Erre képes az RTX 2060 a Battlefield V-ben

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 11.
  • Hardver
A CES 2019 során az Nvidia bemutatta a piacvezető GPU-szériájának legújabb, a korábbiakhoz mérten jóval kedvezőbb árú szereplőjét. Most a Digital Foundry szakemberei letesztelték, hogy mihez tud kezdeni a Battlefield V-tel.

Nos, ahhoz képest, hogy az RTX 2060-at az Nvidia szakemberei elsősorban 1080p-s és 1440p-s játékra szánják, a maximális részletesség és a valós idejű sugárkövetés bekapcsolása esetén már Full HD-ban is jelentkezhetnek gondok, ám ha a textúrákat ultra helyett csupán high minőségre állítjuk - ami egyébként Full HD felbontásnál nem is igazán jelent észrevehető különbséget -, illetve a DXR-t is levesszük mediumra, akkor máris 70-80 fps környékén járhatunk még a legnagyobb összecsapásokban is, vagyis tökéletesen garantált a stabil 60 képkocka másodpercenként.

Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy az új videokártyával kapcsolatban még érkezik majd egy új Nvidia-driver, valamint a Battlefield V-ben is várható némi optimalizáció, melyek tovább javíthatnak a helyzeten. És akkor még nem is beszéltünk a mesterséges intelligenciára épülő DLSS (deep-learning supersampling) vonalsimítási metódusról, ami jelentős gyorsulást is eredményezhet.

Egyébként kizárólag a Battlefield V eredményeit nézve egészen meglepő eredményt kapunk; a szintén frissen bejelentett Radeon VII a hivatalos mérések szerint körülbelül ugyanarra képes 4K-ban ray tracing nélkül, mint amire az RTX 2060 Full HD-ben sugárkövetéssel.

50.
logic5
#44: Azért ezzel vitatkoznék. Leszögezném, hogy 1060-am van, intel cpu-val, úgy mondom ezt. 390X-ről váltottam a fogyasztás, és a zaj miatt. DE! Az, hogy a PH-n leírják azt ami igaz, PL, HOGY A RAY TRACING EGY FOS, MERT AZ, attól még nem AMD fan az oldal. Annyiról van szó, hogy nem tiporják a földbe az AMD-t, mint mindenki más. Mert azt, azért nem érdemlik. De ezek szerint ti pedig elvakult nv fanok vagytok, az sem jobb! Én mindig azt veszem, ami nekem jobb. Intel-AMD kombóm volt sokáig, nem rég váltottam nv-re. Mert most ez jobb. De azt engedjük már meg, hogy mindenki maga döntse el, hogy mit vesz. A réjtrészinggel, meg kitörölhetitek egyelőre, ezt mindenki tudja...
49.
Dave567
#48: Lehet nyugodtan.. :D :D
Csak amíg a magyaroknak lett jó játék, az nem biztos, hogy másnál úgy megy.
De szerintem hagyjuk is, a lényeg hogy nektek tetszik, meg annak aki szavazott, meg rá szavazott.
47.
Ultimate
#46: Akkor téged is pontozós ánk ugye...
46.
Dave567
#41: Na Te meg a másik H gyerek vagy, magyar oldalakon kívül mutass pár oldalt ahol jól szerepelt, mert az itteni hülyeségek nem érdekelnek.
Számomra a magyar emberek szavazata nem ér semmit.
Hogy miért?? Ti a sz@rnak is adtok egy pontot...
45.
Ultimate
#44: Én ott vagyok tizen sok éve ahogy mondod 5-10 éve elkezdett borulni. Hiába vannak "zöld" hírek és tesztek ha direkt mindenben a negatívum van kiemelve. Legutóbb az átvett DLSS cikk volt ami sokaknál kiverte joggal a biztosítékot. Szinte csak a negatívumok voltak leírva, youtube videókból olyan képekkel alátámasztva ahol játékon belül vaggy hússzorosan ráközelítenek valamire amit egyébként alapból szinte észre sem vennél. A konklúzió is ilyen szájhúzós. Aztán elolvasod a cikket amit átvettek és csak röhögsz vagy fogod a fejed, hogy a pozitívumok kimaradtak, a tényszerűség sehol a konklúzió pedig erősen ferdít,köze nincs ahhoz amit az eredeti cikkben és más oldalakon lehoztak.
44.
Josi21
#42: Ph már rég pisosba borult... Teljesen hitelét vesztette az oldal, nem most jópár éve. Már nem is olvasom, pedig kb 10 évig ott voltam.
43.
Josi21
#15: Nekem forintba átszámítva 170k volt... Evga rtx 2070 xc ultra gaming. 549 euró, akcióba. Komám hozta németből.
42.
Ultimate
#38: Olvass is és értelmezz, igen az. Hol egy rtx teszt? Hol a dlss valós konklúziója. Miért kellett komplett tesztet leszedni csalásért. Miért kezdik ki egyre többen komment szekcióban az oldalt. Még a nevetséges rx590 is kategóriakirály lett náluk. A processzortesztekről nem is beszélve ahol egy 7700k szarabbul szerepel játékokban mint egy amd fx... Szakadj csak.
41.
Ultimate
#39: Te egy kicsit nagyobb gyereknek tűnsz a filyamatos bf v elleni kitöréseiddel meg azzal hogy próbálod trollokkal megmagyarázni miért végzett jó helyen a legtöbb szab azáson a bf v. Itt egy szenny embert látunk, az te vagy. Igazi kis tizenéves surmó aki nem tudja feldolgozni hogy a számára utált produktum annyira mégsem rossz mint arról képzeleg. És te minősítesz bárkit is? :)
40.
Nyarlako
#39: Nem neveznék másokat szenny embernek amiért olyat élveznek amit én nem.
39.
Dave567
#32: Tudod ebből is látszik mekkora gyerek vagy még, és fogalmad sincs az egészről.
Nézz körül kicsit már mondtam, ne csak itt.
Mindenhol le van írva mi a hibája.
Elég csak a kommenteket olvasni, én minden nap olvasom, csak hogy jót nevessek, mennyi szenny ember adott ki rá pénzt.. :D :D :D
38.
logic5
#21: Ember te nagyon beteg vagy :D Ezen szakadtam :D Menj orvoshoz, de komolyan :D A PH elfogult??? Egyedül Abu85 ír az AMD-ről, tele van zöld cikkekkel az oldal. Mi az úristenről beszélsz te? :D
37.
Nyarlako
#36: Bagoly mondja verébnek hogy nagyfejü, te is valami weeb vagy az avád alapján szóval nem értem az enyém miben ocsmány.
36.
Yonkou
#35: Akár le is törölhetnéd mert valami ritka randa. A legnagyobb vaj ezzel a trollal hogy többet látom ezt az ocsmány avatart.
35.
Nyarlako
#34: És valaki bannolhatná ezt a hülyegyereket aki lopja az avámat.
34.
Batman
Nem akarna valaki rendet pakolni a kommentek között? :D Az egyik floodol mint egy hülye, a másik kettő (egy) meg veszekedést szít, itt most hétvégén bolondok háza lett :D
33.
Lorthirash
#32: Az igazság az hogy én is hányok már a játékos közösségtől már, a sok semmirekellő youtubertől.
32.
Lorthirash
#31: Talán nem volt szép, és üzleti szempontból végképp nem helyes, de akkor is a BFV-be kb senki nem tud belekötni mindenki csak ezzel a marketing dumával jön közben meg egy percet sem játszott multiban pl egy Grand Operationt.
31.
Lorthirash
#17: BFV-öt csak azért húzták le mert az EA ki mondta az igazságot a communityről, és ez fájt pár csicska youtubernek.
30.
Lorthirash
#29: A codot ingyen megvettem wow aranyból amit már megbántam mert jáátszottam vele 10 órát összesen BFV-el 2 nap alatt volt annyi...
26.
Batman
#17: A COD is le volt nyomva 13 ezerre, sot sok helyen ujjonnan annyi.
24.
Ultimate
#22: Ez így is van,amennyiben a 2080ti-t nézzük. A többi kártya ára tudásukhoz mérten reális. Váltani viszont előző generációról maximum akkor éri meg ha erősebb kártyát szemeltünk. Újonnan venni viszont abszolút nem éri meg előző gent, lévén ugyan annyi pénzekért most jobb teljesítményt és extrákat kapsz. A 2060 ára például kevesebb mint egy 1070ti vagy 1080 ára és mégis erőben alig 2%-al marad el a 1080-tól. 2070 erősebb a 2080-nál és kb azonos áron beszerezhető. 2080 erősebb a 1080ti-nál és szintén kb azonos ár. A 2XXX-ek még gyorsulni fognak + adottak az extrák az előző gen már nem. Sugárkövetés majd beindul, szépen,valahol el kellett kezdeni,elkezdték. BF V-ben amit nyújt az bitang. Kíváncsi eszek az eljövendő címekre,főleg ha DLSS mellett lehet benyomni a sugárkövetést.
22.
delphijos
#21: Az én véleményem - hangsúlyozom hogy vélemány - hogy a ray tracing ma még túlságosan drága és / vagy túl nagy teljesítmény vesztést okoz azért cserébe amit nyújt. Persze nem azt mondom hogy nem jó, és biztos ez a jővő. Sőt, aki megengetheti / igényli, annak hajrá. Másrészt viszont ha én most gép összerakásra adnám a fejem, szerintem én se vennék előző "generációs" kártyát.
21.
Ultimate
#18: Az a baj hogysokan szent meggyőződéssel hisznek 1-1 oldalnak ahelyett hogyösszevetnék más oldalakkal, rögtön kibukik melyik oldal hazudik a tesztekben. Idehaza sajnos a Prohardver ilyen, mindig tetten érhető a csalás, ferdítés, iszonyatosan elfogult oldal az AMD irányába. Ha intel nvidia párosról bármi negatívat lehet közölni null perc alatt kint van. Ha pozitívat kellene azt is szájhúzással, negatívumokat kiemelve írják. Eközben AMD oldalon bármi történik az szentség. A negatív híreket meg nem közlik le. Ilyen a Battlefield V és az RTX esete is, azt a nulladik napon le tudták hozni hogy sugárkövetés bekapcsolásával alig van meg a 60fps 1080p-ben 2080ti-n. Azt hogy ezt javították mert hiba volt és cirka az első BF patch 50% javulást hozott a sugárkövetésnek, erről mély kuss. Rtx teszt a mai napig nincs az oldalon, nyilván nem tudják kínjukban mit hazudjanak le ha már a legutóbb kibukott az AMD vga irányába történt csalás. De tán jobb is. Bár az új vegákat majd nyilván lehozzák rtx verőként akárcsak az előzőeket pascal verőként, összeválogatva szintetikus teszteket és azon játékokat ahol az amd muzsikál jobban,nomeg megint felrakva a leggyengébb nvidia drivert. Vega64-re is kijött náluk micsoda 1080 verő a valóság meg az hogy nemhogy nem verő el sem éri a 1080-at 1-2 játék kivételével. Sajnos ez van, sokan meg csak ezt olvassák így egyoldalú információhoz jutnak. Így születnek meg az olyan kommentek mint a szinte semmi különbséget adó dxr... Az 1080p 60fps-t sem bíró 2080ti... A parasztvakító dlss. És a hasonló tájékozatlan ph vallásos idióták kommentjei.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...