A PS4 legnépszerűbb játékai az elmúlt öt évből

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 16.
  • Biznisz
Link másolása
Tegnap ünnepelte ötéves szülinapját a Sony jelenlegi generációs konzolja, és ennek örömére néhány figyelemreméltó statisztikát osztott meg velünk a japán cég. Pluszban a fejlesztők is mesélnek a kedvenc játékaikról.

Ahogy arról beszámoltunk, november 15-én volt 5 éves a PlayStation 4. A hivatalos blogon közzétett infografikán a konzol történetének jelentős mérföldköveit vehetjük szemügyre. A masina 86,1 millió leszállított egységnél jár, szoftverekből pedig 777,9 millió fogyott fél évtized alatt. A gép 11 nagyobb rendszerfrissítésen van túl.

Itt pedig következzen a legnépszerűbb játékok listája - szigorúan alfabetikus sorrendben, direkt nem rangsorolják őket az eladások alapján.

A legjobb eladással büszkélkedő címek:

  • Call of Duty: Black Ops III
  • Call of Duty: WWII
  • FIFA 17
  • FIFA 18
  • Grand Theft Auto V


A legnépszerűbb játékok:

  • Call of Duty: Black Ops III
  • FIFA 17
  • FIFA 18
  • Fortnite
  • Grand Theft Auto V


Legtöbbször letöltött PS Plus-játékok:

  • Call of Duty: Black Ops III
  • Destiny 2
  • Dead by Daylight
  • Just Cause 3
  • Mafia III


Ami a DualShock 4 legkeresettebb színeit illeti, a flat black, a blue, a red, a white és a camo vezeti a toplistát, a legritkább konzolkiszerelés pedig a PS4 Pro 500 Million Units Edition, amiből csak 50 ezer darabot gyártottak.

Végezetül pedig érdemes átnyálazni az alábbi linket, hiszen a Guerrilla, az Insomniac, a Sony Bend és a Naughty Dog srácai mesélnek arról, hogy melyek voltak a kedvenc játékaik PS4-en.

69.
69.
Vis Major
#55: Csak az utolsò bekezdèsre reagàlnèk. (A többit inkàbb mellőzöm. Èvek òta ugyanaz a nòta)

Mièrt "szorulnak" rà? A jàtèkfejlesztő cègek akkor mègis min èrtèkesìtenèk a termèküket? Ha a konzolgyàrtòk szorulnak rà, akkor mègis mièrt akasztanak le a sajàt platformukon èrtekesìtett jàtèkok àràbòl? A sony 30%-ot "vesz el" minden multiplatformos jàtèk àràbòl. Ha ők szorulnànak rà nem pont fordìtva kène lennie? Pèldàul mikor a microsoft 1èves exkluzivitàst fizetett a Rise of the Tomb Raider-re. Na ez mièrt volt? Valamint mièrt kezdett el studiokat felvasarolni valamint lètrehozni? Biztos hobby-bòl elvègre nem az ex cìmek adjàk el a konzolt.
67.
67.
Max3000
#63: Ha azt mondom,hogy a szaros palacsinta finom és hülyének néznek emiatt,akkor csak a "saját vélemény" kijelentéssel kell érvelni és minden megoldódik?:D
66.
66.
Max3000
#64: Az xbox 360 egy évvel korábban jött ki,ráadásul olyan mondhatni reform játékok voltak rá,mint a Gears of War és az Alan Wake.Ott volt a Halo 3 is ami még csak erre jött és nem futott még ki,ott folt Fable sorozat,stabilabb volt az online szolgáltatás ami szintén nagy szó volt,mert a ps3 miatt nagyon sok mérget megettek a játékosok emiatt.Aztán még így is beérte a ps3 az xbox 360-at.Hogy tudta ezt elérni,ha nem az exclusive címek miatt?
65.
65.
Fata Morgana
#59: Csak annyira vagyok hülye mint itt sokan mások, akik komolyabb ismeretség nélkül lehülyéznek bárkit aki nem úgy béget mint a többi birka.
64.
64.
Fata Morgana
#60: Az Xbox360 és a PS3 idejében is több ex címe volt a Sony-nak még is többen vették az X360-at szóval még mindig nem értem ex ex ex dolgot.:)
Anno én a Fallout3 miatt választottam az X360-at mert az ex-ek marhára nem érdeketek az első ex címet 2011-ben vettem a konzolt 2006-an na bumm!
63.
63.
Fata Morgana
El sem hiszem mit kap itt az ember ha saját véleménye van.
Bemutatkoztatok de rendesen GRAT!
62.
62.
Norbiii
Beyond Two Souls, Until Dawn, Watch Dogs 2, Uncharted, Fifa (most már Pes) Most ez az öt jutott eszembe.

A kedvenc PS játékom a Beyond.
61.
61.
Huf93
Erről az egészről az a vicc jut eszembe mikor megy a szőke nő az autopályán és hallja a rádioba hogy egy őrült sofőr halad a forgalommal szembe erre megszólal mi az hogy 1 itt mindenki rossz irányba megy...
60.
60.
manderel
#40: Multiplatform címek miatt soha senki nem fog egyik vagy másik konzol mellett dönteni. Miért tenné? Bármelyiket veszi, tud vele játszani. Sőt, legtöbb esetben PC-n is. Ami 2 konzol között vízválasztó lehet, az az hogy mi van a multiplatform címek felett, pluszban. És a konzolválasztás szempontjából teljesen irreleváns hogy mivel játszanak legtöbben, mert amivel a legtöbben játszanak azok multiplatform címek, amiket bármin tolhat az ember.
59.
59.
Huf93
#58: Szándékosan ennyire hülye nem lehet senki .... ennek a sok hülyeségnek zsigerből kell jönnie ...
58.
58.
zoli12i
Fata Morgana te valami fizetett troll vagy ? Komolyan mondom, hogy fájdalmas olvasni a kommentjeidet.
57.
57.
Yanez
#54: Mondjuk ahelyett, hogy elnézést kérnél a bakidért (amit tisztelnék is), még neki állsz feljebb. Ettől a mentalitástól rosszul vagyok.

Csakhogy csupaszon megmutassam neked mekkora öngólt rúgtál:

" Viszont ha belegondolsz, és számolsz egy kicsit, akkor kijön hogy az ex címek miatt el tudtak adni 10-15milla géppel többet..."

Tessék, mondd kérlek ezt milyen matematikával számoltad ki. Csak mert gondolom nem a kusújjadból szoptad ki, vagy olvastad valamelyik "pistike hozzászól" fórum alatti kommenteknél.
56.
56.
Max3000
#55: Senki soha nem cáfolta,hogy az ex címekkel kevesebben tolják.Én is azon az állásponton vagyok,hogy például a fifa vagy cod vagy ac világát éljük.De már tényleg rohadtul idegesítő,hogy ennyire értetlen vagy,pedig mégcsak nem is két ismeretlenes egyenletről beszélünk.

Senki nem adta össze az ex címek eladásait,de még egy döglött verébnek is egyértelmű,hogy NEM EGY címet kell figyelembe venni,hanem az összes ex címet,mivel kurvára nem egyformák az ízlések,viszont kialakítanak egy nagyobb fogyasztói bázist eme címek.Ha már két konzol közül kell dönteni,akkor nem mindegy,hogy hány és milyen ex címek vannak egyiken vagy másikon.Te meg ide jössz,azt megmondod hogy 80 millió ps4-re eladtak 7,5 millió hzd-t és aztán mennyire nem számítanak az exek.Hát bakker,ennél még a kutyám is értelmesebbet vizel.Erre hoztam a tomb raideres eladási példám,mennyire egysejtű gondolkodásra vall.Ne haragudj,de én inkább jegelem is részemről a témát,mert ahhoz egy kicsit több logika kell számodra,hogy én itt nyugodtabb legyek a továbbiakban.
55.
55.
Fata Morgana
#52: Mert te ezt pontosan tudod igaz?
Már írtam nem kell számolgatnom semmit minden fent van a neten.
Már értem ti azt képzelitek hogy mondjuk a 7.5milla a HZD miatt vett konzolt a másik 6-7 milla a GOW miatt stb stb ti ezeket összedjátok???LOL. Még a könnyem is potyog a nevetéstől.
Rajtam kívül jó páran leírtuk vannak olyanok nem kevesen akik lef.ssák az ex címeket nem ez konzolok lényege.
Esetleg ha igazatok lenne (persze távolról sincs) nem szorulna multis címekre a Sony sem az MS ugy e utóbbi cégnek töredéke az ex a Sony-hoz képest még is 40milla felett van az eladás akkor hogy is van ez????
54.
54.
Fata Morgana
#50: A mai világban amiben te is élsz, a számok dominálnak, ez ugye köztudott lépten nyomon erről cikkeztek ti is, mi az első a listán, hány pontot kapott egy adott játék amit teszteltetek, mennyi az fps vagy a felbontás, még a sikert is díjakban (mennyit kapott a játék) mennyi a bevétel, mennyien játsszák, mennyien streame-lik stb.(sorolhatnám reggelig) ez a fogyasztói társadalom
Akkor miért nincs jelentősége a mateknak????
Visszafelé én is lesza.om mit gondolsz ez a cikk még mindig, nem az ex címekről szól.
Amúgy nem igen kell segíteni a matekban tele van az internet az erre vonatkozó adatokkal.

Ez egy olyan dolog min anno az RROD az Xbox360-nál a sok majom csak egyre szajkózta a butaságot, addig már csak az emberek 1% jutott el mitől volt ez probléma, (az EU korlátozta a felhasználható ÓN mennyiségét a műszaki cuccokban) és ez pont a X360 kezdődő gyártásánál vezették be és nem volt kitesztelve az az esüst összetétel amivel hirtelen helyettesíteni lehetett az ÓN-t.
Megszoktam hogy sokan felületesek rengeteg témában, ezért én ezzel be is fejeztem ezt a témát.
Jó éjt!
53.
53.
Yanez
52.
52.
Max3000
#51: Ó tényleg?Akkor fejlődsz,mert pont a te "matekos" logikád alapjára akartam felhívni a figyelmedet.Ezek szerint akkor leesett,hogy hülyeség ahogy "kiszámoltad" a konzoleladásokat és egy ex egy főre jutó adatait.
51.
51.
Fata Morgana
#48: Nem tudom mi okból jutottál erre a következtetésre de logikád téves csak megsúgom.:)
50.
50.
Yanez
#46: " Viszont ha belegondolsz, és számolsz egy kicsit, akkor kijön hogy az ex címek miatt el tudtak adni 10-15milla géppel többet..."

Te most komolyan egy ilyen helyzetet nyers matekkal számolsz ki??? Olyan érzésem van, mintha azt számolod, hogy akik codoznak, fifáznak, bf-eznek meg stb, azokat egyáltalán nem érdekli az ex és nem is játszottak velük. :) Jól mondom, hogy erre következtettél? Ha már ennyire akarsz matekoskodni, akkor kisegítésként annyit elárulok, hogy egy ilyen egyszerű matematikai számolásnál az eddig megjelent összes ps4 exet figyelembe kell venni. Letojom mit kapsz, csak segítek a matekban. :)
49.
49.
Max3000
#48: "játékgépeket+pc-t
48.
48.
Max3000
#43: Egyébként nézd meg a 2013-as tomb raider eladásait.Aztán nézd meg,hogy hány xbox 360-at és ps3-at adtak el,hány ps4-et és xbox one-t(ezekre is megjelent) valamint hány laptopot vagy pc-t és hányan rakattak össze gépet(sok sikert) aztán azt a fantasztikus következtetést fogod ismét levonni,hogy nem a multiplatform címek miatt veszik a játékgépeket.:D
47.
47.
Max3000
#43: Nem azért,de egyetlen platformra 7,5 milla eladás az nagyon jó dolog.20-30 millió meg multiplatform címnél sem sűrű jelenség.Azt is tedd hozzá,hogy nem egy ex miatt döntenek az emberek,hiszen nem mindenkinek jön be ugyanaz.Lehet más a gow miatt vesz ps4-et,vagy a gran turismo miatt.
46.
46.
Fata Morgana
#44: Viszont ha belegondolsz, és számolsz egy kicsit, akkor kijön hogy az ex címek miatt el tudtak adni 10-15milla géppel többet az az 65-70 milla PS4 exek nélkül simán eladtak volna, végül is bevonzottak 10-15 milla "tejbe tök pistikét" akiktől hangos minden fórum.
A normálisabb PS4-es tulajok kommentjei is ott vannak ezeken a fórumokon (hála az égnek) akik azért objektívabban írogatnak konzolról, játékokról "lila köd" nélkül ami hihetőbben hangzik mint "a gatyámba élveztem" "meg elcsöppentem" stb. a hideg kiráz az ilyen mű máyer egyedektől.
45.
45.
Fata Morgana
#42: Pont ezt írtam én is, valamiért még a saját játékos közösségüket is lenézik a PS tulajok, mert nem az ex címeket preferálják sőt, ahogy írod alsóbb rendűnek titulálják ezeket a játékosokat.
Az meg sem fordult a "fejükben" hogy vannak akik bokros teendőik mellett inkább elökörködnek egy-egy ilyen multis cím mellett mert erre van idejük és ez jön be nekik.
Nem tudom miért elítélendő a dolog de szerintem azok sem akik ezt mondják.
44.
44.
Yanez
#40: Látod haver, ebben egyetértek veled! Nem az ex címekből származik a legtöbb bevételük, soha nem is abból származott és soha nem is fog. Na de mit gondolsz, miért pénzelik a belsős studiókat, hogy mégis minél dörgősebb exeket csináljanak? Hiszen nem is azokból van a legtöbb bevételük. Elárulom: egyszerű üzlet (már bocs).

Ez nem csak a videójátékok világában megy így, hanem szinte mindenütt.A cégek a hasonszőrű termékeikbe minél több extrát igyekeznek belepakolni, hogy ezzel csábítsák a népet. Ezek az extrák pedig általában jók is szoktak lenni, de az emberek többsége még így is alig használja őket, a többi alap dolgokhoz képest. Mégis sokat számítanak az eladásnál, mert olyan pluszt kínálnak az adott termék(ek)hez, amelyet a többi cég nem, vagy esetenként nem pont ugyanolyat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...