A lejtők ördögei leszünk a januári PS Plusszal

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 27.
  • Akció
Visszafogott játékkínálat jellemzi a januári PlayStation Plus felhozatalát. A PS4-esek ezúttal a téli extrém sportoknak hódolhatnak a Ubisoft-féle Steeppel, de az építkezés szerelmesei sem csalódnak a Portal Knightsban.

A két ünnep között kiderült, hogy milyen ingyenes játékokkal várja a PlayStation Plus-tagokat a Sony. Nem mondhatnánk, hogy a gyártó berúgja az évet, hiszen a Steep csak a téli sportok szerelmeseinek kedvez: az Alpok hófödte hegyein síelhetünk, snowboardozhatunk, siklóernyőzhetünk és wingsuitozhatunk kedvünkre.

A másik PS4-es cím a Portal Knights, amely egy fantasy világban játszódó építkezős RPG.

Lássuk a teljes kínálatot!

  • Steep (PS4)
  • Portal Knights (PS4)
  • Zone of the Enders HD Collection (PS3)
  • Amplitude (PS3)
  • Fallen Legion: Flames of Rebellion (PS Vita & PS4)
  • Super Mutant Alien Assault (PS Vita)


A játékokat január 1-től tölthetjük le, addig pótolhatjuk a decemberi kínálatot.

94.
Max3000
#93: Én sem tartom magam hardcore játékosnak és én sem tudok elélvezni a 60 fps-től?(esküszöm mindent beleadtam,de nem élveztem el) szimplán csak érzékenyebb vagyok a képkockasebességre és a 30 nekem már zavaró,persze ez nem azt jelenti,hogy ha van egy ps4 exclusive akkor nem tolom ki emiatt,de zavarni nagyon zavar.
93.
Sandic1994
#89: Dobozos. És akár nevetséges, akár nem, a Ratchet és az Uncharted collection is 19 ezer forinttal nyitott, mikor megjelent. A Quantic Collection talán 12 ezerrel. A konzol vásárlása idején valójában a legtöbb üzlet 11-12 ezerért árulta ezeket a játékokat, de mint mondtam, 7 ezer környékén már ki lehetett fogni őket, ezért is számoltam 20 ezerrel. Én nem is bántam, hogy ezeket adták mellé, az előző genben Xbox 360-am volt, így ezek a címek kimaradtak. A Ratchetre nem tartottam igényt, azt bontatlanul el tudtam passzolni 7,5 ezerért.

Tisztában vagyok vele, hogy nem az volt a legerősebb hardver a világon, amit kiadott a Sony 2013-ban. Én mindösszesen arra akartam reflektálni, hogy 2 éve vettem egy olyan hardvert 65 ezerért, amivel 5 évig (vagy mostantól nézve még minimum 3 évig) garantálva van, hogy elvisz minden játékot, mindenféle fejlesztgetés nélkül. És ha Plus tagsággal, ezzel együtt odafizetem a gép árát, még akkor sem jövök ki belőle feltétlenül rosszul, mert nem igen jön ki így sem sokkal drágábbra, mint egy PC. És nem kell foglalkoznom ilyen dolgokkal, hogy gépigény vagy hasonlók. Nem vagyok hardcore játékos, nem élvezek el attól, ha 60 FPS-sel fut egy játék. Az sokkal inkább okoz örömet, ha olyan játékokkal játszhatok, mint a Quantic dream alkotásai, a God of War, vagy az RDR 2 (még ha utóbbi valamikor majd biztos kijön PC-re).
Ami a játékok árát illeti, ennek azért is nehéz utána számolni, mert egyén függő, ki mikor veszi meg. Pl. te lehet, hogy megveszel egy játékot PC-re a megjelenéskor 16 ezerért (vagy tudom is én, mennyi a nyitó ára), én meg lehet, hogy megveszem fél vagy 1 évvel a megjelenés után 10 ezerért PS4-re.
92.
Ultimate
#91: Igen ottmeg apowerpc alapú xenon ugye....

A jelenlegi genben ezekkel szemben az amd olcsóhardvere van pláne ami a régi ps4-et és one-t illeti. Egy irodába szánt legolcsóbb i3 processzor is erősebb. Totál x86 alapokon mozognak. Ha vestteséges is amit kétlek, messze nem annyira mint előző genekben.
91.
Max3000
#90: Igaz.Sőt még a cell mellé odadobjuk a bluray technologiát ami akkoriban horribilis összeg volt.Bár a ps3 esete csak hab volt a tortán,hiszen az xbox 360 is kezdéskor egy ideig veszteséges volt.
90.
Ultimate
#87: A gépek pont hogy rajtkor vesztességesek. De ezmár egy kismilliószor lefutott téma, a konzolgyártók bevétele főként a játékeladásokból van. Ez így volt minden genben, de ez a gen az ahol a legkevésbé veszteséges a gépek gyártása,lévén szinte pc alap az egész, nincs extrém hw mint pl előző genben a cell...
89.
Nyarlako
#88: Na meg az a pár PS remaster jatek amit adtak hozzá ha összértékben 35e forintot ér én megmarom magam. Legalább dobozosak voltak vagy csak letöltökód?
88.
Nyarlako
#87: "Munkadíj" azt hagyjuk is, mert tudjuk hol és hogy készül minden.
Mára ezek a chipek finoman szólva sem modernek és nem kisker áron szállítja nekik az AMD. A PS4 tervezésekor nagyon, nagyon kispóroltak mindent az utolsó centig hogy olcsó legyen gyártani, a kontroller legyártása is mi van benne drága? Még a rezgömotor is gagyi benne, a Dualshock 3 kontrolleremben is jobb. És két DS4em van, ugyanúgy ciriperlnek. Szóval az sem igazán egy mérnöki csoda, meg aranyból sincs. 65e a gép sokéves, újkorában sem cutting edge hardverelemekkel, tömeggyártásban. Miért lenne veszteséges?
Persze szereti mindenki játszani a szentet, így elterjesztették ezt a marketinget hogy de rendesek vagyunk, gyártási költség alatt adjuk. Közben meg nem így müködik az ipar egyáltalán.
87.
Sandic1994
#86: Lehet, hogy amikor megjelent, és 130 ezer körül adták, akkor még nem volt veszteséges, de amit most kiszámoltam neked, hogy 65 ezerbe fájt a gép, ne mond azt nekem, hogy ennyiből kijön a PS4 + kontroller gyártása, anyaghasználattal plusz munkadíjjal...
86.
Nyarlako
#85: "Valaki alább azt írta, azért van ez a fizetős szolgáltatás, mert a gépek gyártása veszteséges"

Te még hiszel a mesékben?
85.
Sandic1994
#70: Nézzük meg egy másik szemszögből a dolgot. Az alap PS4-et vettem két éve az Auchanban black friday-kor 85 ezerért, 3db játék járt hozzá (Beyond Two Souls & Heavy Rain, Nathan Drake Collection, Ratchet & Clank). Az Auchan marketingje alapján úgy hirdették, hogy a játékok összértéke 35 ezer forint. Ha az alapárat nézzük, akkor kb. reális is volt, de akcióban máshol már 7 ezer forintért meg lehetett venni darabját, a könnyebb számolás fejében vegyük most 20 ezerre a 3 játék értékét. Vonjuk le ezt a 20 ezret az árból, és kijön az, hogy 65 ezerért vettem az alapgépet + 1 kontrollert.

Most kérlek, rakj össze nekem egy PC-t új alkatrészekből 2016-os árakon (mivel én is újonnan vettem a PS4-et), tudásra nem kell hiper-szuper gép, de garantálja, hogy a következő 5-6 évben megjelenő játékok fussanak rajta legalább alacsony beállításokon. A gép ne csak a fő alkatrészeket tartalmazza (szóval legyen benne a ház, vagy a táp ára is, mert nekem most egy gagyi notebook-om van, ami elég netezésre, valamint a munkához az officehoz, nem tudnék átmenteni semmit belőle), plusz legyen hozzá egy egér valamint egy billentyűzet, ami kiváltja a kontrollert. Ugye ez nem jön ki 120-130 ezer alatt? Arról meg nem is beszélve, hogy mivel a munkámhoz kell a laptop a mobilitás miatt, nem adhatom el, hogy visszajöjjön belőle valamennyi pénz, max akkor, ha nem asztali gépet, hanem gamer laptopot veszek, ami szerintem alsó hangon is 200 ezer.

Valaki alább azt írta, azért van ez a fizetős szolgáltatás, mert a gépek gyártása veszteséges (ami a 65 ezerből reálisnak is tűnik), és azt mondta, odafizetem vele még egyszer a gép árát. Mi van, ha én úgy tekintek a PS plusra, mint egy törlesztő részlet? 5-6 év alatt kifizetek havi 1125Ft-ot, és ezzel lesz teljes a gép ára, plusz még mellé kapok bérbe ingyen játékokat, amiknek egy kis része kell is, tehát nem kell megvennem, a nagyobb részére meg ott lesz a lehetőség, hogy bármikor kipróbáljam, hátha mégis megtetszik.
Nekem ebből a nézőpontból nem tűnik vészesnek a helyzet.
84.
Tibi80
#79: Te komám pihenkélj kicsit, mert nagyon beszálkásítottál...nehogy a végén még valami bajod essen...
83.
Ultimate
#82: Van az úgy hogy valami jogosan kap kritikát és van az úgy hogy valami nem,ez totál független attól hogy nekem mi tetszik és mi nem.
82.
delphijos
#76: Remélem szebb éved lesz 2019, ekkora frusztráció nem egészséges.
Amúgy meg Te vagy az aki azt hiszi ha nagy mellényel , gúnyolódva és lekezelően kommentel, akkor nagyobb nyomatéka van a szavainak. Ha egy Neked bejövős játékot valaki kritizált az egy fikázós troll volt, de ha nem tetszik egy játék, akkor persze mindenki megvezetett izlésficamos idióta. Engem cseppet sem zavar ha az hiszed hogy a CDKeys egy hivatalos reseller, aki a kiadókkal áll kapcsolatban. Igy is jól alszom.
81.
Ultimate
#80: Akkor nézzük sorban mert látom memóriazavarok is vannak.

9-es komment,az első másokat szapuló megjegyzés amiben kifejted hogy mennyire nem lehet kielégíteni mindenkit és egyesek azt várnák hogy évi 45 euróért játszhassanak bármit. Abszolút fröcsögésmentes nekitámadás azoknak akik addig kultúrált mederben kifejezték hogy egy újabb szar hónap...:)

Reagáltam neked a 13-ban. Nem hülyéztelek le nem személyeskedtem az irományodat fordítottam vissza érvekkel példákkal, miért is rossz ez a rendszer MS és Sony oldalon egyaránt miközben más platformon ugyan ezt megkapod sarcolás nélkül.

18. Semmit nem fogtál fel abból amit leírtam és nagyjából ugyan azt tolod mint a 9-es kommentedben csak ezúttal széthúzottabban bővebben. Ráadásul erősen sértett Sonyfanboy áthallással mintha itt most csak azon lett volna a hangsúly hogy köcsög sony,pedig szó sincs ilyenről.

21-es komment nem én vagyok,másnak is feltünt mit művelsz.
22-23 amellett hogy közlöm rádhagyom mert semmi nem ment át, kapsz még egy adag érvet miért hibás ez a rendszer.
Rajtam kívül mások is próbálják értelmesen leírni hátha megérted te vagy mások miért is hibás ez a rendszer, lásd 27-29...
Egy adag rizsa majd a 36-ban megint próbálnál érvelni miért fontos az előfizetés mire a 37-ben mástól szintén megkapod hogy megint olyan dologról beszélsz amiért máshol nem kell fizetni...39-ben le is matekolok neked 5 évet,neked akinek ugye "nincs mindenre pénzed" gyakorlatilag a sarcolással sokkal de sokkal szarabbul jársz. :D
51-ben pedig már úgy szövegelsz nekem mint aki leszólt,holott odáig nem történt még hasonló sem.

Köszönöm.
Ami jár az jár:
https://secure.ce-tescoassets.com/assets/HU/579/5995805031579/ShotType1_328x328.jpg
80.
simon 555
#56: Én fröcsögve mentem neki bárkinek is? :D
Olvass csak vissza mit írtam. Szépen kulturáltan leírtam a véleményem a témáról és te rögtön letámadtál, hogy hülye vagyok :D Én egyszer nem személyeskedtem a kommentjeim alatt, te igen. Ez a definíciója a "fröcsögésnek"...
79.
Ultimate
#77: Akkora mégsem mint te, Mr. 300-400ezres pc..:) Anyukáddal otthon azzal beszélgess ilyen formában,azzal lehet.:)

78.
Bnecne
Amúgy valakinek feltűnt,hogy csak akkor téma az ajándék játékok ingyenessége mikor a PS+ mellé adnak rosszabb játékokat :P (box témánál persze írják,hogy ezért fizesenek elő,megkörbe röhögik ha rossz a GWG játékai)
77.
Tibi80
#74: kimoderált üzenet
76.
Ultimate
#75: Ezzel az állításoddal csak az a baj hogy akkor orosz régióra lockolt kulcsot adnának olcsón, és biza lehet is olyat kapni,csak mellette van ugye global, eu régió és társaik. Szóval ez az állításod sem áll fen. Humble?:) Ők is ezt csinálják. Persze. :D
De pont hogy resellerek, nem is esnek nekik steam oldalról.
Nem kell könyörögni, megint beledugtad az orrod valamibe amibe tök felesleges volt és mindenki rinyál,de TE megmondod a frankót. Köszönjük. Failed. Rádhagyom ha akarod folytasd,tényleg kiszálltam.:)
75.
delphijos
#74: "Ja, pont annyival olcsóbban általában 0day mint amennyi a steam részesedése. Humble szintén (ők sem reseller mi?) ők csak 5%-ot kérnek. Bezony, engedi. De nyilván mikor 0day nem steamről 60 dolcsiért hanem cdkeys vagy humble 40-45 dolcsiért veszed a stuffot, abból is lejön a steam 30%-a...És nem küzdenének akkor foggal körömmel steamen az ilyen oldalak ellen.."

Könyörgöm nézz már utána hogy működik a Cdkeys....

"Cdkeys essentially purchases tens of thousands of games in third-world countries, scans the keys and then sells the scanned versions in first-world countries."

Nem azt mondom hogy illegális, de NEM olyan reseller amin keresztül a kiadók értékesítik a játékokat "megkerülve" pl. a Steam-et. Megveszik olcsón a kulcsokat, olyan országokban ahol jóval nyomottabbak az árak ( csinálj modjuk akár egy orosz Steam account-ot és meglátod )
74.
Ultimate
#72: Ja, pont annyival olcsóbban általában 0day mint amennyi a steam részesedése. Humble szintén (ők sem reseller mi?) ők csak 5%-ot kérnek. Bezony, engedi. De nyilván mikor 0day nem steamről 60 dolcsiért hanem cdkeys vagy humble 40-45 dolcsiért veszed a stuffot, abból is lejön a steam 30%-a...És nem küzdenének akkor foggal körömmel steamen az ilyen oldalak ellen.. :D Ezzel is csak gyűjtik a felhasználókat. De a licenszdíj pontosan ugyan az te próbálod másnak beállítani, holott mindenhol ugyan abban a témakörben szerepel. Mennyi a platform részesedése a bevételből. Steam esetében elméletileg 30%. Ms és Sony 11.5%. Hogy minek nevezed az a te dolgod, mindnél a platform részesedése a mérvadó ami ha úgy tetszik egy "adó" a használatáért. Rengeteg külföldi fórumon foglalkoztak már ezzel és igen a 30% miatt dünnyögnek néhol a steamre de igen a steam engedi hogy bolton kívül is áruljanak kulcsokat.
Egyébként itt is előjön az hogy mire fel sarcolnak konzolon.
Legyen azonos a játékok induló ára usa store-okat nézve. 60 usd mindenhol.
A 60 dolcsinak a 30%-a a steamé. Nem kell másért fizetned, ennyi az annyi. Ehhez képest konzolon ugye a 60 dolcsinak csak a 11.5%-a a platformé, vagyis kapásból lehetne olcsóbb a játék, de nem az sőt. Még fizesd te a multit. És közben gyakorlatilag ezekre a konzolokra jóval könnyebb fejleszteni is mint pc-re.. Mégis nemhogy nem olcsóbb, inkább drágábbak a játékok és még sarcolnak is. Nyilván tenni nem lehet ellene és nyilván nem fogják milliók döntögetni a cégek kapuit mert sajnos túl sok a seggfej akik mindent benyelnek. De ne legyen már baj ha valaki ezt látja és néha morog mert még szarral is szúrják ki a szemét. Itt sem úgy indult az egész hogy micsoda mocsok a sony és jaaaj jaaaj... Le merték írni hogy ez megint egy fos adalék, mire megjött a Sony Defense Force egyik lelkes önjelölt tagja jól megmondani milyen rinyagép itt mindenki.
Nem a pc felsőbbrendűsége volt a lényeg, a pc csak azért merült fel mert ott nem sarcolnak olyan dologért amiért nem kéne avagy nem tudnak, illetve ami továbbra is: benne van a játék árában.
De lényegtelen kírtammagamból részemről ennyi.
73.
delphijos
#70: Majd ha a felhasználó milliói döngetik a Sony meg az MS ( és most már a Nintendo is ) székház ajtaját, mert minden pénzük a multira megy el...

Ja, alább leírtam, de gondolom Te sem ( és más sem ) utalja el nekem a különbséget amikor drágábban veszi meg a játékot....
72.
delphijos
#66: Atyaég, ez komoly ??? Tényleg, a Steam ENGEDI ? A CDKeys NEM egy reseller cég, ahol a kiadók a Steam-en kívül árulhatnák a játékokat. Beszerzik a kulcsokat, olcsóbban de ha az egy Steam kód, és onnan töltöd le, a Steam ugyanúgy megkapja érte a pénzét a kiadótól. Plusz a konzolos megjelenés licenszdíja akkor sem az mint amit a Steam kér, hiába próbálod összemosni a kettőt.

Amúgy meg a magam részéről nem tapsikolok a boldogságtól az fizetős Live és PSN miatt, de egész egyszerűen annyi pénzt költ az ember erre a hobbira, hogy havi 1200 Ft-ért nem fogok itt agonizálni. Semmiféle elvadult "imádatot" ( és utálatot sem ) érzek egyik cég iránt sem. Ami számomra megfelelő, azt használom. Ha a kövi genben a Sega visszatérne valami baszó konzollal, a ps5 meg egy rakás szar lenne, gondolkodás nélkül váltanék. A "frissített" konzolknál úgy éreztem hogy az X jobb lett mint a pro, és inkább azt vettem. Az ex játékokra elég a sima ps, a többit meg tolom X-en. Ha már van egy jó pc-je az embernek akkor már olcsóbb azon játszani, és a minőség is jobb. Tisztában vagyok vele. És ? Nekem kényelmesebb a konzol, és nem érzem a késztetést hogy a céges laptop mellett még egy gamer pc-t összerakjak. De baromira nem zavar ( és nem érdekel ) ha valakinek meg ez jön be. Ha az ember konzolt vesz, akkor el kell fogadni azt is ami ezzel jár. Én pl. nem vagyok fanatikus első napos vásárló, mindíg megvárom a leárazásokat. És, akárki akármit mond, mind a ( és ez ilyenkor sokszor nem jön elő ) mind a Gold, mind a ps+ ilyenkor igenis jó szolgálatot tesz, mert jóval nagyobb kedvezmények vannak. A különbségből ( amit a játékokon megspórolok ) meg röhögve kifizetem azt a havi 1200 forintot. Az is tök nyivánvaló volt hogy az előző genben sem azért volt a ps3 multi ingyenes mert milyen baszott jófej cég a Sony, az MS meg egy lehúzó szemét, hanem mert akkor az MS-nek állt a "zászló", és a Sony "tepert". Majdnem biztos vagyok benne, hogy ha toronymagasan vezetett volna az MS a mostani genben, szartak volna a BC-re. Most nekik kell kicsit nyalni a vásárlók fenekét. Ez van.
71.
atroll1
Ja, sok hülye magyarázza itt a sony meg az ms bizonyítványát és még csak pénzt sem kapnak érte
70.
atedolgod
A témával kapcsolatban az a kedvenc érvem, hogy "dehát ez nem sok pénz...". Ha így van, akkor jelezném, hogy egy bizonyos számlaszámra nyugodtan utalhattok tetszőleges összegeket. Ha ennyire nem számít az a néhány ezer forint, akkor ez sem okozhat gondot.. :)

Egyébként nem az infrastruktúráért fizettek, hanem a multiért.

Azokat a véleményeket sem értem, amik azt hangoztatják, hogy "mindenki fogja be a száját, mert ez van". Ha így tennénk, akkor nem volna semmilyen visszajelzés, amire pedig szükség van ahhoz, hogy ha most nem is, de a következő generációban talán újragondolja a ps plus előfizetést a sony.

Egyébként se legyetek "szerelmesek" ezekbe a cégekbe. Felesleges védeni bármelyiket is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...