Az idők változnak - a Doom örök

  • Írta: sirdani
  • 2018. december 10.
  • Videó
Link másolása
Ha van olyan videojátékos trailer, amit látni kell, akkor a Doom-franchise 25 éves születésnapjára készített előzetes mindenképpen olyan. Eszméletlen őrült videón az elmúlt 25 év és ami még hátravan.

Korai epizódok, újabb epizódok, rajongói alkotások, gyurmadémonok, szörnyszaggató jelenetek, agyatlan moddolás, kenyérpiritóval való irányítás, mémek és TGA 2016-os gitározás. Röviden ennyit sűrítettek bele a másfél perces jubileumi trailerbe a pályafutását 1993. december 10-én megkezdő Doom-szériáról.

És persze ezzel még közel sincs vége semminek, hiszen a Doom örök, így - ugyan még megjelenési dátum nélkül - legközelebb a PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re készülő DOOM Eternal epizóddal ugorhatunk majd fejest a démonirtásba.

Ha pedig már itt tartunk, mostantól mindenkinek lehetősége van csatlakozni az újonnan induló Doom fan klubhoz a Slyers.Club.comon, ahol feliratkozás után garantáltan megkapjuk a 25. évfordulós Zombi DOOM Slayer skint, amit majd a DOOM Eternalban tudunk felhasználni, de emellett más jutalmak is kiosztásra kerülnek.

19.
19.
Juha
#18: Főleg ha vízben sütötted el 7 másik játékossal viaskodva.
Belehaltál, de legalább ők is! :-)
18.
18.
br1Koo
#17: Számtech órán, meg szabad foglalkozáson nálunk is pörgött a Quake. Talán az első játék volt amivel lanoztam és emlékszem mennyire forró volt benne a lightning gun-nal pirítani az ellent.
17.
17.
Juha
Azt hiszem a Doom2-ben volt valami titkos pálya, ami a Wolfenstein 3D egyik szintjére vezetett, az igazi easteregg volt :-)
Mellesleg inkább nekem is a Quake1 jött be, mert azon Lanoztunk általános iskolában számtech órán, és én gyorsabb gépnél ültem, néhány haver megszívta, mert a karakterük sokkal lassabban mozgott a miénknél :-)
De inkább a Duke3D.exe volt az, amit mindenki el akart indítani otthon.
A Doom, Quake, Blood, wolfi1-2(spearhead talán?) sztorijáról fogalmam sincs, floppy-n cserélgettük anno, azt hittük ennyi, hogy megyünk 'azt lövünk.
16.
16.
br1Koo
#15: A nevükre én sem emlékszem, viszont a mai napig fel tudnám sorolni milyen ellenfelek voltak benne, mert annyira egyedi és érdekes volt az összes. Az ID a Doom-al robbant be igazán, azt is a különbözően felépített ellenfelek és azok remek variálása jellemezte, de szerintem a Quake az amiben ezt tökélyre fejlesztették, a pályák felépítéséről nem is beszélve. Én sajnálom nagyon hogy ezt a vonalat sose vitték tovább,számomra ez a Strogg klissé mocsok sose tetszett.
15.
15.
#13: Egy ilyen felelesztesnek en is orulnek, gyakorlatilag az egyre nem is emlekszem, hogy kik vagy mik voltak az ellenek, a ketto es negy Strogg vonala maradt csak meg...
14.
14.
markoci555
#7: fordítva, nemrég nyomtam mindkettőt, úgy hogy gyerekkoromban kimaradtak, csak unreal tournamentet játszottam
megvolt a quake 1-2, doom 1-2, kiegészítők stb.
a doom jobban tetszett
13.
13.
br1Koo
Na így kell egy játékot promózni. Pont ma néztem az Eternalból gameplayt, ez a videó pedig hab a tortán. Emlékszem az első pentium kettes gépemre egyik ismerősöm egyből felpakolta a Doom 2-t, én pedig nap-mint-nap pirultam a monitor előtt a játékot pörgetve 7-8 éves kis pöcsösként. Szerintem is élvezhető a mai napig, bár nekem a Quake 1 a kedvenc shooterem a kilencvenes évekből. Örülnék ha felélesztenék azt a single vonalat, horror motívumokkal.
12.
12.
RebornSoul
Ez a legjobb trailer, amit valaha láttam. :D Erősen betalált a nosztalgia. :D
6.
6.
Yanez
#4: Igen a TR is az, de számomra az Metal Gear és az MK is. Sok széria mai verziója viszont már nem érdekel, mint pl a Tekken, CoD, BF és Doom. Ezekből vagy kinőttem, vagy már egyáltalán nem nyújtják ugyanazt a filinget, mint elődjei.
4.
4.
Neo1989
Hát kevés széria mondhatja el magáról h 1 komplett generáció nőt fel rajta.
Talán még a TR van hasonló.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...