Finomhangolást kap az Xbox One kontrollere?

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 4.
  • Pletyka
Link másolása
A Windows Latest szúrta ki, hogy a Microsoft decemberben két szabadalmat is levédetett. Mindkettő az Xbox One-kontroller ravaszával kapcsolatos újítás, így nem kizárt, hogy finomhangolt változatot kap majd az amúgy is szuper irányító.

A Windows Latest szúrta ki, hogy a Microsoft decemberben két, az Xbox One-kontrollerrel kapcsolatos szabadalmat is levédetett. Mindkét esetben a ravaszok továbbfejlesztéséről van szó. A leírások szerint mindkét fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy még jobb visszajelzést adjon a ravasz, vagyis a redmondiak szeretnék, ha a mostaninál is reszponzívabb lenne kontrollerük.

A fejlesztést főleg az akciójátékok terén lehetne kihasználni, de valószínűleg a versenyjátékok szerelmesei is profitálnának abból, ha a ravasz nyomkodása kapcsán több, egyértelműbb visszajelzést adna a kontroller.

53.
53.
zozo76hun
#52: Na:

XBOX (megvan a mai napig, gyari allapot, aladdin 2 chipset, 80GB vinyo, +1 kontroller)

XBOX 360 FAT (3 ledes lett a draga 2x is, 2. utan eladtam, az uj tulajnal is bedoglott, pedig akkor hutes-modositast is kapott, olyan volt a hang mint a porszivo)

XBOX 360 SLIM fenyes 250GB

XBOX 360 SLIM matt 250GB (az ocsem gepe volt, de mivel ez alig futott atvettem tole es az enyemet, a fenyest eladtam)

XBOX ONE 500GB + KINECT (a kinectet nem hasznaltam szinte soha, es mar latszott hogy az MS-t sem nagyon erdekli, gyorsan eladtam)

XBOX ONE 1TB

XBOX ONE X 1TB SCORPIO EDITION

es aztan meg hozza:

PLAYSTATION 4 PRO 1TB GLACIER WHITE

PLAYSTATION VR v2.0
EYE CAMERA v2.0
MOVE CONTROLLER 2db
AIM CONTROLLER

52.
52.
frankdelgado
#41: 7.? Micsinálsz ombre, megeszed őket? :)
51.
51.
Yanez
#49: Nekem is samsung tvm van. Fél méteres távolságon játszom, de soha nem láttam a kontroller fénycsíkját. Ma direkt megkerestem. Ahhoz, hogy meglássam, sötét hátteret kellett bekapcsolnom, és még úgyis nagyon halványan látszott csak. Egyáltalán nem volt zavaró, hiszen gyakorlatilag nagyítóval kell keresni. Szóval könnyen lehet, hogy attól is függ milyen márkájú a tv, bár ebben nem sok logikát látok.
50.
50.
zozo76hun
Igy van, nem rossz a DS4, osszesegeben tenyleg atgondoltabb, kenyelmesebb az xbox sajatja, de azert a DS4 is teljesen hasznalhato. A DS4 rakfeneje pont a PS1, ugyanis a forma onnan jon, a sony meg ugye probalja meghagyni (nagyjabol) a format, hogy messzirol latni lehessen hogy ez PS. A baj csak az hogy maga ez a forma mar eleve behatarolja (negativ iranyban) az ergonomiat.
49.
49.
delphijos
A én véleményem: a box kontroller sokkal ergonómikusabb, de egyetértek hogy a géphez adott az elég szar minőség. Jobban bejön hogy nem beépített az aksi. Ugyanakkor ( persze lehet hogy nem vagyok elite játékos ) nekem még sose merült le a D-S játék közben, sose játszom annyit egyhuzamban. A fény se zavar, nálam egy Samsung tv-n nem tükröződik. ( a legkisebb fényerő van beállítva ) Bár való igaz hogy lehetne kikapcsolható , de szerintem is az van, hogy más visszajelzés nincs rajta, szerintem is ezért nem lehet kikapcsolni. A box elite kontrolleren is lehet az Xbox gomb fényerejét állítani, de kikapcsolni teljesen azt se lehet. Ott meg az a “visszajelzés” hogy be van kapcsolva. A Sony meg itt mérte fel rosszul a mozgásézékeléses dolgot, és más visszajelzést nem tettek bele. A box-nál meg a kinekt fuccsolt be, csak az nem érintette a kontrollert. Amúgy meg mindkét kontrollerel elvagyok, szokás kérdése.
48.
48.
zozo76hun
#45: en gamer szekben ulok a 140-centis TV elott, az olembe a kontroller, es idonkent a terdeim vagy az ujjaim vege belelog a fenybe, tiszta fenyjatek megy a tv kornyeken a feher meszelt falon.
46.
46.
#45: Pl felszerelsz egy fali tartót, vagy egy olyat, ami a mennyezethez van rögzítve és onnantól minden felé tudod állítani a TV-t. Valakinek a kényelmes beállításokkal pont vissza is tükröződhet. De egyébként PC-n, ha fekszel a székben és magad felé fordítod a képernyőt, akkor a billentyűzet világítása is simán tükröződhet... Na pont ezért használok olyan asztalt, hogy amikor kontrollerrel játszok, a bill-t és egeret be lehet tolni az asztallap alá. Minden esetre jó, ha egy kontroller nem világít, vagy egy gombbal mindez kikapcsolható.
45.
45.
Batman
Amúgy nem tudom pár embernél, hogy világíthat bele a controller a tv-be. A TV-nek a fejeddel kell egy magasságba lenni, nem lefele kell nézni és púpos testtartásban játszani. Ezen az alapon bele világít a billentyűzet is a számítógépbe.
44.
44.
zozo76hun
#33: Nem rossz otlet tenyleg, bar akkor egy normalisan kivagott fekete szigetelo-szallaggal is meg lehet oldani, mondhatni kulturaltan. Mivel felul is ki tud vilagitani a touch-padon, onnan is latod ha megy a kontroller. De PSVR-ed is van akkor NEM takarhatod le a lightbar-t. Gondolom a sony azert nem engedi kikapcsolni teljesen mert mas allapot-jelzo led nincsen rajta, igy azt sem tudnad hogy mukodik-e meg vagy lemerult.
42.
42.
zozo76hun
se a GoW, se semmilyen olyan jatek/film ami valamilyen emberre vegzodik (...man). nekem nehez mar jo jatekot kesziteni... :D
41.
41.
zozo76hun
#40: en mar 7. xbox-ot, ugyhogy nekem ne magyarazzal, mert megdoblak hogolyoval! :)
40.
40.
frankdelgado
#38: Gow és Spiderman a teljesség kedvéért. Azért szégyen, h xboxos hír és még senki nem sorolta fel a ps exeket összefoglaló jelleggel. Ez így nem tükrözi az oldal szellemiségét. :)

Már a 4. Boxot fogyasztom és kijelenthetem h a gyárilag hozzáadott kontrollerek gyatra minóségűek. Főleg a fehér. Már az elején vettem egy halos kiadásut, azt 3 évig nyúztam, most vettem egy pubg kiadást a fekete pénteken ez vót occó. Ezek minőségükben jelentősen eltérnek a gyáriaktol.
38.
38.
zozo76hun
Mint Xbox One X, PS4PRO, PSVR tulajdonos:

A sokat szidott light-bar elsosorban a PSVR miatt kell, azt koveti a kamera (PS-EYE).
Nameg pl a playroom is hasznalja, ugye oda is kell a kamera, VR nelkul (sima playroom, nem a playroom vr). Egyebb esetekben jobb lenne kikapcsolni teljesen, ugyanis rendkivul zavaro hogy visszatukrozodik a TV-tol kezdve szinte mindenrol. Amugy ha PSVR megy ugysem latom nyilvan, tehat akkor nem is zavar. Olyankor amugy teljes fennyel eg, fuggetlenul hogy mi van beallotva.

A DS mozgaserzekelese is jol jon a PSVR miatt. A beepitett hangszorot mar akkor kikapcsoltam mikor elosszor megszolalt.

A rezges sokkal jobb az xbox kontrollerebe, ott a ravaszok IS rezegnek, ez nagyon hianyzik a DS4-bol.

Az akksi mar kozismert, millioszor le lett irva mi a gond vele (DS4).

Az analog gombak teteje nem elegge peremes, konnyen lecsuszik rola az ujjam, sokkal (!) jobb az xbox megoldasa.

A flippek tenyleg jobbak a DS4-en, konnyebben elerem mint az xbox kontrolleren.

Az anyagminosegben nem tudom megerositeni hogy a DS4 jobb lenne. Talan tenyleg jobb, de az xbox robosztusabb, komolyabb kontroller benyomasat kelti.

DUKEN:
Igazad van az exek miatt, nincs vita koztunk, az hogy nem tervezek a jovoben PS-t venni az azert van mert elsosorban XBOX- os vagyok es voltam.

de ha pl az xbox tovabbra sem lesz VR kepes, vagy a kovetkezo PSVR jobb lesz mint a lehetseges XBOX VR, akkor egyertelmu hogy PS lesz es nem XBOX. Az biztos hogy nem veszem meg mindket kovetkezo konzolt. Az csak most volt, egyszeri alkalom. Nekem inkabb a PSVR miatt jo a PS4PRO, a sony sima exkluzivai nem izgatnak.

Megvan a Horizon, a Last of Us, de mind csak elkezdtem oket azt ennyi, annyira nem estem hanyatt toluk mint itt egy-ket PS-fan aki ajnarozza oket, hogy PSex meg ugy PSex...
Az Uncharted meg nem erdekel, mint ahogy a Tomb Raider sem. Bloodborn szinten nem.

Maradt meg valami PS exkluziv ami er is valamit es kihagytan? :D
37.
37.
Batman
#29: Hát be a Box mellett kockulj és jut sunci neked is barátom
36.
36.
Batman
#31: Jó, látom itt elmentek otthonról. Van akinek nem hasznos az okostekelefon, most akkor bizongassa azt, hogy csak telefonálásra kell az, a többi haszintalan funkció? Az meg a developerek szégyene, hogy szarba veszik ezeket.
31.
31.
Elijah Baley
#28: Sajnos épp az a baj hogy nem lehet kikapcsolni. Ps-en meg adott a lehetőség és még sem használja ki semmi. Azért kerüljön be a box kontrollerbe is hogy aztán ott se legyen semmire használva? Naugye
30.
30.
Back2U
29.
29.
frankdelgado
#28: Én meg szeretném ha előugrana belőle 2 maláj qrwa és leápolnának. Nekem hasznosabb lenne, mint a hangszóró, meg a lightbar.
28.
28.
Batman
#27: Okés, kikapcsolod ha nem kell. De mi van akkor, ha én xboxon is szeretném ezeket a funkciókat használni, mert mondjuk tetszik? Naugye
27.
27.
frankdelgado
#26: Új felhasználóknál első kérdés, h hogyan lehet a lightbart és a hangszórót kikapcsolni. Egyrészt copják az akksit _mondjuk aki ügyi az kezdésnek 2 kontit vesz, h ne szivja meg játék közben_, másrészt a hangszoro felesleges ha emberek között élsz és fejhallgatot használsz. A lightbar egyre jó=pirosan világit, ha merül az akksi és szaladhatsz elővenni az 5 méteres usb kábelt. Amúgy a gta-n kívűl mi aknázza ki? A touch pados gépelés meg olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. Egyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas...
25.
25.
pucu9011
Hát nekem semmi bajom nincs a ds4el leszámítva, hogy az xbox kontroller valamivel kényelmesebb az analóg karok elhelyezkedése miatt, de ez is csak szokás kérdése. A rezgéssel szerintem semmi baj nincs. Én nem vettem észre ezt a "ciripelős" dolgot.
23.
23.
Batman
Én szerettem az Xbox 360-as controllert is, a ps3-masat is, meg most a dualshock 4 is jó és az xboxos is. Viszont nem tudom miért van egy árban a kettő, mikor a dualshock messze többet tud mint a one-os. Egyébként mindenki azt dicséri ami éppen van neki. Nincs jobb.
22.
22.
Duken
#13: Ez szerintem nem szubjektív hanem tény. Bár különösebb bajom nincs a ds4el, alapjában jó, de nekem az rohadt idegesítő hogy lekoppnak az analógkarról a gumik. Vicc b+!
21.
21.
Duken
#9: No még egy IQ betyár! Sértőnek találnám amit írsz ha nem egy tipikus ps hater vetítené ki a saját frusztrációját. Ha a7 kommentem miatt ps fan vagyok ám legyen. Ez az igazság. Xboxon nőttem fel egyébként de perszeeeeee ps fan vagyok... Ha az xbox köv genben normális játékokat tesz le az asztalra akkor lehet a ps5 mellé egy scarletet is beszerválok. Egyébkén gamecubeom, wiium és switchem is van. Ha legközelebb ilyen random, közhelyes cimkéket szeretnél rám aggatni akkor segítek: a szívemben nintendo fan vagyok. ;) Szóval nyugodtan nyomhatod a bullshit dumát. Szórakoztat csak remélem ennél szellemesebb megjegyzéseid is lesznek. Fárasztónak találom a primitív csordaszellemet.
20.
20.
Duken
#10: Te jó ég csak arra reagáltam hogy azt írtad a ps4pro lesz az utolsó ps konzolod. Nem kell nekem esni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...