Kicsapta a biztosítékot a játékosoknál az Artifact

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 1.
  • Hír
Link másolása
Hosszú évek múltán újra friss játékkal rukkolt elő a Valve. Az Artifact a gyűjtögetős kártyajátékok piacából szeretne kihasítani egy szeletet - sajnos a start nem ment simán, több játékos is a túltolt mikrotranzakciókra panaszkodik.

Több mint öt éve annak, hogy a Valve saját videojátékot fejlesztett, éppen ezért megkülönböztetett figyelemben részesül a csapat legújabb játéka, az Artifact. A DoTA világán játszódó gyűjtögetős kártyajáték szerdán jelent meg, de már egy csomó negatív értékelést kapott a Steamen.

De miért is? Sok játékos nehezményezte, hogy bár az alapjátékért 20 dollárt kérnek, a mikrotranzakciós rendszer nem áll meg a lábán. A teljes kártyagyűjtemény megszerzéséhez akár további 300 dollárt is kicsengethet a játékos. A bevételszerzései modell tehát jelen pillanatban még átgondolatlan, legalábbis így látod majd a helyzetet, ha a PvP-ben nem akarsz hátrányból indulni a fizetős játékosokkal szemben.

Habár az értékelések vegyesek, az Artifactra ráfüggött a nép, a napi játékosszám elérte a 60 ezer főt. Reméljük, a Valve módosítani fogja a monetizációs modellt.

A mobilos verziók 2019 folyamán érkeznek.

5.
5.
vmiki88
Noh ezért nem játszok kártyajátékokkal, el is veszik az ember pénzét, idejét meg a kedvét is az élettől. Úgy eldobtam a Hearthstone, mint anno a Dota 2-öt. Inkább játszok a még ki nem játszott singleplayer játékaimmal, amik az évek alatt a steam fiókomba kerültek.
4.
4.
Oresko
#1: Ez így tényleg szar, hogy nem lehet ingyen farmolni. HS-ban, ha valaki fizet is, napi questekből, vagy arénából, tavern brawlból összeszed valamennyi dustot, és abból lekraftolhat kártyákat, ami nincs meg. Itt meg csak a pénzt költik.
3.
3.
Ooorky
#2: Az eredeti CCG-k se jobbak.
Pokémon, Yu-Gi-Oh, Magic the Gathering...
Mind erről szól, hogy szezonálisan újabb és újabb paklikat kell összerakni, mert a régiek már gyengék hozzá, Magic esetében meg ráadásul tiltott is a régebbi kártyák használata bajnokságokon...
2.
2.
B-Shaggy
#1: Ez a téma hetente kerül elő a Hearthstone kapcsán is. Jajj, olyan rohadt drága ez a játék és láthatóan kapzsi benne a paklirendszer illetve a kártyadizájn, nem igaz, hogy nem lehet változtatni rajta! ÓÓÓÓÓÓ! ÚJ EXPA, MOST 80 DOLLÁR HELYETT CSAK 60 INSTABUY! ÓÓÓÓÓ! MEME KÁRTYALAP AMI SOHA NEM LESZ KOMPETITÍV ÉS 30 MECCS UTÁN MEGUNOM HOGY JÁTSZAK VELE? DAY 1 GOLDEN CRAFT!
Én alapból mindig úgy voltam a HS kapcsán is, hogy aki okosan építgeti paklikat, annak nem kell minden kártya, és bőven megépíthető 2-3 rohadt jó dekk minden expában, de ha valakit annyira zavar a rendszer, az szavazzon a pénztrácájával.
1.
1.
mephi
Miért változtatna ezen a Valve? Amíg lesz aki fizet ezért és még egy csomóan nézik is addig miért tenné ezt meg?
Saját véleményem az, hogy ez egy jól sikerült kártyajáték, de nem érzem azt az extrát benne, ami miatt ekkora őrület kellene, hogy legyen körülötte, amekkora most van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...