
#8: Ne írj le előre semmit! No de tegyük fel, hogy bukta lesz. Így vagy úgy, a többi cég az ötlet láttán "felébredhet" és kezdetét veheti a nagy mobilok innovációs érája! Mi pedig csak jól járunk, mert előbb-utóbb új csillag fog születni. A Samsung megadta a kezdőlökést, úgyhogy hajrá!
8.
8.
PS4jacksony
#4: Bukás lesz ha tippelnem kellene most gondolj bele te sem vennél szerintem egy eldeformálható telefont ..Legalább is nagyon idétlenül és otrombán nézhet ki sem mint menő egy u alakba hajtott telefon.Jó meg tudják ezt is csinálni de erre nincs szüksége szerintem egy átlag felhasználónak de még az átlagon felülinek sem...

Majd ha a telefonok kivetítik a filmet 1080p be minimum a falra vagy hologramot nyomnak arra azt mondom ez igen....De ezt akkora baromságnak tartom....
7.
7.
ADMlN
Pfejj, köcsög samsung, hát hogy mernek innoválni?
Mindenki tudja, hogy mi évről évre csak ugyanazt a tepsit akarjuk csak egyre több kamerával megy egyre magasabb árcédulával.
6.
6.
Yanez
#3: Előbb az lesz, hogy 1 perc alatt feltöltöd, amire én biztosan nem fogok panaszkodni. :)
5.
5.
delphijos
#2: Lehet hogy igazad lesz, de azért lássuk be '"mindennel" ez van. Emlékezzünk hogy az első érintőkijelzők milyenek voltak. Aztán vagy kiforrnak, és "bejönnek", vagy nem. De semmi sem úgy kerül piacra hogy rögtön "tökéletes".
4.
4.
Yanez
Az ötlet nagyon jó, de kell ilyesmi nekünk? Bár ahogyan a népet ismerem, mindegy mi csak márkás legyen. Habár azért mégsem.
3.
3.
PS4jacksony
Az ember azt hinné okos emberek vannak a Samsungnál ez 7 köznapi embernek borítékolható,hogy nem fog kelleni... Hajítgatás ide oda....Inkább azt kéne piazra dobni,hogy 1-2 hetente keljen tölteni egy 400 ezres mobilt ne pedig naponta !
2.
2.
Perseus84
Ez sztem irto nagy bukta lesz. Beleolik a penzt de a kutya nem fogja venni nagyon kiforratlan meg ez a technika. Amit lattam videot a toresnel latni lehetett a csikot :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...