Nagyot ment a Nintendo a Black Friday alatt

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 29.
  • Biznisz
Link másolása
Eladási rekordokat döntött a Nintendo az Egyesült Államokban a múlt hétvégén. A háladadástól egészen a Cyber Mondayig tartó öt napos időszakban a Switch lett a legkelendőbb Nintendo-konzol a cég történetében - még a Wii-t is lenyomta.

Az elmúlt hétvégén nagyon ment a Nintendo szekere az Egyesült Államok piacán. A karácsonyi vásárlási lázat berúgó hálaadástól kezdve egészen hétfőig a kiotói cég eladási rekordot döntött. Az ötnapos időszakba még a Black Friday is beletartozott.

A Switch lett minden idők legkeresettebb Nintendo-konzolja az említett időszak során - a korábbi rekorder a Wii volt. Ezzel együtt a hibrid masina a legjobb hetén van túl az eladásokat tekintve az USA-ban. A cég összesen 250 millió dollárnyi hardvert és szoftvert értékesített a múlt hét végén.

A Nintendo megerősítette, hogy a Pokémon: Let's Go, Pikachu!-ból és a Let's Go, Eevee!-ből összesen 1,5 millió kópia talált gazdára a megjelenés óta. A Super Mario Party is elérte az egymilliós mérföldkövet, így időarányosan a legjobban fogyó Mario Party-címmé vált.

A Nintendo 3DS is elérte a 22 milliós eladott darabszámot, míg a Super NES Classic 2,5 milliónál, a NES Classic Mini 2 milliónál jár.

Az ünnepi időszakra belőtt leárazások tehát megtették a hatásukat a tengerentúlon, ami nem csoda, hiszen a Mario Kart 8 Deluxe-ot tartalmazó bundle ugyanannyiba került, mint az alapcsomag.

16.
16.
delphijos
#15: Természetesen ez is benne van a pakliban. Az is jót tett a gépnek hogy egy csomó régebbi cím kapott portot, és hogy több új erre is megjelenik.
15.
15.
GemForge
Sztem meg a multi címek közül jópár (az indie címek közül meg pláne) Switchen a legjobb, mert az élmény bármikor mobilizálható. Fontos szempont, mert családos emberként többször élem meg, hogy foglalt a nappali, meg a tévé, meg a PS4, meg a PC is... :)
14.
14.
delphijos
#10: Persze, jó a koncepció is, de azért senki se az indie játékok miatt veszi. Hanem azok miatt a nagy N címek miatt amik tényleg csak ezen vannak.
13.
13.
Ooorky
#9: Nekem, mint PC-snek momentán az Xbox és PS4 kínálata egyenlő a nagy 0-val, mindenből van hasonló vagy ugyanaz.
Ellenben a már csak a Mario Party-val töltött visítva röhögős délutánok miatt is megérte a Switch. Az már csak ráadás, hogy most munka közben vadul kergetem a Pokémonok és a Zelda: Breath of Wild is ott várja a tokban, hogy elindítsam végre :D
11.
11.
godach
#8: Én nagy nintendó szerető ember vagyok, és lehet hogy nem kudarc a switch viszont szerintem az is jó jelző rá, hogy minden csak nem siker....
10.
10.
Gamelord
#9: Ez szerintem nem igaz. Tény hogy a játék kínálat egészen jó (kezd lenni), de a reklámok nagy része a hardverre épít, illetve maga a koncepció nagyon jó. Nem mondanám egyértelműnek.
9.
9.
delphijos
#8: Persze nem akarok konzolvitát (exkluzív téma) de a Switch-et egyértelműen a játékkínálat adja el, nem hardver. Egyre több nagyon jó cim van rá
8.
8.
Gamelord
Hol vannak az agyilag 12 éves trollok akik megmondták, hogy kudarc lesz a konzol? Le a kalappal azelőtt a pár "delusional fanboy" előtt akik kitartottak az érveik mellett.
2.
2.
Darksiders84
#1: Ja és tartják az árukat használtan isnem úgy mint pl a Ps4 szuper játékai.
1.
1.
Ooorky
Én is vettem egyet, munkahelyen könnyebb hurcolni, mint a notebook-ot, cserébe horribilis áron vannak rá a játékok, úgyhogy a régi vas is kap egy második SSD-t a dvd író helyére.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...