Denuvo védelmet kap a Metro Exodus

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 21.
  • Hír
Link másolása
A Deep Silver és a 4A Games a mai napon frissítette a játék steames adatlapját, így mostanra már biztosan lehet tudni, hogy a játékot a Denuvo próbálja majd megvédeni a kalózok támadásaitól.

Picit talán baljósan hathat, hogy a játék hivatalos rajtja heteken belül esedékes, ám mégsem érkezett még meg az alkotás hivatalos gépigénye. Mert ugyebár a Denuvo nem szokott túlságosan barátságosan hatni erre, ahogyan a játék által alkalmazott - és opcionálisan bekapcsolható - valós idejű sugárkövetés sem. Ezek függvényében eléggé magas elvárásokra számíthatunk majd, különösképpen, ha a 4K-s felbontás a cél.

A Denuvo alkalmazásával kapcsolatban egyébként érdekesség, hogy a franchise korábbi két részének felújított kiadása, vagyis a Metro 2033 Redux és a Metro: Last Light Redux egyaránt elérhetőek DRM-mentes verzióban a GOG-on, az viszont nem valószínű, hogy az új jövevény esetében már a megjelenés pillanatában kikapcsolná a Deep Silver a Denuvót csak azért, hogy a GOG-on is értékesíthessék a játékot. Persze mivel a Metro Exodus meglehetősen nagy figyelmet fog kapni a rajt során, és a Denuvo feltörése is egyre kevésbé okoz problémát az erre szakosodott csoportoknak, elképzelhető, hogy csak a védelem eleste után teszik majd elérhetővé a GOG platformján az alkotást.

A Metro Exodus egyébként február 15-én rajtol el PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en. Amennyiben úgy éreznéd, hogy a megjelenés előtt szeretnéd jobban megismerni a játékot, akkor a legutóbb érkezett képeket, a sztorielőzetest és az RTX-funkciókat bemutató videót ajánljuk figyelmedbe.

17.
17.
hedzsooo
#16: * Részemről többet ér a 120Hz-es képfrissítés + minimum 30 FPS (régebbi játékok esetében 60 FPS) maximum részletességű grafikai beállítások mellett, minthogy 1080p-ről váltsak 4K-a. De hajrá, akinek van hardvere hozzá még ennek az új Metro játéknak az esetében is, vagy mellette nem zavarja ha az FPS nagyon leesik, v. grafikai részletességben kell kompromisszumokat kötnie, h normálisan játszható legyen 4K-ban!:) Szerintem ezt a PC játékosok kb. kevesebb mint 1%-a teheti meg majd a játék első napján.
16.
16.
hedzsooo
Nem 4K a cél, Full HD tökéletesen megteszi majd részemről, mint minden más játék esetében max. graf. beállítások mellett, úgyhogy nem para. :)
8.
8.
#7: Ja. De vágod, ha kínai diszkontból öltözködöm, akkor nem annyira lepődök meg, ha esetleg más lesz a minőség. Ennek lassan évtizedes múltja van, hogy az ilyen keleti holmik kritikán aluliak PC-s szemmel, a portjuk meg elfogadhatatlan bármilyen szemmel. De nem védem a Denuvo-t, mert eszembe sincsen, főleg, ha tényleg az volt a baj. De ezek olyanok, mint az oroszok. Valamennyire működik és ennek örülnek (mert programozni azt kurvára nem tudnak), aztán az első bugnál meg az engine-t cserélik le, mert a program szerintük rendben van, csak a más által írt részegység, csak az lehet rossz. De csak az ilyen távolkeleti meg orosz címekben, amíg más játékokkal ebben az engine-ben sem ilyen ,sem más gond nincs.
2.
2.
Denuvo szerintem nem hat a gépigényre egyáltalán. És igazából már az sem téma, hogy valami ezzel jön. Rég óta jönnek így a mindenféle játékok, nekem soha semmi bajom nem volt egyikkel sem. Ha megveszed a játékot teljesen mindegy, hogy Denuvo védi, vagy semmi, mert GoG-on vetted, mindegyik jól működik, semmi különbség. Esetleg egy kicsit feltartja a kalózokat ez a megoldás, de már szerintem az sem, a Denuvo simán törhető.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...