Szép pénzt termeltek a Nintendo mobiljátékai

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 6.
  • Biznisz
Link másolása
A 2018-as bevételi adatok azt sugallják, hogy jól döntött a Nintendo, amikor belépett a mobiljátékok piacára. A tavalyi évben 348 millió dollárt szakított a vállalat a szegmensből - élen a Fire Emblem Heroesszal.

A Sensor Tower becslései szerint 2018-ban a Nintendo mobiljátékai összesen 348 millió dollárt hoztak a cég konyhájára, ami 17 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest. A legtöbb bevételt elérő cím a Fire Emblem Heroes volt 230 millió dollárral - azaz a teljes forgalom 66 százalékát ez az RPG hozta.

Habár a legújabb játékot, a Dragalia Lostot nem lenne ésszerű összehasonlítani más játékokkal, hiszen még csak néhány régióban érhető el, de így is a bevétel 17 százalékát, mintegy 58,4 millió dollárt köszönhet neki a vállalat.

Az Animal Crossing: Pocket Camp 48,6, a Super Mario Run 10 millió dollárt termelt. Ez utóbbi nem meglepő, hiszen egyszer kell kifizetni, mikrotranzakciók nincsenek benne.

A kiotóiak tervei szerint még 2019 áprilisa előtt napvilágot lát a következő mobilos címük, a Mario Kart Tour, amely egyike a legnépszerűbb IP-knek, így hatalmas sikerre számíthat ez is.

1.
1.
Batman
Márciusra volt ígérve az Mario Kart is, kíváncsi leszek jön-e.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...