Részletek a Sekiro központi hubjáról

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 10.
  • Hír
Link másolása
A Game Informer továbbra is szállítja a friss információkat a From Software játékáról. A Dark Soulshoz hasonlóan a Sekiro: Shadows Die Twice-ban is lesz egy központi hub, ahová visszatérhetünk pihenni vagy fejlődni.

A Sekiro: Shadows Die Twice hubja sok hasonlóságot mutat a From Software korábbi alkotásaiban szereplő központokkal. Ezt a helyet Dilapidated Temple-nek nevezik, és gyakran visszatérünk ide a játék bizonyos pontjain található bálványok segítségével. A Dark Soulsban ezek tábortüzek, míg a Bloodborne-ban lámpások voltak.

A templomban különféle NPC-kkel beszélgethetünk, akik a hub más és más pontján tűnnek fel. Az egyik karaktert The Sculptornak hívják, ő segít új képességeket megnyitni. Emma egy gyógyító, s mint ilyen, az életerőnket növelő itemek maximális számát tolhatja ki. Találkozunk egy Halhatatlan katonával is, akivel a különböző harci technikákat gyakorolhatjuk.

Idővel persze több szereplő is feltűnik a Dilapidated Temple-ben, csak rájuk kell bukkanunk a kaland során. Néhányuk kereskedő, mások megáldhatnak, vagy küldetéseket adhatnak, netán segíthetnek bennük.

Tegnap már szó esett az online játék hiányának okairól, illetve a fejlődési rendszerről is. Utóbbiról egy szemléltető videónk is van:

28.
28.
delphijos
Mindegy mi lesz a GOTY , úgyis a FIFA lesz a legnépszerűbb fizetős játék, az f2p-ben meg a Fortnite. Ilyen időket élünk :)
27.
27.
zimonyini
#25: Elfogulatlan erett komment :)
26.
26.
Fata Morgana
Már nagyon várom, eddig szupernek tűnik a koncepció, a sok agyatlan akció orientált játék közül legalább egy legyen, amiben van igazi kihívás.
25.
25.
Batman
Ez GOTY? Na ne nevetessetek :D
23.
23.
hege
Ez a 2019 sztem nagyon gyenge év lesz, ha nem jön valami nagy IP. Mert mindenki várja már a Last of Us 2-t, meg a CP2077 és a Death Strandinget, holott hivatalosan egyik se kapott dátumot. A Metró ra érdemes lesz odafigyelni, de ezt leszámítva egyedül a sekiro marad GOTY cím esélyesnek, de ne legyen igazam. Remélem a többi idén megjelenő játék is 10/10 lesz.
22.
22.
#12: Anthem meg Divison 2 lol, ezek mar most eselytelenek.
21.
21.
Marcus88
#20: Nagy jóstehetségnek nem kell lenni ez évben sem,ha bejelentik akkor nem is lesz kérdés.
20.
20.
Yanez
#16: Nem lehetetlen megjósolni. Tavaly ilyenkor blogomban sikerült egyik legnagyobb esélyesnek titulálni a God of Wart és lám!
19.
19.
Yanez
#18: Szándékosan hagytam ki. A resi 2 felújítás. Az említett címek mellett esélye sincs, de mint a legjobban felújított játék, díjat még nyerhet, hacsak nem a Crash Team Racing kobozza el előle.
18.
18.
Marcus88
#12: Yanez kihagytad a Resi 2-tőt!
16.
16.
ABorealis27
#12: Lehetetlen most jósolni. Az első félév címeiből nyilvánvalóan több is ütni fog, remélem elég nagyot, de júniustól kezdve a megjelenésekről tulajdonképpen semmit se tudni. Shenmue 3 augusztus 27-én és pont. Pedig a karácsonyfa alá friss, ropogós játékok kellenek a taknyosoknak (is :D ), amik jönni is fognak.
Sony Event decemberben elmaradt, E3 kimarad nekik, külön show lesz, gyanítom nem maradunk azért exkluzív nélkül a Days Gone után :D.
Addig senki sem fog release date-et megadni, amíg a megacímek a sarokban kuksolnak.
Ja, és a The Outer Worlds-öt látatlanban is feltenném a listádra :).

A hírhez vissza: érdekes ez a Sekiro, br1koo és szedmond01 szerint ez casualebb lesz, annyira azért nem vagyok biztos benne. Meglátjuk, hogy ez az új, parryben gazdagabb swordfight kinek mennyire fekszi meg a gyomrát :D. Az egyik gameplay videóban a játékos a pálya legelején egy szikla tövében belebotlott egy gyorsaságra építő ellenfélbe és elég csúnya vége lett (mondjuk biztosan underleveled volt valamilyen szinten, de akkor is). Én nem multizok egyáltalán, de a rövid ideig ingyenessé tett és emiatt kipróbált For Honor bejött, szóval várom nagyon.
15.
15.
simon 555
#7: Miből gondoljátok, hogy ez casualabb lesz? Tudtommal az FS nem egyszer hangoztatta, hogy nem lesz könnyebb a játék mint az előző FS játékok, sőt.
13.
13.
Max3000
#12: Szerintem a Sekiro-nak még mindig nagyobb lesz az esélye,mint a days gone-nak vagy például a rage 2-nek,de mondhatnám a division 2-őt is.Ha tippelnem kellene akkor (egyértelműen) a last of us 2 győt.Ha minőségi azért,ha egy kiváló cím folytatása és exclusive akkor azért.
12.
12.
Yanez
Ezek közül lehet majd válogatni goty-t idén:

Days Gone
The Last of Us 2
Sekiro Shadow Die Twice
Metro Exodus
Anthem
Rage 2
Devil May Cry 5
Skull and Bones
Shenmue 3
The Division 2

Azt pedig nem tudjuk mikor jön a CP2077, Ghosts of Tsushima és a Death Stranding. Plusz jön még idén egy rakat másik cím is, de azokat nem tartom esélyesnek, még úgy sem, hogy akad köztük 1-2 gyöngyszem.

Szóval nagyon kicsi az esély arra, hogy a Sekiro lesz a nyertes. Felőlem nyugodtan lehet, de akkor csapjon oda a többieknek! :)
11.
11.
Marcus88
Így van mindenkinek meglehet a maga saját GOTY-ja.
Én úgy gondolom a CP2077 szinte biztos,hogy nem érkezik ebben az évben.
A TLOU2-re viszont nagyobb az esély év vége felé.
Ha ez megtörténik akkor a Naughty Doghoz kerül a cím ez ezer százalék!
Ha nem,akkor lesz 3-4 cím közt egy egészséges versengés.
10.
10.
br1Koo
#5: Szerintem esélyes pedig. Ahogy a kollega is írta kettővel lejjebb ez egy könnyebb stuff lesz, képességfával, gyors főhőssel, ami nagyobbkörű érdeklődést válthat ki. Azok a játékosok akiknek a korábbi fs játékok nem mentek, azt hallva, hogy jön egy kicsit populárisabb irányba vonuló játék ugyanattól a fejlesztőcsapattól lehet hogy belecsapnak, mert esetleg a ds-ek atmoszférája bejött nekik.
Meglátjuk!
9.
9.
Ra1D3n
#7: Bloodborne goty? 2015-ben mindenhol tarolt a Witcher 3. 1-2 helyen lehet kihozták gotynak a Bloodborne-t, de pl számomra a legrelevánsabb The game awardson is a Witcher 3 vitte a goty címet, meg úgy általában a legtöbb helyen is.
8.
8.
Keczanm
2019 legjobban vart jateka szamomra. Masodik TLoU2c harmadik pedig az uj Devil May Cry! :P
7.
7.
szedmond01
#5: Annyira azért nem elrugaszkodott elvárás.Ha a Bloodborne is tudott év játéka lenni rétegjátékként, akkor egy casual játékos számára is játszhatóbb, de hasonló cím is bőven esélyes lehet. Sőt...
Amúgy én sem gondolom, hogy az lesz, de akár még lehetne is... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...