Elstartolt a DayZ bétája, a héten Xboxra is jön

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 20.
  • Korai verzió
Link másolása
A Bohemia zombis túlélőjátéka még 2013-ban élesedett a Steam Early Access kínálatában. Öt év és négymillió eladott kópia után végre itt a stabil bétaverzió, ráadásul a héten az Xbox Game Preview programba is bekerül a cím.

Volt idő, amikor mindenki a DayZ-ről beszélt, ami nem véletlen. A Bohemia alkotása egyike volt a legelső túlélőjátékoknak. A fiktív posztapokaliptikus Chernarusban játszódó anyagban nem csupán a zombikra kell odafigyelni, hanem a többi játékosra is. Itt nincs két életed, ha egyszer fűbe harapsz, akkor vége a menetnek. Az éhség és a szomjúság mellett realisztikus sérülésmodellt kapott a DayZ.

Öt évvel a PC-s Early Access-debüt után végre megérkezett az első stabil bétaverzió, amit számos új funkcióval felvérteztek. A karaktermodellek szebbek lettek, megjelent a bázisépítés, javult a zombik viselkedése és visszatértek a vezethető járművek is. Ám a legfontosabb, hogy teljesen új engine-t kapott a DayZ.

Modtámogatás nélkül, de a héten végre megérkezik a Game Preview-verzió is Xbox One-ra. Egészen pontosan november 22-én csaphatunk le rá, hovatovább egér- és billentyűzettámogatást is kapott az átirat.

A végleges verzió - már PS4-en is - a jövő év folyamán érkezik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...