Az EA végleg törölte nyitott világú Star Wars-játékát

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 16.
  • Gyászhír
A mindig jól értesült Kotaku hozta le, hogy három, a fejlesztésre jól rálátó forrásuk is megerősítette, hogy az Electronic Arts végleg törölte az eredetileg Visceral Games által fejlesztett, majd az EA Vancouver által átvett Star Wars-projektet.

Másfél évvel ezelőtt, 2017 őszén jelentette be az Electronic Arts, hogy a Naughty Dogtól igazolt Amy Hennig lineáris, történetközpontú Star Wars-játékát átveszi az alapvetően más belsős csapatoknak addig csak besegítő EA Vancouver, a Dead Space-sorozatot is fejlesztő Visceral Games pedig bezárja kapuit.

A kanadai stúdió a projekt átvételét követően néhány kész elemet leszámítva gyakorlatilag semmit nem emelt át, a döntés hátterében ugyanis állítólag éppen az állt, hogy a készülő játék túlzottan is lineáris lett volna, míg a kiadó felmérései szerint a játékosok már nem feltétlenül az ilyen élményre vágynak. Nos, úgy tűnik, a kanadai csapat sem tudott megfelelni az elvárásoknak, a Kotaku ugyanis három, a projektre jól rálátó forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az Electronic Arts úgy döntött, hogy a nyitott világú Star Wars-játék projektjét végleg lelövi, így abból sajnos semmi sem lesz.

A Kotaku úgy tudja, a játékban egyébként valamilyen gazfickó vagy egy fejvadász bőrébe bújva járhattuk volna a galaxist, ahol aztán különböző frakciók megbízásait hajthattuk volna végre. Az EA magas szintű döntéshozói azonban látva, hogy mennyire korai fázisában tart a fejlesztés, a kiadói ütemtervet átvizsgálva úgy döntöttek, hogy az erőforrásokat inkább egy kisebb, 2020-ra belőtt Star Wars-projektre irányítják át. Ez a játék állítólag már az új konzolokra fog megjelenni.

Ezek is érdekelhetnek

93.
Kawada
#92: Nem. De akkor miért egy valaki ellen "lázadunk"?

A Nier jogos, ott rémlett valami trophy/achievement vásárlás, de az ingame pénz volt... Na de a többi... :) Közte sok-sok, nagyon kedvelt, nagyon népszerű, nagyon szeretett cím... Szinte minden PS4 címben van egyébként pénzért vásárolható szarság a játékhoz, mégis a az év megmentőiként gondolunk a Sony-s címekre (mondjuk azért a minőségért én bármikor adom a 60 usd-t).

Egyébként ha a mikrotranzakció az ára annak, hogy egy játékért egyszer fizessek és ne kelljen aztán már 1 hónap után DLC-t vegyek (khm... Ubi...), akkor én a mikrotranzakciót választom, mert szerencsére se egy EA-s, se egy Ubi-s atyafi nem áll mögöttem fegyverrel, hogy vegyem meg... Egyébként az Ubi azt is megcsinálja, hogy egy full single player címnél tolja a pofádba a "store"-t, és még utána megjelenés után 1-2 hónappal már jönnek is a dlc-k...

Kicsit olyan, mintha egy szerencsejáték függő hibáztatná a Casino-t (egyébként csinál gátlástalan dolgokat persze), az államot (főleg), az időjárást, az megivott alkohol gyártóját, épp csak a tükörben nem vél felfedezni soha egy hibás egyént se.

Na de ahogy nézem, elkoptak az arcok és ismét válasz nélkül maradok kérdéseimre.
92.
Nyarlako
#89: És ez azt jelenti hogy jó ha mindenki csinálja?
Nier Automatában mondjuk én nem találkoztam mikrotranzakcióval.
91.
Nyarlako
#90: Az Ubi meg sajnos jó cuck módon bocsánatot kért.
90.
SLi
#73: atyaég, ez már nekem is sok, mikor ér már véget az outrage culture
"corrective rape"... ez már tényleg szürreális
89.
Kawada
#86: Middle-earth: Shadow of War, Sahdow of Mordor, Call of Duty, Nier Automata, összes Ubisoft játék (Division, R6:Siege, AC:Origins, AC:Odyssey, Far Cry-ok), Destiny, soroljam?

Még a PS4 címekben is... pl. a Last of Us-ban kivégző animációkat vehetsz, alapból nem benne levő fegyvereket...

88.
delphijos
#86: Mondjuk abban azért van igazság hogy a FIFA EA cucc, és a vásárlók fele egy valag pénz költ el pluszban a FUT-ban ezer éve, és ezért mégsincs lázadás , mindenki ugyanúgy megveszi az aktuális részt , és rendszerint eladásokat döntöget. Maradjunk annyiban hogy sokszor van olyan hogy vagy egy hype, vagy egy hate valamiért elharapódzik ( sokszor senki se tudja miért pont az ) és ribillió van belőle. Én nem az EA-t védem, főleg nem a lootbox-okat de igazából annyira nem logikus hogy PONT a BFII-nél volt ez a hiszti. Hisz előtte is már 1000 cim szopatta a jónépet.
87.
Kawada
#83: Fenét. A fél internet el van ájulva a Black ops 4től. Pddig egy klasszik single player cím is elvileg, tartalmaz egy BR modot és pályát ami kb. némi technikai mehvalósításban múlja felül az ingyenes Ring of Elysiumot és egy szokásos primitív (számomra legalábbis) Cod lövöldét, átskinelt mappokkal.

Egyébként kicsit azt érzem magadnak mondasz ellent, mert a cod már kb. 10 éve egy rakás szar, mégis jók az eladások. A Dice szeribtem soha nem múlta annyira alul magát közel se, mint a Cod tette ezt már évtizede... (Hardline... Na... 1...) mondjuk a codot is utálják, ez igaz, de mégis fogy az a mocsok.
86.
Nyarlako
#84: Az emberek attól undorodnak szerintem többnyire hogy mit keres egy teljes áru játékban mikrotranzakciós monetizálás.
85.
Max3000
#84: Az a legnagyobb gáz,hogy nem bírod elviselni, ha valami a NAGYKÖZÖNSÉGNEK nem jó és valami a NAGYKÖZÖNSÉGNEK jó.Én sem értem,hogy mit lehet szeretni a call of dutyba,de nem vagyok idióta sem,hogy netes őrjöngésekből szűrjem le egy játék anyagi sikerét.Ha ezt felfogod,már félsiker....
84.
Kawada
#82: Vicces, ahogy ekézitek az EA-t, hogy mennyire anyagias f*szok, mikor épp te magad próbálsz minden érvet felülírni és igazolni az eladási adatokkal... :D hány szar játékot hozzak neked, ami szar, de anyagilag sikeres vagy ami zseniális, de bukta?

Szedjem pontokba a mondandóm?

1. Van baj az EA-vel, de semmi olyat nem tesz, amit más hasonló méretű kiadó ne tenne, sőt (Valve, Ubi, activision és társai, erre említettem pár példát...)..

2. Az EA játékai messze nem olyan rosszak mint amennyire közutálatnak örvendenek, ha bárki más adná ki, a userrating legalább 5-6 ponttal magasabbról indulna, mint ahogy egyébként a kritikusok ponzozása alapján ritka, amelyik nincs 80 pont körül. Ha nálad ez szar, ám legyen.

3. Ami helyileg erre az oldalra kötődő észrevétel az az, hogy rengeteg vérpistike van, aki úgy hurrog és szarozik, hogy egy k* percet nem játszik vele.

4. Az embereknek irreális elvárásaik vannak, amiknek képtelenség megfelelni. Mindenért hisztiznek. Ha túl sokat dolgoznak valamin és éveket kell várni az a baj, ha igyekeznek mihamarabb kiadni valamit, ami nyilván hibákat fog produkálni, akkor pedig egyből mágjahalálért kiáltanak. Ha valami változik, miért nem olyan mint volt, ha pedig olyan marad mint volt, akkor újraskinezett szart akarnak rásózni...

Belátom, több dolgot is érintettem és kicsit összetettebb témába vágtam, mint a "mocskos Ea, remélem bukik az Anthem", de na... Hátha... Továbbra is várom őszintén a fikamatyiktól (és akár tőled is), hogy konkrétan a Battlefield 5-el mennyit játszott és az alapján mondja-e, hogy szar, vagy csak megtanulta, hogy ezt kell mondani mert EA játék.
83.
Max3000
#82: Itt a call uf duty esete is például.Az köztudott,hogy igazából "mindenki" utálja.Csak tudnám akkor,hogy miért veszik annyian.Ennyit ér a netes szájkarate.(semmit)és ebből kiindulni merő hülyeség.
82.
Max3000
#79: Persze,hogy "kicsapja" a biztosítékot a kommented,hiszen te sem tudod mit akarsz közölni.Ha nem az az ok,hogy valóban nagy arányában rossz anyagról van szó,akkor szerinted miről?Létezhetetlen ugye az a jelenség,hogy az emberek nagy része bele unjon valamibe,vagy tovább megyek,egyszerűen rossznak titulálják?A mass effect andromeda is egy csoda volt ugye,csak a sok hülye agyát átmosták az élelmiszereken keresztül.............

Az eladások mindent elárulnak.Hidd el,itt forumon pocskondiázhat akárki akármit,saját magát úgy sem csapja be az ember és megveszi az anyagot.Az eladásokban viszont semmi megjátszás nincs....Nem véletlen az,ha valami kiemelkedően teljesít és az sem,ha valaminek az eladása drasztikusan csökken.

Egyébként ismered azt a mondást,hogy nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél?Avagy mindennek oka van.
81.
Kawada
#80: De ha én tőled azt kérdem, mi a véleményed a Keresztapa c. filmről, nem az érdekel, hogy mit gondolsz a Paramount pictures-ről...

Igen, oka van. Az az oka, hogy 70 és 140 IQ között is pont annyi hozzáférésünk van a dolgokhoz. Én a metacritics user score-ját valahogy kötném a játék meglétéhez. Mert nem az érdekel ki mit gondol az Az ubisoftról, az activisionről vagy akármelyikről, hanem, hogy milyen az a k*rv* játék. És ezt lehetőleg olyantól szeretném hallani/olvasni aki játszott is azzal.
80.
Ooorky
#79: User score az a felhasználók véleményét képezi. Ha a cég miatt lesz sz*r annak is oka van.
Lehet, hogy neked bejön a BF széria, de sokunk szerint a 2142 volt a csúcspont, utána megindult a lejtőn egyre gyorsuló iramban. Én nem fogok emiatt lepontozni egy játékot meta-n, de sokan azt teszik.
79.
Kawada
#71: Az a baj, hogy volt olyan kommentem egy twitter üzenetet meghalad, az itt sokaknál kib*ssza a biztosítékot, ahogy látom, nálad is... Ha meg szeretnéd érteni azt az idióta helyzetet, ami a "gémerek" egy jelentős körén belül kialakult és engem zavar (és ami miatt egy rakás hisztis p*cs*t látok bennük sokszor), akkor javaslom nézegesd a metacriticsen pl. a kritikusok által osztogatott pontok és a "júzerek" által osztott pontok közötti különbséget. SZINTE BÁRMILYEN nagyobb cím megjelenése esetén. Az EA bármit ad ki, alapból kb. esélye sincs 2-nél nagyobb user score-t szerezni.

Én a BF 1942 óta minden számozott BF-et megvettem előbb vagy utóbb (plusz Vietnam, Battlefrontok mert a Battlefieldnél mi más lehetne jobb, minthogy SW környezetben legyen...). Nekem egy jelentős multiplayer cím, ami végigkísérte az életemet, hosszabb-rövidebb szünetekkel, de mindig visszatérek multiplayerezni ezekre. Tudom, hogy az én véleményem kevésbé megalapozott mint azoké, akik kipróbálás nélkül, EA gyűlölettől vezérelve ugatnak... Megkérdezhetem, hogy te melyik BF-el mennyit játszottál az utóbbi időben? És melyiket vetted meg? És konkrétan az 5-el mennyit játszottál?
78.
delphijos
#75: Nem igaz, én is láttam üzletben is 40%-os discount-ban a megjelenés után nem sokkal. Plusz ugye volt az 50%-os kedvezmény az előző verzióban, az se csak ps4-nél.
77.
Nyarlako
#75: https://www.fraghero.com/battlefield-v-massive-price-drop-days-release/
76.
Nyarlako
#74: A földönkívüliek keze is benne van. Tudom mert mikor legutobb análisan molesztaltak az anuszomban elrejtett raspberry pivel feltörtem az adatbazisukat.
75.
Batman
#72: De ezt te honnan veszed, hogy megjelenés után -50%? Amikor vadonat új Black Ops 4 van 13 ezerért a Mediába és 10-ért dobálják használtan. Ez a -50% szerintem csak ps4 only akció volt .
74.
Ooorky
#73: Anon, mindenki tudja, hogy a háttérhatalom miatt.
73.
Nyarlako
https://mobile.twitter.com/stephentotilo/status/1085728140461252608

Daily shitshow gyerekek AC fronton, nagyon kabaré gyerekek.

http://i.4cdn.org/v/1547697113971m.jpg

Tudnám miért olyan emberekkel foglalkoznak akik úgyse vesznek játékot csak keresik min lehet felháborodni.
72.
Nyarlako
#71: Azt se hagyjuk ki hogy milyen visszhangja volt annak hogy authentikus WW2 ábrázolásnak akarták beállítani a BFV-t, aztán mikor az emberek kiröhögték az volt a válasz EA részről hogy aki mást állít az tanulatlan és műveletlen, meg ne vegye meg.
Nos nem is vették, és nem sokkal megjelenés után már -50%.

A másik meg ez hogy az Activision új fejese kapott 15 millió dollárt a semmire, és 900 000$ fizetés mellé miközben most hullik szét a cég és a két legnagyobb stúdiójuk otthagyta őket.
A mikrotranzakciokat sokan védik hogy arra kell hogy finanszírozzák a fejlesztést hát nem, ezeket az pénzeket kell előteremteni velük.
71.
Max3000
#70: Ne haragudj,de túl sok felvetésed nem volt,csak olyan 80 IQ-s következtetésed,hogy ok nélkül fricskázó vevők miatt csökkentek az ea-nek a játékeladásai.Ugye az már véletlenül sem lehetséges,hogy az emberek egy idő után szépen lassan unják a bejáratott egyre szarabb játékokat.
70.
Kawada
#69: Érdekes, ez fos Battlefield 5 mégis valahogy elvitte az év multiplayer címét, többek között ezen az oldalon is... lehet nem vagyok azért annyira egyedül, aki esetleg úgy mond valami fölött kritikát, hogy ki is próbálja azt...

Egyébként elegáns, ahogy semmilyen felvetésemre vagy analógiámra nem vagy képes érdemben reagálni, csak levonsz egy 80 IQ-s következtetést, hogy mindenkinek igaza van aki utálja az EA-t.
69.
Max3000
#68: Tetszik,ahogy nyugtatgatod itt magadat,hogy a sok hisztis felhasználó erőt vett magán és már csak azért sem vesznek játékot az ea-től(ami ugye meg is látszik az eladásokon,annyira összefogtak a kis nyafogók)holott az ea szegény próbál a minőségre törekedni és el is éri azt.De....De valamiért a játékosok nagyzöme megmakacsolta magát és már csak azért sem vesznek játékot.Csak tudnám miért ilyen igazságtalan a világ az ea-vel..................
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...