Artifact PC

Kártyajátékot készít a Valve a DOTA alapján.

Ingyenes lesz az Artifact, de nem fejlesztik tovább

Az Artifact, a Dota-univerzumban játszódó kártyagyűjtögetős játék sosem talált rá igazán a játékosaira. A Valve inkább felhagy a további fejlesztéssel, igaz, cserébe teljesen free-to-playjé teszik.

Veterán játékosokkal bétázna az Artifact 2.0

A Valve továbbra is dolgozik azon, hogy az Artifact ne az elfeledett címek között végezze. Miközben a színfalak mögött bütykölnek a játékon, már készülnek arra is, hogy megnyissák a zárt bétát a korábbi Artifact-játékosok előtt.

Egyjátékos kampánnyal tér vissza az Artifact

Habár az Artifact az utóbbi évek egyik legnagyobb mellélövéseként íródott be a Valve jegyzőkönyvébe, Gabe Newell bandája mégsem engedi el a digitális kártyajátékot. A 2.0-s változat egyjátékos sztorimóddal segítené a betanulást.

A Valve az Artifact újraélesztésén dolgozik

A washingtoni fejlesztő újabb esélyt ad egyik legfájóbb kudarcának, az Artifactnak. A Dota 2-alapokon fekvő kártyajáték teljes rebooton fog átesni, a készítők pedig nagy reményekkel igyekeznek korrigálni azt, ami elromlott.

Valve: komoly problémái vannak az Artifactnek

A Valve a minap közzétett egy blogposztot az Artifact weboldalán, ahol elismerte, hogy a Dota 2 világában játszódó kártyajátéknak komoly problémái vannak. A fejlesztőcég ezekre fókuszál most, a tartalmi frissítések csúsznak.

Az Artifact tervezőjétől is megvált a Valve

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a videojátékipar elbocsátási hulláma elérte a Valve VR-csapatát is. Azóta azonban kiderült, hogy a döcögősen rajtoló Artifact élén álló dizájnerek is elveszítették az állásaikat.

Eric Wolpaw visszatért a Valve-hoz

Maga a stúdió fejese, Gabe Newell erősített meg, hogy a Half-Life 2 és a Portal társírója, Eric Wolpaw újra a Valve sorait erősíti. Az úriember még 2017 februárjában hagyta ott a céget, de két év után mégis visszatért.

Játékosai 80 százalékát elveszítette az Artifact

Hosszú éveket kellett várni arra, hogy a Valve ismét visszatérjen a játékfejlesztéshez, de úgy tűnik, a váratlan kitérő nem sikerült túl jól. Az alig három hete megjelent Artifact ugyanis máris elveszítette játékosai 80 százalékát.

Kicsapta a biztosítékot a játékosoknál az Artifact

Hosszú évek múltán újra friss játékkal rukkolt elő a Valve. Az Artifact a gyűjtögetős kártyajátékok piacából szeretne kihasítani egy szeletet - sajnos a start nem ment simán, több játékos is a túltolt mikrotranzakciókra panaszkodik.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Habár az év legnagyobb megjelenésein jórészt túl vagyunk, még mindig akadnak finomságok a heti premiereket összegző listánkon. A következő napok főattrakciója a Darksiders harmadik felvonása, amelyben Fury nekimegy a Hét Főbűnnek.