Glukhovsky visszavette a Metro filmes jogait

  • Írta: sirdani
  • 2018. december 10.
  • Cooltúra
Link másolása
Az MGM még 2012-ben szerezte meg Dmitry Glukhovsky posztapokaliptikus regényének a filmes jogait, ám az írónak az első vázlatok alapján nem tetszett a túlzott amerikanizálás, ezért a stúdió egyelőre elesett az adaptálás lehetőségétől.

Ahogyan az első videojáték, úgy a filmadaptáció is a könyv történetéhez ragaszkodott volna, ám az eredetileg kiválasztott forgatókönyvíró, F. Scott Frazier amerikai köntösbe kívánta átültetni a sztorit, így Moszkva helyett Washington D.C. metróhálózata kapta volna a főszerepet. Most azonban ezt az elképzelést Glukhovsky teljes egészében elvetette.

„Az MGM-mel közösen tervezett projekt a könyvön alapult volna, ám a forgatókönyv közös írása nem vezetett sehova, így a jogok visszaszálltak hozzám. Szóval jelenleg új producerekkel egyeztetünk a lehetséges adaptációkról, viszont ez egy igencsak nehéz és hosszú folyamat. Én még mindig optimista vagyok. Hamarosan meg fogjuk látni, hogy a Metro Exodus megjelenésével képes lesz-e az IP jobban megvetni a lábát az óceánon túl.”

Az író mindenképpen ragaszkodik az oroszországi helyszínhez, mivel véleménye szerint Washington D.C. és Moszkva teljesen más történelmi háttérrel rendelkezik, és így jelentősen eltérő problémákkal kell szembenéznie mind a mai napig. „Rengeteg dolog nem működne Washington D.C.-ben. Washington D.C.-ben nem működnek a nácik, egyáltalán nem működnek a kommunisták, és nem működnek a Dark One-ok sem.”

„A Dark One-okat helyettesíteniük kellene valamilyen véletlenszerű szörnnyel, ám amíg a szörny nem néz ki emberien, addig az idegengyűlölet metaforája sem működne, pedig az számomra, mint internacionalista embernek, rendkívüli jelentőséggel bír.”

„A stúdiók azért félnek Moszkvába helyezni a történetet, mert az amerikaiak általában azokat a sztorikat szeretik, amik Amerikáról szólnak. Viszont megismétlem, a Metro: Last Light és a Metro 2033 - a könyv és a játék egyaránt - példányainak milliót adtuk el világszerte, és mostanra az emberek valószínűleg már elfogadják, hogy a történet Moszkvában játszódik, mivel ez is hozzájárul az eladások sikeréhez. Az apokalipszis amerikai változatát már sokszor láttuk, és a műfaj iránt elkötelezett és alapos ismeretekkel rendelkező közönség nem igazán szeretne ebből többet kapni.”

Szóval a fentieket összefoglalva bizony még sokáig kell várnunk arra, hogy a mozivásznon is megcsodálhassuk kedvenc metróhálózatunkat. Ugyanakkor nem sokáig leszünk már újabb moszkvai kaland nélkül; február 22-én érkezik a Metro Exodus PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en egyaránt.

15.
15.
Aanash
Ha nem az akciót meg a látványt majmolnák elsősorban a nézők, (tisztelet a kivételnek) akkor lehet akarnának komolyabban gondolkozni karakterekben, történetekben a készítők meg a támogatóik.
Csak manapság a filmek a kasszáknak készülnek.
Ott és akkor üssön nagyot, hozza a pénzt aztán mehet a göbörbe jöhet a következő.

Az író helyében csak olyannal tárgyalnék, aki hasonlóan gondolja.
Lehet hogy a nagy többség köpködne mert hát agyat kikapcsolni ül be a moziba, de aztán könnyen meghatározó film lenne az alkotás idővel.
De az meg nem hoz milliós bevételeket.
14.
14.
shatterhand
#10: Ruszki:)
Kisfilmekben jók,de ilyen amerika majmolast inkább hanyagoljak mert röhejes
8.
8.
shatterhand
Nem is értem miért nem a ruszkiknak adja el.
Fogas kérdés;)
7.
7.
Slik
orulok neki, hogy nem engedi tonkretenni ezt a mestermuvet egy konnyed 5-6 pontos felejtheto szarral
5.
5.
Buggy
Komolyan nem értem a filmeseket miért érzik, úgy hogy mindig mást kell csinálni, mint amit mindenki vár. Az összes ilyen projektnél akarják ki élni a kreativitást. Találjanak ki új dolgot és filmesitse meg azt, de amikor egy játékot vagy egy regényt kell megfilmesíteni az összes energiát abba kell ölni hogy két óra alatt át jöjjön az atmoszféra és a történet. Nem pedig írni egy satnya utánzatot. A regény nagyszerű alap majdnem, hogy aranybánya. Miért nem karolják föl az oroszok? Biztosan tudnak olyan vagy jobb filmet csinálni mint az amerikaiak. A japánok is megcsinálták a legjobb zombis filmet. Persze néhány Hollywoodi színész sokkal vonzóbb egy ilyen filmre, de én nagyon örülnék egy orosz adaptációnak.
2.
2.
piskóta
Nagyon helyes, csak támogatni tudom.
1.
1.
Perseus84
Te atya ur isten. Ezt a rendezot total ki kene venni a forgalombol. Szegyen gyalazat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...