Ma élesedik a Fallout 76 első javítása

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 19.
  • Letöltés
Link másolása
Finoman szólva sem lett tökéletes az online játékra koncentráló Fallout 76, de a Bethesda szorgosan dolgozik a rajongók által nehezményezett hibák orvoslásán. Az első patch ma érkezik, megágyazva a következő hetek új funkcióinak.

A Bethesda kiadta a Fallout 76 frissítési ütemtervét a következő hetekre vonatkozóan - az év végéig egy sor javításra számíthatnak a játékosok. A fejlesztők meghallgatták a visszajelzéseket és "tudomásul vették a problémákat".

Az első fecske már ma élesedik, amely új funkciókat nem, inkább teljesítményjavulást és optimalizációt hoz magával. Javul a felhasználói felület, a küldetések stabilitása és a C.A.M.P. is. Mérete nagy lesz, míg az ezt követő, rendszeresen érkező patchek "sokkal kisebbnek" ígérkeznek.

A következő hetekben a játékosok privát tárolóládájának kapacitása is növekszik majd, illetve a más játékosokkal való kommunikációt "push-to-talk" rendszerben segítik majd elő. Az Ultrawide, 21:9-es képarányú monitorok támogatása is bekerül a kalapba, ahogy a Field of View-csúszka is PC-n.

Ami a friss tartalmakat illeti, új Vaultok jelennek meg, táborunk javítására és bővítésére új funkciók állnak majd a rendelkezésünkre, és élesedik a frakcióalapú PvP is.

A Fallout 76-ról írt tesztünket hamarosan olvashatjátok.

61.
61.
PiszkosFred
#60: Ismerve a jelenlegi (es korabbi) munkassagodat ugy erzem, hamarabb vegzunk ha azt mondom, oke, legyek az :) (meg akkor is, ha tudom, hogy ennel nagyobbat szerintem az eletedben nem tevedtel meg).
60.
60.
Ooorky
#55: Nagyon elkeseredett ember lehetsz, ha az ilyen Skinner doboz típusú cuccok szórakoztatnak, én anno a szakításomat dolgoztam fel 3 hónap tömény ArcheAge-dzsel, pedig annál unalmasabb cuccot el se tudok képzelni, de utána rendbe jöttem :D .
59.
59.
PiszkosFred
#58: Hat, a jelek szerint valoban nem a FO76 beveteleibol fizeti ki az idei ev vegi bonuszt a Bethesda/Zenimax :)

Elmondta anno Pete Hines az E3 interjuk soran, hogy a FO76 celkozonsege nem a hagyomanyos Fallout rajongok elsosorban, ez az egesz egy kiserleti jellegu dolog, az elso szarnycsapkodas a multiplayer vilagaban (mondjuk olyan is jelenleg).

Direkt hangsulyoztak, hogy lesz Fallout 5 (ezert is kapott 76-os "sorszamot" ez a projekt, jelezve, hogy nem ez a franchise jovoje, ez csak egy vadhajtas, egy spin off). Nem is csoda, hogy az interkativ sztorik altal vezerelt felfedezos es karakterfejlesztos jatekmenethez szokott Fallout kedveloknek nem is tetszik a jatek, hiszen hianyzik jo par fontos aspektusbol jonehany.

En azert hiszek az Early Access megoldasban, mert ott tenyleg egyszerre fejlodik a jatek a tesztek eredmenyevel. Szinte az osszes mai survival jatekot kiprobaltam, amelyek 99%-a EA cimkent jott ki, es a legtobb esetben elmondhato, hogy az elso jatszhato EA verzio es az esetleges vegleges kozott nagyon sok fejlesztes, fejlodes es javulas tapasztalhato. Volt, ahol konkretan motort csereltek alatta, volt, ahol komplex alrendszereket kukaztak, mert a fejlesztok jo otletnek tartottak, de a visszajelzesek alapjan nagyon nem volt az :)

En hiszek a kommunikacio es az egyeztesek hatalmaban, es bar nem vagyok fejleszto (sose nem is leszek az), de ha ket fel leul egymassal konstruktivan megvitatni valamit egy jatekos es egy fejleszto, akkor ha van befogadokeszseg a fejleszto oldalarol - es nem csak kamu az egesz -, abbol mindenki profital majd.

En most benyomnek a helyukben egy ujratervezes gombot, elvonulnek fel evre es kijonnek egy massziv peccsel, amely korrigalja a kifogasokat. Van egy rakas studiojuk mostanra, nem fog emiatt csuszni sem a Starfield, sem a TES VI. (amugy sem tudjuk, mikor jonnenek azok).

Lehuzni a vecen nem fogjak, AAA / 60 euros jatekot nem fognak kukazni, de a jelenlegi visszajelzesek mellett a Pete Hines "orokkon orokke menni fognak a szerverek" kijelentese is megmosolyogtato :)

Diablo Immortal pelda nagyon jo, szerintem Cheng es Howard lehet leul valamikor sorozni, mert van mit megosztani egymassal :D Eskuszom sajnaltam szegeny diablos fovezert az Blizzconon, ott allt egy "hide the pain Harold" mosollyal es csak nyelte, csak nyelte a "kerdezz felelek" paneleken kapott pofonokat. Az biztos, hogy amit ott kapott, azon nagyon kevesek mennek keresztul. De, legyunk oszintek, hazhoz is ment a lof*szert...
58.
58.
hadzsime
#57: Felháborodás szerintem így is úgy is lett volna, csak nem ekkora. Ez a játék a legoptimálisabb formájában is csak a Fallout rajongók nagyon apró részének készült, szóval biztos lettek volna bőven habzószájú rajongók, akik nem ezt várták.

Egy picit olyan ez mint a Diablo Immortal esete. Ott a hardcore PC-s Diablo fanok elé dobtak egy casual mobiljátékot, itt pedig az élettel megtöltött, történet alapú singeplayer RPG kedvelőinek adtak egy "üres"(mármint nem tartalmilag) online túlélőjátékot.
Biztos mind a kettőnél van olyan, akinek mindkét típus bejön, de nem sok. Ennek a játéknak a kiadása alapból merész vállalkozás volt/lett volna, nem hogy még hibásan vagy early accessben.
Én szurkolok hogy hozzák rendbe és essenek neki a modderek(ha tudnak egyáltalán), de szerintem ez mindig is rétegjáték fog maradni.
57.
57.
PiszkosFred
#54: Tudod mi a vicces? :)

Ha a Bethesda leszallt volna a magas lorol es kiadja a FO76-ot steamen a jelenlegi 30-40 euros aron, EARLY ACCES "uzemmodban"/cimkent, SENKI sem haborodott volna fel es ha egy ev alatt teszi rendbe az egeszet, boldogan segitett volna mindenki a visszajelzesekkel.

Mert nincs ketsegem afelol, hogy a kovetkezo egy evben ugyanugy rendbe fogjak tenni a jatekot, ahogy az ESO-t is rendbe tettek (bar nyilvan az a testver ZOS felelossege, nem a BGS-e, de az istallo azonos), mert az is kb ugy indult, ahogy a fejlesztok nagykonyveben a "hogyan NE adj ki jatekot" cim alatt szerepel figyelmezteteskent. :)
56.
56.
PiszkosFred
#55: hja nem valaszoltam: nem erdekel, hogy csokken az ara. Az autom abban a percben a 70%-at eri, ahogy kijottem a kereskedotol. Nem fogom emiatt felgyujtani a telephelyet :) En megvettem aranyaron a FO76-at, jatszottam vele azota 3-4 hetet, mar az az 50 ora megerte a 20 000 Ft-t, nem bosszankodom amiatt, hogy most epp 10-12 000 Ft kornyeken lehetne megvenni. Ilyenek engem (!) hidegen hagynak, de megertem, ha mas emiatt puffog vagy morog. En nem.
54.
54.
hadzsime
#47: +1
Na pont ez az. Itt az előrendelők/vásárlók többsége úgy tesz mintha a játék egy hibátlan gyöngyszem lenne és csak divatból szidnák a játékot, akik pedig megpróbálnak kritikákból, cikkekből, videókból tájékozódni és arra a véleményre jutnak, hogy ez nem egy olyan játék, ami megéri a pénzét, azok mind haterek és szexuálisan frusztrált szüzek, akik azon élik ki magukat, hogy szidhatnak egy játékot.
Biztosan el lehet vele szórakozni, elhiszem hogy nem játszhatatlanul szar, de azért ismerjétek be, hogy olyat állítani, mint ami ezt az egész vitát kirobbantotta, piszkosul nagy túlzás.
"Szerintem kibaszott jo lett a hibáival együtt. És olyan tartalommal amit nem sok játék mondhat magáénak."
49.
49.
Fata Morgana
#48: Egyet értek veled, tökéletesen leírtad a lényeget "aki szereti az elfogult lesz" ezt sokan elfelejtik mikor nem a kedvenc játékukról van szó, mert ami nem kedvenc azt lehet fikázni.
Írtam lejjebb is ha itt saját véleményed van és nem azt nyomod, amit máshol kritikákban írnak már jön is a "hideg víz" ezen az oldalon az a lényeg, hogy akkor bólogass mikor a többség is ezt teszi.
48.
48.
Mondi21
#47: Aki szeereti az elfogult lesz. De ez a fröcsögés kiveri nálam a biztosítékot. Itt tényleg arról van szó hogy a haterek találtak maguknak egy játékot amin kiélhetik magukat. Csodálkozik bárki is hogy olyan lett a játékos társadalom amilyen? Tisztelet a kivételnek persze. Mondok egy példát, a mai "gamerek" 90% a azt sem tudja miaz. Mafia 1. Visszanézve őskori grafikája van. Viszont történetben, odaver bármelyik mai játéknak. Itt a felfogásról van szó. Ritkán írok ide mert itt mindenki baromi okos...
47.
47.
Yanez
#46: Nincs azzal baj, ha valakinek tetszik egy gyenge minőségű játék. Nálam is volt ilyen párszor. Viszont ettől még nem kéne ennyire elfogultan nyilatkozni, mert egyáltalán nem arról van szó, hogy azok rinyálnak, akik csak jutubon láttak videót. Tessék olvasgatni kritikákat és azok véleményét, akik aktívan tolják! A yt huszárokat pedig egyszerűen kerülni kell.
46.
46.
Mondi21
#45: Végre valaki át látja a dolgot. Miért kellene nekünk akiknek tetszik a játék rosszul érezni magunkat? Nem mindenkinek fekszik ez a játék ezt el kell fogadni. Aki csak youtubon látott róla videót az szerintem maradjon csendben. Pont az a baj hogy a mai világban szinte bárki tudja osztani az észt. Ha ért hozzá ha nem. A grafika buzik meg keressenek más elfoglaltságot. Minden hibája ellenére tűrhető játék. Igen, tetszik és élvezem. Nem bántam meg a rá költött tizest. Remélem kibírjátok ezt a véleményt. Azok akik itt verik a nyálukat, keressetek egy nőt, vagy ha már van akkor vele foglalkozzatok. A Fallout 76 legyen az életben a legnagyobb gondotok. :)
43.
43.
supair
Ez az egész kb most ott tart ahol a Boksz vs Ps.Nem akadtam ki és kösz jól vagyok.
Leírtam amit láttam benne...utoljára.Aki ehhez a közösséghez tartozni szeretne na kislányok ott van a bibi:-D
Nagy tisztelet azon keveseknek kik még köztetek maradnak.
42.
42.
Fata Morgana
#39: Itt ez módi, kapsz ha saját véleményed van, azonnal lehülyéznek, idiótáznak stb..
Sokan elfelejtik hogy ez egy kommentelős oldal ahová bárki leírhatja a véleményét, bármilyen cikkel témával kapcsolatban.
Majd jönnek az "erkölcs" csőszei híján minden kultúrának és megmondják hogy, hülye vagy, ostoba stb... és hogy az a jó amit ők mondanak.
40.
40.
Kelan
Minden hibája ellenére, remek játék kerekedett belőle. Hozza a hangulatot. Nem bántam meg az elővásárlást, a javításokat azért várjuk ofkorsz!
39.
39.
Diabolis83
#38: És ezzel a stílussal semmi gond. Még egyet is értek vele. De miért kell másokat minősíteni, alpári stílusban? Főleg fotelben... Gyanús, hogy némelyik kapna kettőt, azt sem tudná merre van. De az internet szép, az internet jó...
38.
38.
delphijos
#36: Egyrészt igazad van, méh ha sok ember szerint rossz is, az nem ördögtől való ha valakinek bejön. De azért lássuk be ez a “belépő”:

“Szerintem kibaszott jo lett a hibáival együtt. És olyan tartalommal amit nem sok játék mondhat magáénak.”

azért enyhén szólva is túlzás. Azért nem vagyok meglepve hogy erre ugrottak az emberek. Lehet hogy van akinek bejön, az élvezze, de nagyot mondani sem kell. Személyes véleményem hogy egy ekkora kiadótól egy ilyen nívós nevet viselő játékot ilyen grafikával 2018-ban kiadni szégyen.
37.
37.
gorbesz
Lett volna potencial egy ilyen fallout jatekban...
36.
36.
Diabolis83
Annyira szánalmasak vagytok. Akinek tetszik az hülye, vagy épp gyökér. Nekem tegnap csak egy órám volt rá, ezért nem véleményezem sem a játékot, sem a játékosokat.
34.
34.
hadzsime
#33: Ne akadj már ki baszki. Nem kell mindenkinek jó véleménnyel lennie a játékról ahhoz, hogy te úgy játszhass, hogy ne érezd közben azt, hogy szar döntést hoztál. Ha tetszik játssz vele. Kész. Hab-nak is tetszik még sincsenek kimoderált hozzászólásai.
Egyébként szerintem azért viccelődtek veled sokan, mert a tartalommal dicsekedtél miközben sokan pont arról panaszkodnak, hogy (még?) nagyon üres a játék.
33.
33.
supair
#32: Köszönöm.Itt látszik az oldal minősége:-D
Negyvenhat vagyok.Egy mixer.És tíz éves koromban halt meg az Apám.
32.
32.
Ooorky
#31: kimoderált üzenet
31.
31.
supair
Igen okos gyerekek vagytok Ti:-D
Meséljetek még.....miért kell kidobjam a játékot a kukába?
Holnap talán el is ajándékozom.:-D
28.
28.
Drazhar
#26: Ezek tipikusan az olyan arcok akik ezzel játszanak elsőnek.
Mint amikor itt az oldalon is írta valaki, hogy neki az AC-ból a Black Flag a kedvence - igaz csak azzal játszott. Okcső. ¯\_(ツ)_/¯
25.
25.
supair
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...