Metro Exodus PC, PS4, XBOXONE

Elkészült a harmadik Metro-játék.

GC 2023: Bejelenthetik az új Metro-játékot is

Az ukrán 4A Games csapata kiállítóként lesz jelen az augusztus végi kölni rendezvényen, ami csak egyet jelenthet: az idei Gamescomon mutathatják be a Metro-sorozat következő iterációját.

Kétmillió Dead Island 2 fogyott eddig

A svéd Embracer-csoport is közzétette a pénzügyi jelentését, amelyből kiderült, hogy ugyan a cég részvényei csökkentek, de a Dead Island 2 meglepően jól fogyott a múlt hónapi megjelenés óta.

Jövőre érkezhet az új Metro-játék

Állítólag a Metro Exodus folytatásának fejlesztése már előrehaladott állapotban van, jövőre akár meg is jelenhet.

Ingyenesen elérhetővé tették a Metro Exodus fejlesztői eszköztárát

Akik megvették a játékot PC-n, azoknak ingyenesen elérhető a fejlesztői toolkit, amivel szabadon kísérletezhetnek.

Ezek a játékok kerülnek be a PlayStation Plus játékkatalógusába augusztusban

A Sony az ígéreteinek eleget téve minden hónapban bővíti a magasabb PlayStation Plus-előfizetési szintekkel elérhető játékkatalógust. Nézzük meg, milyen játékok kerülnek be ebben a hónapban!

Körözött személlyé vált Dmitry Glukhovsky

A Metro-regénysorozat írója márciusban nyíltan kritizálta az orosz-ukrán háborút. Ennek eredményeképp Dmitry Glukhovsky neve is felkerült az Oroszországi Föderáció körözött személyeinek a listájára.

Humble Bundle - 10 millió dollárral Ukrajnáért

Máris óriási sikert aratott a Humble legutóbbi játékcsomagja. A 40 dollárért megvásárolható bundle összesen 123 játékot tartalmaz, a bevételei pedig teljes mértékben az Ukrajnát támogató segélyszervezetekhez jutnak majd.

Több mint 6 millió példánynál jár a Metro Exodus

A 4A Games, illetve a játékot kiadó Deep Silvert is tulajdonló Koch Media anyavállalata, az Embracer Group megerősítette, hogy a tavalyi év utolsó napjáig bezárólag több mint 6 millió példányt adtak el a Metro Exodusból.

Új IP-hez toboroz a Metro-csapat

Komoly toborzásba kezdett a Metro-szériát jegyző 4A Games csapata. A stúdió számos játéktervezőt és grafikus művészt keres a következő nagy projektjéhez, amely a hirdetések szerint egy vadiúj IP lehet.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Az E3 nagy hírcunamijában kevés játék szeretne elveszni, kifejezetten kopár tehát az e heti felhozatal. Az újgenerációs konzolok tulajdonosai azonban így is örülhetnek, hiszen megújul a Metro Exodus és a The Elder Scrolls Online is.